Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

360 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

165 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1487 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

148 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 13:54

Privrednici danas zvanično donirali 50.000 eura Kliničkom centru Crne Gore

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović danas je uručio direktoru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevtu Erakoviću ček u vrijednosti od 50 hiljada eura, a sredstva su obezbijedile članice Privredne komore Crne Gore.

Ovu donaciju KCCG će upotrijebiti za nabavljanje najsavremenijeg ultrazvučnog aparata za potrebe Instituta za bolesti a preostali dio sredstava će se iskoristiti za rekonstrukciju Klinike za interne bolesti KCCG.

Direktor KCCG dr Eraković, zahvaljujući se na vrijednoj donaciji, istakao je da je inicijativa Privredne komore pravi primjer i pokazatelj i ostalim društveno odgovornim kompanijama i institutcijama u Crnoj Gori na koji način treba podržavati zdravstveni sistem Crne Gore i naravno, krovnu instituciju zdravstvenog sistema kao što je Klinički centar.

- Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim gospodinu Goluboviću i svim privrednicima. Donacije su bile različite vrijednosti i nama nije bila važna visina donacije pojedinačnih donator, ali svakako bih istakao Elektroprivredu Crne Gore i kompaniju Fly Montenegro, koji su svojim najvećim donacijama doprinijeli da ovaj iznos bude ovakav, tako da se ovim putem njima i posebno zahvaljujem, kazao je dr Eraković.

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović rekao je da je Klinički centar Crne Gore srce crnogorskog zdravstvenog sistema i u ime poslovne zajednice Crne Gore uputio riječi poštovanja i  priznanja za ljekarsku profesiju, kao i za sve ono što rade zaposleni u KCCG i cijelom zdavstvenom sistemu Crne Gore, koji imaju velika lična odricanja i istrajno cjeloživotno učenje i usavršavanje.

- Donacija koju ćemo danas uručiti i monoge donacije koje su prethodile ovoj, kao i one koje će uslijediti, siguran sam da će doprinijeti boljim uslovima rada u Kliničkom centru i uticati na poboljšanje kvaliteta pružanja usluga našim građanima, rekao je Golubović.

On je izrazio nadu da će sve donacije, uz ovu današnju doprinijeti da poboljšani uslovi rada u Klničkom centru pa i ostalim zdravstvenim ustanovama  utiču na poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite i smanjanje odliva kadrova iz Crne Gore.

- Podsjetiću da privreda Crne Gore ostvaruje izuzetne stope rasta, da se ona razvija dobrom dinamikom i da je to garancija budžetskih prihoda a samim tim i većih izdvajanja za zdravstveni sistem Crne Gore. Kada je nešto humano ne treba se mnogo zahvaljivati, ali dozvolite mi da i ja istaknem jednu od kompanija koje su među ovima koji su donirali 50 hiljada eura, a to ističem iz razloga što oni na ovaj način obilježavaju svoj jubilej, 10 godina rada na prostoru Crne Gore, kompanija Fly Montenegro. Koristim ovu priliku da Vam čestitam jubilej i da nastavite sa uspjesima sa kojima ste već obilježili ovih 10 godina rada. I na kraju dozvolite da svima vama zaposlenima i pacijentima koji se danas nalaze u KCCG, svim privrednicima Crne Gore i svim građanima Crne Gore čestitam sjutrašnji praznik, Dan državnosti, neka nam je vječna Crna Gora.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.