Standard.

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je smanjena u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

232 hits

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak decembar 09

Nuhodžić: Nastavićemo još jače i snažnije da se borimo protiv korupcije

Svako ko se ogriješio o zakon, odgovaraće zbog toga, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

169 hits

ponedjeljak decembar 09

Otašević uredništvu RTCG: Ako niste montirali, recite ko vam je dao snimak

Novinar Dana Vladimir Otašević uputio je zahtjev uredništvu Radio-televizije Crne Gore od kojih je zahtijevao da kažu ko im je dostavio snimak na kojem je sakrivena činjenica da ga je…

271 hits

ponedjeljak decembar 09

Svaka treća majka odlagala vakcinaciju

U centralnom regionu Crne Gore najviše djece pohađa predškolsko obrazovanje, njih 60 odsto, što je iznad nacionalnog prosjeka od 53 odsto, pišu Dnevne novine.

185 hits

 
 
 
 
subota, 20 jul 2019 17:19

GJENERO: ĐUKANOVIĆU NE ŠKODE MONTIRANE AFERE

Predsjednik Demokratske partije socijalista i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dominantna je politička ličnost u Crnoj Gori, zbog toga i ne čude rezultati najnovijeg istraživanja CEDEM-a, poručuju sagovornici televizije Nova M. Ističu da iza toga stoje Đukanovićeve brojne važne spoljno-političke aktivnosti, ali i one na unutrašnjem-političkom planu.

Predsjednik Milo Đukanović skoro tri decenije nema konkurencije kada je u pitanju povjerenje građana, kaže glavni urednik Portala Analitika Predrag Zečević. Objašnjava i zašto.

Predrag Zečević, glavni urednik Portala Analitika: „On je taj trend nastavio. Zbog čega je najdominantniji i najpopularniji? Zbog toga što je za sve za šta se zalagao, predsjednik Đukanović i ostvario. Podsjetiću da je njegov plan bio da Crna Gora postane nezavisna, to je ostvareno. Plan mu je bio da Crna Gora postane NATO članica, to je ostvareno. Plan mu je da Crna Gora postane članica Evropske unije i trenutno je Crna Gora lider u integracijama“.

Politički analitičar iz Zagreba Davor Gjenero toliko povjerenje građana u Đukanovića opravdava onim što je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti, a za što je zaslužan:

Davor Gjenero, politički analitičar: „Činjenica je da, sa jedne strane, Crna Gora postiže pristojne ekonomske retultate, da Crnogorci žive značajno bolje nego većina naroda u regionu, da je izvršna vlast u Crnoj Gori prilično uspješna“ 

Gjenero ističe i da Đukanović drži primat, uprkos brojnim, kako kaže, montiranim aferama, koje se dovode u vezu s njim.

Davor Gjenero, politički analitičar: Činjenica da se o nekome puno loše govori, a da to nije poduprto dokazima i da nikad nije istjerano na čistac, dovodi do toga da građani počinju relativizirati značenje takvih afera“.

Sa druge strane, prema istraživanju CEDEM-a, kada je posrijedi opozicija, Demokratski front bilježi porast povjerenja građana, dok Demokratama Alekse Bečića povjerenje opada.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.