Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

301 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

86 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1041 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

70 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 12:42

Brajović o Danu sjećanja na 11. jul: "Protokom vremena ne slabi saosjećanje sa žrtvama i njihovim bližnjima"

Povodom desete godišnjice od usvajanja Deklaracije Skupštine Crne Gore o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o zločinu u Srebrenici i Danu sjećanja na srebreničke, kao i sve ostale žrtve sukoba vođenih u tom periodu na prostorima bivše SFRJ, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović podsjetio je na ljudsku i civilizacijsku dužnost da pamtimo žrtve i izvučemo jasne pouke kako se ratovi i tragedije ne bi ponovili.

"Protokom vremena ne slabi saosjećanje sa žrtvama i njihovim bližnjima. Takođe, sve je jasnija potreba stalnog podsjećanja na odgovornost za počinjene zločine, ujedno i opomena da moramo činiti stalne napore da dobrosusjedski odnosi, mir i stabilnost budu nesumnjivo dugoročno opredjeljenje svih politika  u regionu – poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Podsjećamo, 11. jul proglašen je Evropskim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, počinjenog u periodu između 11. i 19. jula 1995. godine. Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su 9. jula 2009. Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin u tom gradu, kao i druga zlodjela počinjena tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. godine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.