Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

320 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

99 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1130 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

83 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 14:47

Položili vijenac na Spomen obilježje: "Ovaj dan se obilježava kao jasan podsjetnik na strahote rata i podijele među ljudima"

Polaganjem vijenaca, danas je u spomen parku “Pobrežje”, u organizaciji Foruma Bošnjaka Crne Gore, obilježen 11. Jul - Dan sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 2001. godine. 

Podsjećaju da je Skupština Crne Gore u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin u tom bosansko-hercegovačkom gradu, kao i druga zlodjela počinjena tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinksa prava.

Današnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ratova širom Jugoslavije, prisustvovali su i brojni predstavnici/ce Vlade Crne Gore, političkih partija i nevladinih organizacija.

U Spomen-parku na Pobrežju, mnogobrojni građani i građanke Crne Gore došli su da polaganjem cvijeća izraze poštovanje prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

"Ovaj dan se obilježava kao jasan podsjetnik na strahote rata i podijele među ljudima, koje više ne smijemo praviti", zaključuje se u saopštenju.

 

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 11 jul 2019 15:50

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.