Standard.

petak avgust 23

EK za Standard: Prihvatanje seksualne raznolikosti sporo napreduje, sami odlučite da li ćete dozvoliti istopolne brakove

Evropska komisija (EK) ocijenila je da prihvatanje seksualne raznolikosti u Crnoj Gori napreduje sporim tempom, ali su istakli da naša država sama, bez uticaja Evropske unije, treba da odluči da…

209 hits

petak avgust 23

Zdravstvene ustanove da poštuju propise kada je u pitanju nasilje u porodici

Zdravstvene ustanove moraju da poštuju jasno propisane korake u postupanju kada je u pitanju nasilje u porodici i nasilje prema ženama, saopšteno je iz Centra za ženska prava povodom nedavnog…

162 hits

petak avgust 23

Sahrana Radovića najvjerovatnije u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.

291 hits

petak avgust 23

Koalicija za održivi razvoj: Sve u državi uništeno, ne damo da se unovče Sinjajevina, rijeke i Jadransko more

Koalicija za održivi razvoj održala je danas performans i konferenciju za medije ispred Skupštine Crne Gore na kojoj su podsjetili da se "prirodni resursi naše države rapidno devastiraju zarad interesa…

238 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 avgust 2019 14:19

Dobrovoljnim davaocima krvi ulaznice za Sea Dance!

Dobrovoljnim davaocima krvi ulaznice za Sea Dance! Foto: Sea dance

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore u saradnji sa Sea Dance festivalom drugu godinu nagrađuje dobrovoljne davaoce dragocjene tečnosti.

Građani Crne Gore koji u periodu od 19. do 24. avgusta odluče da dobrovoljno daju krv dobiće na poklon jednodnevne ulaznice za šesti Sea Dance festival koji će biti održan od petka, 30. avgusta, do subote, 1. septembra na budvanskoj plaži Buljarici.

Krv se može dati svakog radnog dana u periodu od sedam do 14:30 sati u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Kotoru i Baru.

Cilj akcije je motivisanje građana da doprinesu obezbjeđivanju potrebnih zaliha krvi i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ljudski životi i dobročinstvo nemaju alternativu, zato se darivanja krvi moramo sjetiti ne samo u hitnim situacijama, kada je našem bližnjem neophodna ova dragocjena tečnost, nego i tokom cijele godine, kad god se osjetimo zdravim i sposobnim da učinimo humano djelo. Dobrovoljno davalaštvo krvi djelatnost je od opšteg društvenog značaja, a građani svojim doprinosom jačaju ideju solidarnosti, šire humanu misiju i porodicu dobrovoljnih davalaca”, ističu u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.