Standard.

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je smanjena u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

249 hits

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak decembar 09

Nuhodžić: Nastavićemo još jače i snažnije da se borimo protiv korupcije

Svako ko se ogriješio o zakon, odgovaraće zbog toga, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

185 hits

ponedjeljak decembar 09

Otašević uredništvu RTCG: Ako niste montirali, recite ko vam je dao snimak

Novinar Dana Vladimir Otašević uputio je zahtjev uredništvu Radio-televizije Crne Gore od kojih je zahtijevao da kažu ko im je dostavio snimak na kojem je sakrivena činjenica da ga je…

295 hits

ponedjeljak decembar 09

Svaka treća majka odlagala vakcinaciju

U centralnom regionu Crne Gore najviše djece pohađa predškolsko obrazovanje, njih 60 odsto, što je iznad nacionalnog prosjeka od 53 odsto, pišu Dnevne novine.

205 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 13:59

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, statua je Mitroviću uručena na osnovu odluke Upravnog odbora Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka.

“Statua zahvalnosti je najveće priznanje koje dodjeljuje Bošnjački savez Crne Gore iz Njujorka i prvi put je dodijeljena upravo Mitroviću”, navode u Upravi.

Mitrović se zahvalio Rastoderu i članovima Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka, naglasivši da mu je izuzetna čast što je prvi dobitnik te nagrade.

“Rastoder je informisao Mitrovića o sprovedenim aktivnostima udruženja, kao i o projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu. Takođe, iskazao je posebno zadovoljstvo što je Uprava za dijasporu u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti”, naglašavaju u Upravi.

Mitrović je istakao da će Uprava za dijasporu, u okviru zakonskih mogućnosti, nastaviti da podržava kvalitetne projekte i u narednom periodu i pozvao je Bošnjački savez da participira na novom Javnom konkursu za sufinansiranje koji će biti raspisan sledeće godine.

Rastoder je, inače, i član novoizabranog Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.