Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

41 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

15 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

17 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

32 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 13:59

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, statua je Mitroviću uručena na osnovu odluke Upravnog odbora Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka.

“Statua zahvalnosti je najveće priznanje koje dodjeljuje Bošnjački savez Crne Gore iz Njujorka i prvi put je dodijeljena upravo Mitroviću”, navode u Upravi.

Mitrović se zahvalio Rastoderu i članovima Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka, naglasivši da mu je izuzetna čast što je prvi dobitnik te nagrade.

“Rastoder je informisao Mitrovića o sprovedenim aktivnostima udruženja, kao i o projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu. Takođe, iskazao je posebno zadovoljstvo što je Uprava za dijasporu u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti”, naglašavaju u Upravi.

Mitrović je istakao da će Uprava za dijasporu, u okviru zakonskih mogućnosti, nastaviti da podržava kvalitetne projekte i u narednom periodu i pozvao je Bošnjački savez da participira na novom Javnom konkursu za sufinansiranje koji će biti raspisan sledeće godine.

Rastoder je, inače, i član novoizabranog Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.