Standard.

petak novembar 22

Komunalna policija oduzela taksi legitimaciju: Djed vozio taksi na unukovu licencu

Komunalna inspekcija oduzela je od preduzetnika taksi legitimaciju i vratila je Sekretarijatu za saobraćaj jer je tokom kontrole utvrđeno da vozač ima preko 67 godina pa ne ispunjava zakonske uslove…

171 hits

petak novembar 22

Jelovac: Reforma je pogubna za znanje i zaposlenje studenata

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilo Jelovac kazao je za Dan da novi model studiranja ni nakon dvije godine od početka primjene nije usklađen za propisima iz oblasti obrazovanja…

187 hits

petak novembar 22

Zbog pušenja u javnom prostoru izdato 34.000 novčanih kazni

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770…

250 hits

petak novembar 22

Zbog odrona put Mojkovac - Đurđevića Tara zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz smanjenu vidljivost zbog magle kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića…

181 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 07:56

Rad na preko 40 stepeni: 100 radnika na autoputu radi na otvorenom

Oko 100 radnika trenutno je angažovano na gradilištu mosta Moračica na auto-putu. Kompletno spajanje mosta očekuje se krajem septembra.

Zbog visokih temperatura ovih dana radnici prave pauzu u toku dana. Ona iznosi do tri sata. Ekipa Prve televizije ponijela je i  termometar da izmjere temperaturu. Ona je juče u 15 sati iznosila 44 stepena, a radovi su se odvijali u tom trenutku. Cilj je da sve bude završeno krajem septembra.

Radovi se izvode i na otvorenoj trasi auto-puta. Rad po teškim vremenskim uslovima nije nikakvo iznenađenje za ljude u građevini kaže inženjer u tehničkoj pripremi Ivana Maksimović.

"Radimo, ali mi smo u kancelarijama tako da je nama u svakom slučaju jednostavnije, lakše podnosimo, ali naravno ljudi koji moraju da idu na teren - moraju. Mislim prosto, mora da se napreduje sa radovima, mi ne možemo da stojimo", kaže Maksimović za Prvu.

Na mostu Moračica, trenutno se izvode radovi na posljednjim segementima pomoću pokretnih skela.

"U prvom rasponu smo kompletirali sve i završni segment. Očekuje se krajem avgusta da se i posljednji šesti raspon isto izvede, završni segment. Nakon toga slijede završni segmenti u trećem i četvrtom rasponu i na kraju u drugom i petom. To je neki osnovni plan", dodaje ona.

Prvi raspon ovog mosta spojen je nedavno. Očekuje se da bude kompletiran već krajem septembra. Ovo je najskuplji most na ovoj dionici. Troškovi izgradnje iznose 75 miliona eura.

"Trenutno je neki plan do kraja septembra. Recimo do 25. 26. otprilike", kaže Makimović.

Zanimljivih podataka vezanih za ovaj most je mnogo. Izdvajamo da je dužina mosta 960 metara, ukupna širina je gotovo 24 metra. Procjene su da će tokom gradnje ukupno biti utrošeno oko 30 hiljada kubika betona, a ugrađeno preko pet hiljada tona armature. Takođe, kada se pusti za saobraćaj ovo će zvanično biti najviši most na prostoru bivše Jugoslavije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.