Standard.

nedjelja januar 26

Mihailo: Grb, zastavu, himnu i slavu Crne Gore pronijeli ste širom Evrope

Mitropolit CPC Mihailo čestitao je vaterpolistima osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

255 hits

nedjelja januar 26

(FOTO - VIDEO) Održane litije širom Crne Gore: U Podgorici molitveni hod predvodio Amfilohije

Litije povodom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, održavane su i danas u više gradova u Crnoj Gori. U Podgorici je litiju predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a kretala se…

209 hits

nedjelja januar 26

Đukanović čestitao vaterpolistima: Crna Gora je ponosna na vas, vratili ste naš trofejni sport na najsjajnije staze

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom sjajnog uspjeha naših vaterpolista i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, uputio je najsrdačnije čestitke vaterpolistima i cijelom timu.

67 hits

nedjelja januar 26

Marković: Crna Gora slavi i diči se svojom Reprezentacijom

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je vaterpolo reprezentaciji Crne Gore na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

62 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 10:56

Ljuljanaj-Jovićević na sajmu naoružanja „LeBourget“,

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane Crne Gore Alma Ljuljanaj-Jovićević boravi u Parizu, u posjeti sajmu  naoružanja „LeBourget“.

Tom prilikom, Ljuljanaj-Jovićević imala je niz susreta sa predstavnicima renomiranih međunarodnih kompanija iz oblasti vojne industrije. Tema razgovora bila je moguća saradnja na polju opremanja i modernizacije naše vojske, sa posebnom pažnjom na proizvode za koje država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva, kao i drugim uređajima i tehnologiji iz domena odbrambene industrije, neophodnim za unapređenje kapaciteta Vojske Crne Gore.

Međunarodni sajam „LeBourget“ održava se svake druge godine i, sa više od 500 izlagača,  jedan od najvećih međunarodnih događaja u oblasti odbrambene i bezbjednosne industrije.

Ljuljanaj-Jovićević je imala i zvanični susret sa delegacijom Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država, na čelu sa Elen M. Lord (Ellen M. Lord), podsekretarkom odbrane za nabavke i podršku.

U fokusu razgovora bili su dalji razvoj već uspješne saradnje dvije zemlje, sa naglaskom na proces modernizacije naše vojske, kao i na definisanje konkretnih projekata kroz programe koji će se realizovati u narednom periodu, kao što su nabavka lako-oklopnih taktičkih vozila, sajber-odbrana, nabavka radarskih sistema, patrolnog broda i druge opreme.

"SAD su najvažniji strateški saveznik Crne Gore u oblasti odbrane i bezbjednosti. Sveobuhvatna bilateralna saradnja od posebnog je značaja za razvoj crnogorskog sektora odbrane, dostizanje potrebnog nivoa interoperabilnosti naše vojske, kao i jačanje postojećih kapaciteta, obrazovanja i obuke. Tokom cijelogpredpristupnog perioda, kao i sada, kada je Crna Gora  NATO članica, Sjedinjene Američke Države daju izuzetnu podršku Crnoj Gori, kako kroz brojne donacije i transfer znanja i iskustava, tako i kroz programe saradnje sa Nacionalnom gardom države Mejn", navodi se u saopštenju.

Ljuljanaj-Jovićević se susrela i sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Francuske, na čelu sa brigadnim generalom Tomasom Lorneom (ThomasLorne), direktorom za Centralnu i Istočnu Evropu i Latinsku Ameriku u Direktoratu za međunarodne odnose. Tema sastanka je bila saradnja dvije zemlje u oblasti odbrambene industrije i modernizacija Vojske Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.