Standard.

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je smanjena u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

231 hits

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak decembar 09

Nuhodžić: Nastavićemo još jače i snažnije da se borimo protiv korupcije

Svako ko se ogriješio o zakon, odgovaraće zbog toga, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

168 hits

ponedjeljak decembar 09

Otašević uredništvu RTCG: Ako niste montirali, recite ko vam je dao snimak

Novinar Dana Vladimir Otašević uputio je zahtjev uredništvu Radio-televizije Crne Gore od kojih je zahtijevao da kažu ko im je dostavio snimak na kojem je sakrivena činjenica da ga je…

270 hits

ponedjeljak decembar 09

Svaka treća majka odlagala vakcinaciju

U centralnom regionu Crne Gore najviše djece pohađa predškolsko obrazovanje, njih 60 odsto, što je iznad nacionalnog prosjeka od 53 odsto, pišu Dnevne novine.

183 hits

 
 
 
 
petak, 05 jul 2019 17:00

Na Mašinskom fakultetu dvostruko više upisanih

Na Mašinskom fakultetu dvostruko više upisanih Foto: ucg.ac.me

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović navodi da je upis u prvom roku na ovom fakultetu 66 odsto bolji nego prethodne godine, na oba studijska programa, Mašinstvu i Drumskom saobraćaju.

"Primjetno je da je i struktura upisanih znatno bolja jer sada preovlađuju odlični i vrlodobri sa uspjehom, što nam daje nadu da ćemo u narednim godinama značajno unaprijediti i kvalitet nastave i pratktičnog rada sa budućim studentima", naveo je dekan Vušanović.

Upis se završava sjutra, a sadašnja statistika ukazuje da će na oba programa biti slobodnih mjesta u drugom roku.

"Još jednom napominjem da u Crnoj Gori nema nezaposlenih mašinskih inženjera i da je potražnja za ovim kadrom jako izražena, u nekim oblastima izuzetno izražena.

Ovim putem pozivamo sve mlade ljude kojima su tehnika i prirodne discipline bliske da nam se pridruže, jer pred nama su uzbudljive godine kada je riječ o studijama tehnike", istakao je dekan Vušanović.

On je kazao da će praktična nastava na studentskim projektima u okviru programa Mehatronika, i studentskog projekta FORMULA STUDENT, koji se razvija, biti prilika mladim ljudima da iskažu svoje pune potencijale i da vremenom budu spremni za tržište rada, koje sa nestrpljenjem očekuje diplomirane mašinske inženjere.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.