Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

26 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

7 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

12 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

30 hits

 
 
 
 
petak, 05 jul 2019 17:00

Na Mašinskom fakultetu dvostruko više upisanih

Na Mašinskom fakultetu dvostruko više upisanih Foto: ucg.ac.me

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović navodi da je upis u prvom roku na ovom fakultetu 66 odsto bolji nego prethodne godine, na oba studijska programa, Mašinstvu i Drumskom saobraćaju.

"Primjetno je da je i struktura upisanih znatno bolja jer sada preovlađuju odlični i vrlodobri sa uspjehom, što nam daje nadu da ćemo u narednim godinama značajno unaprijediti i kvalitet nastave i pratktičnog rada sa budućim studentima", naveo je dekan Vušanović.

Upis se završava sjutra, a sadašnja statistika ukazuje da će na oba programa biti slobodnih mjesta u drugom roku.

"Još jednom napominjem da u Crnoj Gori nema nezaposlenih mašinskih inženjera i da je potražnja za ovim kadrom jako izražena, u nekim oblastima izuzetno izražena.

Ovim putem pozivamo sve mlade ljude kojima su tehnika i prirodne discipline bliske da nam se pridruže, jer pred nama su uzbudljive godine kada je riječ o studijama tehnike", istakao je dekan Vušanović.

On je kazao da će praktična nastava na studentskim projektima u okviru programa Mehatronika, i studentskog projekta FORMULA STUDENT, koji se razvija, biti prilika mladim ljudima da iskažu svoje pune potencijale i da vremenom budu spremni za tržište rada, koje sa nestrpljenjem očekuje diplomirane mašinske inženjere.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.