Standard.

nedjelja decembar 15

Ministarstvo zdravlja: U zatvorenom prostoru dozvoljena upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda

Kada su u pitanju elektronske cigarete čijom se upotrebom proizvodi duvanski dim, odnosno koje funkcionišu na bazi sagorijevanja, iste nije moguće koristiti u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana…

231 hits

nedjelja decembar 15

Podgorica: Dejana Karadžić još nije pronađena

Dejana Karadžić, koja je nestala 9. decembra, još nije pronađena, pišu crnogorski mediji.

150 hits

nedjelja decembar 15

Ona je prva žena koja je upravljala vozom, evo šta kaže za prugu Bar-Beograd

Vjera Boljević, 70-ih godina prošlog vijeka, postala je prva žena u Jugoslaviji koja upravlja vozom. Tada je imala 28 godina. Danas je u penziji, ali se rado prisjeća života na…

180 hits

nedjelja decembar 15

Sa platnom listom preko izvršitelja do neisplaćenih zarada

Novi Prijedlog zakona o radu koji je nedavno usvojila Vlada donijeće mnoge novine u korist zaposlenih, a jedna od najznačajnijih je daje za svakog poslodavca koji ima više od 10…

84 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 11:42

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati FOTO: Filip Filipović

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma Saša Sinđelić juče ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i da je zatražio azil.

"Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. Saša Sinđelić je preko neprohodnih staza pobjegao u Crnu Goru gdje je stigao juče. Da je to tako vidjelo se na njegovom tijelu. Tražio je politički azil jer ga proganjaju. On je tražio da razgovara sa Specijalnim tužilaštvom i specijalnim policijskim timom", kazao je Katnić odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj zajedničkoj konferencij za medije SDT-a i Uprave policije.

On je podsjetio da u slučaju pokušaja terorizma pored pripadnika kriminalne strukture koja je otkrivena postoje i određene osobe koje nijesu otkrivene i koje su sposobne da ispune prijetnje.

"Sinđelić je u situaciji da mora da bježi jer je svjedočio i mislim da će država adekvatno reagovati na ovu situaciju", rekao je Katnić.

Dodao je da je ovo specifičan slučaj ali da postoje uslovi koji treba da budu ispunjeni da bi neko dobio azil.

"Ne znam stvarno koja je procedura dobijanja azila, ali vi možete da se raspitate kod nadležnih organa", rekao je Katnić.

Podsjećamo, Sinđelić je u ekskluzivnoj izjavi za portal Standard kazao da ga srbijanske službe prate, zbog čega je pobjegao i krije se na nepoznatoj lokaciji, pokušavajući da pređe u Crnu Goru. O tome opširnije čitajte OVDJE.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 18 jun 2019 14:00

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.