Standard.

nedjelja januar 26

Mihailo: Grb, zastavu, himnu i slavu Crne Gore pronijeli ste širom Evrope

Mitropolit CPC Mihailo čestitao je vaterpolistima osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

251 hits

nedjelja januar 26

(FOTO - VIDEO) Održane litije širom Crne Gore: U Podgorici molitveni hod predvodio Amfilohije

Litije povodom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, održavane su i danas u više gradova u Crnoj Gori. U Podgorici je litiju predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a kretala se…

206 hits

nedjelja januar 26

Đukanović čestitao vaterpolistima: Crna Gora je ponosna na vas, vratili ste naš trofejni sport na najsjajnije staze

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom sjajnog uspjeha naših vaterpolista i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, uputio je najsrdačnije čestitke vaterpolistima i cijelom timu.

65 hits

nedjelja januar 26

Marković: Crna Gora slavi i diči se svojom Reprezentacijom

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je vaterpolo reprezentaciji Crne Gore na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

60 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
subota, 06 jul 2019 16:20

Zaštita životne sredine popunjena, slobodna mjesta na programima Metalurgija i materijali i Hemijska tehnologija

Mjesta na Studijskom programu Zaštita životne sredine na Metalurško - tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, popunjena su u prvom roku, saopštila je dekanica ovog fakulteta prof. dr Mira Vukčević.

„Na studijskom programu Hemijska tehnologija ostalo je još tri slobodna mjesta, a na studijskom programu Metalurgija i materijali 35 slobodnih mjesta koja će biti oglašena u drugom upisnom roku“, saopštila je dosadašnje rezultate upisa dekanica Vukčević.

Prohodnost za upis imaju sve srednje škole u četvorogodišnjem trajanju, i nije predviđeno polaganje prijemnog ispita.

„U ciljuImage što boljeg informisanja studenata o mogućnostima studiranja na MTF-u obavještenja od interesa za studente se redovno postavljaju na sajt Fakulteta i na Facebook grupu. Pored toga, budućim studentima na raspolaganju je i mogućnost informisanja kod, za to određenih lica, o predmetima, mogućnostima prakse, internacionalne saradnje i mobilnosti. U publikacijama koje je Fakultet pripremio za buduće studente, nalaze se odgovori na najčešće postavljana pitanja, kao i mogućnosti tokom studiranja, ali i zapošljavanja nakon završetka studija“, kazala je Vukčević.

Ona je dodala da kompanije iz industrije, koje su nastavna baza Fakulteta za praktičnu nastavu, u kontinuitetu pozivaju studente na saradnju koja, obično, rezultira zapošljavanjem. Po evidenciji Zavoda za zapošljavanje, broj nezaposlenih inženjera ovih profila, mlađih od 35 godina je zanemarljivo mali.

„Svima onima koji su upisali neki studijski program na MTF-u ili tek treba da upišu savjetujemo da iskoriste ogromne mogućnosti za praktičnu nastavu, za mobilnost kao i mogućnost komunikacije sa nadležnima u našim kompanijama partnerima gdje ih čeka posao. Sa aspekta savladavanja nastavnog gradiva, onima koji tek počinju, savjetujemo kontinuiran rad od samog početka, krajnje aktivan pristup na predavanjima i korišćenje mogućnosti za konsultacije sa nastavnicima, naročito na bazičnim disciplinama: hemiji, fizici i matematici, koje su i najzahtjevnije“, poručila je Vukčević.

Rukovodstvo Fakulteta i nastavnici su, zaključila je, tu da im na najbolji mogući način pomognu da savladaju ono što su, eventualno, propustili tokom srednjoškolskog obrazovanja, a neophodno je za savladavanje gradiva na studijama.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.