Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

359 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

155 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1464 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

138 hits

 
 
 
 
petak, 14 jun 2019 11:05

“Zablistaću u vrtiću” u Nikšiću, Plužinama i Rožajama: Uz igru sa vršnjacima najbolje se uči

U Nikšiću, Plužinama i Rožajama u sklopu kampanje “Zablistaću u vrtiću”održane su velike prezentacije vrtića namijenjene roditeljima i djeci, a iz sva tri grada poslata je poruka da je vrtić sigurno i zdravo okruženje u kojem se uz igru sa vršnjacima najbolje uči i razvija. Takođe, još jednom su pozvani roditelji da što prije upišu djecu u vrtić.

Roditelji i djeca bili su u prilici da se upoznaju sa radom vrtića, razgovaraju sa vaspitačima, nutricionistima, stručnim saradnicima, predstavnicima savjeta roditelja, i informišu se na koji način se vrši upis.

Direktorica vrtića “Dragan Kovačević” u Nikšiću, Radmila Backović rekla je da je ova ustanova predstavila roditeljima način na koji radi vrtić, te stavila akcenat na standarde u ishrani, kao i učenje engleskog jezika u vrtiću, kao jednu od najznačajnijih tekovina reforme obrazovanja. Backović je rekla da u Nikšiću vrtić pohađa 2200 djece u 20 vaspitnih jedinica. Ona je posebno istakla da je prošle godine otvorena vaspitna jedinica na Vidrovanu u kojoj je danas boravi 70 djece, što pokazuje da se svijest o važnosti vrtića kod roditelja mijenja I da je svake godine sve više upisane djece.

Direktorica vrtića “Boško Buha” u Rožajama Mersija Kajević rekla je da je činjenica da se djeca do pete godine života najviše neurološki razvijaju i zato u tom periodu najviše treba ulagati u djecu i njihov razvoj, što se najbolje može

obezbijediti upisom u vrtić gdje oni sa svojim vršnjacima i stručnim osobljem kroz igru uče i razvijaju se. 

Direktor Obrazovnog centra u Plužinama Nikola Agramovićsaopštio je da u Plužinama vrtić pohađa 50 djece, te da se aktivnostima koje se sprovode u sklopu kampanje “Zablistaću u vrtiću” nastoji povećati broj djece u predškolskom obrazovanju i ukazti na njegov značaj. On je posebno istakao značaj interaktivnih službi vrtića koje rade sa djecom u udaljenim područjima.

Ovom prilikom djeca iz vrtića pjesmom i igrom pozvala su drugare koji još nijesu upisani da im se pridruže u vrtiću.

Kampanja „Zablistaću u vrtiću“ organizuje se drugu godinu za redom, acilj je povećanje upisa djece u vrtiće. Kampanja je naročito fokusirana na sjeverne  gradove u kojima je upis nešto slabiji. Ovogodišnji podaci govore da je obuhvat djece predškolskim obrazovanjem u Crnoj Gori za posljednje četiri godine povećan sa nešto preko 50% na oko 73%. Ministarstvo prosvjete će kampanjama i poboljšanjem uslova kroz obnovu infrastrukture nastaviti da radi na dostizanju cilja kojem teže sve zemlje Evropske unije, a to je 95% upisa u predškolske ustanove.

Kampanja se nastavlja i danas, a veliku prezentaciju održaće JPU „Solidarnost“ na platou ispred prodavnice Cungu&CO u Ulcinju sa početkom u 18:30 sati.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.