Standard.

srijeda januar 22

PM čestice tokom dana varirale u centralnom i sjevernom regionu

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je u južnom regionu primorska oblast – stanice se nalaze u Baru i Kotoru, kvalitet vazduha…

95 hits

srijeda januar 22

Marković: Vlada posvećena poboljšanju materijalnog položaja penzionera

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Vlada Crne Gore posvećena je kontinuiranom unapređenju položaja penzionera i kroz brojne finansijske, zakonodavne i druge aktivnosti koje će se sprovoditi i u saradnji sa Savezom penzionera nastaviće da podržava…

121 hits

srijeda januar 22

Bošković: U Pljevljima će se graditi stanovi za zaposlene u vojsci

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

U Pljevljima, na lokaciji Mali logor, biće sagrađena zgrada za zaposlene u Vojsci Crne Gore, ali i za pripadnike policije, tužilaštva, sudstva, prosvjete. To je saopštio ministar Predrag Bošković tokom…

104 hits

srijeda januar 22

Ribari predložili ukidanje privremene zabrane ribolovnih aktivnosti

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Izlazeći u susret inicijativi privrednih ribara sa ribolovnog područja nacionalonog parka  „Skadarsko jezero“ u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je održan sastanak sa deset predstavnika privrednih ribara. 

109 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 17:20

Montenegro Prajd: Tražimo ukidanje direktnog prenosa sjednica Skupštine

Organizacioni odbor Montenegro prajda 2019 tražiće od nadležnih organa ukidanje direktnog prenosa zasijedanja Skupštine Crne Gore zbog govora mržnje nekih poslanika prema pripadnicima LGBTIQ zajednice.

U izjavi dostavljenoj PR Centru, članovi Organizacionog odbora Montenegro prajda 2019, navode da su LGBTIQ osobe suočene sa govorom mržnje pojedinih poslanika od diskusije o Zakonu o životnom partnerstvu lica istog pola do vanredne sjednice Supštine Crne Gore održane u avgustu.

„Nažalost, postalo je normalno da se u Skupštini širi govor mržnje prema nama. Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu, koji je svoju homofobiju pokazao glasanjem protiv Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, tokom vanrednog zasijedanja Skupštine u avgustu i otvorenog govora mržnje prema nama od strane određenih poslanika, nije našao za shodno da iskoristi Poslovnik, koji daje mogućnost da se u takvim situacijama poslanik opomene, a izricao je opomene iz drugih razloga“, poručili su iz organizacionog odbora Montenegro prajda.

„Postoji tehnička mogućnost odloženog prenosa i zvučnim signalom pokrivanja izjava koje šire mržnju. Tražićemo od nadležne Agencije za elektronske medije (AEM) da reaguje i inicirati zabrane prenosa, navodi se u saopštenju.

„I mi plaćamo prenos Skupštine na televiziji i na internetu. I mi plaćamo Javni servis koji vrši prenos zasijedanja Skupštin, mi plaćamo plate poslanicima, a neki od njih su ove godine beskrupulozno počeli da zloupotrebljavaju naša ljudska prava u svojim političkim igrama. To nećemo dozvoliti. Zbog toga je slogan Montenengro prajda „Ne preko naših leđa“, navodi se u saopštenju.

Izvor: PR Centar

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.