Standard.

ponedjeljak januar 20

Vlada: Niko neće sprječavati Irineja da dođe u CG

Niko neće sprječavati srpskog patrijarha da dođe u Crnu Goru na bilo koju svetkovinu koju organizuje Srpska pravoslavna crkva, iako još nije zvanično najavljeno da će se to i desiti,…

112 hits

ponedjeljak januar 20

Na jugu dobar kvalitet vazduha

Kvalitet vazduha u južnoj regiji Crne Gore danas je veoma dobar i nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta. To pokazuju podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha…

97 hits

ponedjeljak januar 20

Na jugu dobar kvalitet vazduha

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak januar 20

Zabrana ribolova zbog niskog vodostaja Skadarskog jezera

Ministarastvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, obavještava javnost da se od…

141 hits

ponedjeljak januar 20

Najdepresivniji ponedjeljak u godini: Istina ili marketinški potez?

Treći ponedjeljak u januaru poznat je još i kao "tužni" ponedjeljak, odnosno kao najdepresivniji dan u godini.

137 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 11:42

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati FOTO: Filip Filipović

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma Saša Sinđelić juče ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i da je zatražio azil.

"Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. Saša Sinđelić je preko neprohodnih staza pobjegao u Crnu Goru gdje je stigao juče. Da je to tako vidjelo se na njegovom tijelu. Tražio je politički azil jer ga proganjaju. On je tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom i specijalnim policijskim timom", kazao je Katnić odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj zajedničkoj konferencij za medije SDT-a i Uprave policije.

On je podsjetio da u slučaju pokušaja terorizma pored pripadnika kriminalne strukture koja je otkrivena postoje i određene osobe koje nijesu otkrivene i koje su sposobne da ispune prijetnje.

"Sinđelić je u situaciji da mora da bježi jer je svjedočio i mislim da će država adekvatno reagovati na ovu situaciju", rekao je Katnić.

Dodao je da je ovo specifičan slučaj ali da postoje uslovi koji treba da budu ispunjeni da bi neko dobio azil.

"Ne znam stvarno koja je procedura dobijanja azila, ali vi možete da se raspitate kod nadležnih organa", rekao je Katnić.

Podsjećamo, Sinđelić je u ekskluzivnoj izjavi za portal Standard kazao da ga srbijanske službe prate, zbog čega je pobjegao i krije se na nepoznatoj lokaciji, pokušavajući da pređe u Crnu Goru. O tome opširnije čitajte OVDJE.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 18 jun 2019 14:00

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.