Standard.

petak oktobar 18

Marković uručio nagradu Komune Slobodanu Čukiću

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Premijer Duško Marković uručio je godišnju nagradu časopisa Komuna uredniku, esejisti i filosofu Slobodanu Čukiću. Kako je Marković kazao, sam proces evropeizacije nije suprotan tradiciji, a istorija i kultura svih…

310 hits

subota oktobar 19

Javni interes je da se novine prodaju nedjeljom

Smisao i svrha izuzetka iz člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini koji se odnosi na rad nedjeljom i u dane praznika u kioscima za prodaju novina bila je da se…

205 hits

subota oktobar 19

Danas sunčano, do 25 stepeni

U našoj zemlji danas sunčano i toplo. Samo se tokom jutra na sjeveru očekuje maglovito i hladno. Vjetar slab, jugozapadni.

197 hits

subota oktobar 19

Danas sunčano, do 25 stepeni

Objavljeno u: Društvo

subota oktobar 19

Putevi suvi, evo gdje će saobraćaj biti zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i vozačima savjetovali opreznu vožnju, prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

196 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 12:42

Brajović o Danu sjećanja na 11. jul: "Protokom vremena ne slabi saosjećanje sa žrtvama i njihovim bližnjima"

Povodom desete godišnjice od usvajanja Deklaracije Skupštine Crne Gore o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o zločinu u Srebrenici i Danu sjećanja na srebreničke, kao i sve ostale žrtve sukoba vođenih u tom periodu na prostorima bivše SFRJ, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović podsjetio je na ljudsku i civilizacijsku dužnost da pamtimo žrtve i izvučemo jasne pouke kako se ratovi i tragedije ne bi ponovili.

"Protokom vremena ne slabi saosjećanje sa žrtvama i njihovim bližnjima. Takođe, sve je jasnija potreba stalnog podsjećanja na odgovornost za počinjene zločine, ujedno i opomena da moramo činiti stalne napore da dobrosusjedski odnosi, mir i stabilnost budu nesumnjivo dugoročno opredjeljenje svih politika  u regionu – poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Podsjećamo, 11. jul proglašen je Evropskim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, počinjenog u periodu između 11. i 19. jula 1995. godine. Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su 9. jula 2009. Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin u tom gradu, kao i druga zlodjela počinjena tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. godine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.