Standard.

petak novembar 22

Komunalna policija oduzela taksi legitimaciju: Djed vozio taksi na unukovu licencu

Komunalna inspekcija oduzela je od preduzetnika taksi legitimaciju i vratila je Sekretarijatu za saobraćaj jer je tokom kontrole utvrđeno da vozač ima preko 67 godina pa ne ispunjava zakonske uslove…

173 hits

petak novembar 22

Jelovac: Reforma je pogubna za znanje i zaposlenje studenata

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilo Jelovac kazao je za Dan da novi model studiranja ni nakon dvije godine od početka primjene nije usklađen za propisima iz oblasti obrazovanja…

199 hits

petak novembar 22

Zbog pušenja u javnom prostoru izdato 34.000 novčanih kazni

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770…

262 hits

petak novembar 22

Zbog odrona put Mojkovac - Đurđevića Tara zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz smanjenu vidljivost zbog magle kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića…

192 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 14:47

Položili vijenac na Spomen obilježje: "Ovaj dan se obilježava kao jasan podsjetnik na strahote rata i podijele među ljudima"

Polaganjem vijenaca, danas je u spomen parku “Pobrežje”, u organizaciji Foruma Bošnjaka Crne Gore, obilježen 11. Jul - Dan sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 2001. godine. 

Podsjećaju da je Skupština Crne Gore u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin u tom bosansko-hercegovačkom gradu, kao i druga zlodjela počinjena tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinksa prava.

Današnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ratova širom Jugoslavije, prisustvovali su i brojni predstavnici/ce Vlade Crne Gore, političkih partija i nevladinih organizacija.

U Spomen-parku na Pobrežju, mnogobrojni građani i građanke Crne Gore došli su da polaganjem cvijeća izraze poštovanje prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

"Ovaj dan se obilježava kao jasan podsjetnik na strahote rata i podijele među ljudima, koje više ne smijemo praviti", zaključuje se u saopštenju.

 

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 11 jul 2019 15:50

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.