Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

35 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

13 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

15 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

30 hits

 
 
 
 
subota, 20 jul 2019 17:19

GJENERO: ĐUKANOVIĆU NE ŠKODE MONTIRANE AFERE

Predsjednik Demokratske partije socijalista i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dominantna je politička ličnost u Crnoj Gori, zbog toga i ne čude rezultati najnovijeg istraživanja CEDEM-a, poručuju sagovornici televizije Nova M. Ističu da iza toga stoje Đukanovićeve brojne važne spoljno-političke aktivnosti, ali i one na unutrašnjem-političkom planu.

Predsjednik Milo Đukanović skoro tri decenije nema konkurencije kada je u pitanju povjerenje građana, kaže glavni urednik Portala Analitika Predrag Zečević. Objašnjava i zašto.

Predrag Zečević, glavni urednik Portala Analitika: „On je taj trend nastavio. Zbog čega je najdominantniji i najpopularniji? Zbog toga što je za sve za šta se zalagao, predsjednik Đukanović i ostvario. Podsjetiću da je njegov plan bio da Crna Gora postane nezavisna, to je ostvareno. Plan mu je bio da Crna Gora postane NATO članica, to je ostvareno. Plan mu je da Crna Gora postane članica Evropske unije i trenutno je Crna Gora lider u integracijama“.

Politički analitičar iz Zagreba Davor Gjenero toliko povjerenje građana u Đukanovića opravdava onim što je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti, a za što je zaslužan:

Davor Gjenero, politički analitičar: „Činjenica je da, sa jedne strane, Crna Gora postiže pristojne ekonomske retultate, da Crnogorci žive značajno bolje nego većina naroda u regionu, da je izvršna vlast u Crnoj Gori prilično uspješna“ 

Gjenero ističe i da Đukanović drži primat, uprkos brojnim, kako kaže, montiranim aferama, koje se dovode u vezu s njim.

Davor Gjenero, politički analitičar: Činjenica da se o nekome puno loše govori, a da to nije poduprto dokazima i da nikad nije istjerano na čistac, dovodi do toga da građani počinju relativizirati značenje takvih afera“.

Sa druge strane, prema istraživanju CEDEM-a, kada je posrijedi opozicija, Demokratski front bilježi porast povjerenja građana, dok Demokratama Alekse Bečića povjerenje opada.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.