Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

176 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

104 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

107 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

125 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 07:56

Rad na preko 40 stepeni: 100 radnika na autoputu radi na otvorenom

Oko 100 radnika trenutno je angažovano na gradilištu mosta Moračica na auto-putu. Kompletno spajanje mosta očekuje se krajem septembra.

Zbog visokih temperatura ovih dana radnici prave pauzu u toku dana. Ona iznosi do tri sata. Ekipa Prve televizije ponijela je i  termometar da izmjere temperaturu. Ona je juče u 15 sati iznosila 44 stepena, a radovi su se odvijali u tom trenutku. Cilj je da sve bude završeno krajem septembra.

Radovi se izvode i na otvorenoj trasi auto-puta. Rad po teškim vremenskim uslovima nije nikakvo iznenađenje za ljude u građevini kaže inženjer u tehničkoj pripremi Ivana Maksimović.

"Radimo, ali mi smo u kancelarijama tako da je nama u svakom slučaju jednostavnije, lakše podnosimo, ali naravno ljudi koji moraju da idu na teren - moraju. Mislim prosto, mora da se napreduje sa radovima, mi ne možemo da stojimo", kaže Maksimović za Prvu.

Na mostu Moračica, trenutno se izvode radovi na posljednjim segementima pomoću pokretnih skela.

"U prvom rasponu smo kompletirali sve i završni segment. Očekuje se krajem avgusta da se i posljednji šesti raspon isto izvede, završni segment. Nakon toga slijede završni segmenti u trećem i četvrtom rasponu i na kraju u drugom i petom. To je neki osnovni plan", dodaje ona.

Prvi raspon ovog mosta spojen je nedavno. Očekuje se da bude kompletiran već krajem septembra. Ovo je najskuplji most na ovoj dionici. Troškovi izgradnje iznose 75 miliona eura.

"Trenutno je neki plan do kraja septembra. Recimo do 25. 26. otprilike", kaže Makimović.

Zanimljivih podataka vezanih za ovaj most je mnogo. Izdvajamo da je dužina mosta 960 metara, ukupna širina je gotovo 24 metra. Procjene su da će tokom gradnje ukupno biti utrošeno oko 30 hiljada kubika betona, a ugrađeno preko pet hiljada tona armature. Takođe, kada se pusti za saobraćaj ovo će zvanično biti najviši most na prostoru bivše Jugoslavije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.