Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

360 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

163 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1483 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

146 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 11:42

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma Saša Sinđelić juče ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i da je zatražio azil.

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati FOTO: Filip Filipović

"Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. Saša Sinđelić je preko neprohodnih staza pobjegao u Crnu Goru gdje je stigao juče. Da je to tako vidjelo se na njegovom tijelu. Tražio je politički azil jer ga proganjaju. On je tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom i specijalnim policijskim timom", kazao je Katnić odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj zajedničkoj konferencij za medije SDT-a i Uprave policije.

On je podsjetio da u slučaju pokušaja terorizma pored pripadnika kriminalne strukture koja je otkrivena postoje i određene osobe koje nijesu otkrivene i koje su sposobne da ispune prijetnje.

"Sinđelić je u situaciji da mora da bježi jer je svjedočio i mislim da će država adekvatno reagovati na ovu situaciju", rekao je Katnić.

Dodao je da je ovo specifičan slučaj ali da postoje uslovi koji treba da budu ispunjeni da bi neko dobio azil.

"Ne znam stvarno koja je procedura dobijanja azila, ali vi možete da se raspitate kod nadležnih organa", rekao je Katnić.

Podsjećamo, Sinđelić je u ekskluzivnoj izjavi za portal Standard kazao da ga srbijanske službe prate, zbog čega je pobjegao i krije se na nepoznatoj lokaciji, pokušavajući da pređe u Crnu Goru. O tome opširnije čitajte OVDJE.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 18 jun 2019 14:00

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.