Standard.

petak oktobar 18

Pažin: Zakonito postupanje policije je temelj pravne države

Crnogorske institucije moraju iskoristiti presude Evropskog suda da nastave da unapređuju nacionalne mehanizme zaštite ljudskih prava i snažno afirmišu nultu toleranciju prema svim slučajevima zloupotrebe službenih ovlašćenja u sprovođenju zakona,…

106 hits

petak oktobar 18

Turci naoružavaju crnogorsku vojsku

Tursko Ministarstvo odbrane postaće glavni donator Vojske Crne Gore sa 16 miliona eura u sljedećih pet godina, a sredstva će biti potrošena na izradu terenskih vozila za potrebe crnogorske vojske…

203 hits

petak oktobar 18

Gradiće se nova bolnica u Pljevljima

Vlada Crne Gore podržala je inicijativu Ministarstva zdravlja o izgradnji nove bolnice u Pljevljima. Vlada je na jučerašnjoj sjednici zadužila Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija i Upravu javnih radova da u…

107 hits

petak oktobar 18

Nuhodžić: Ne tolerišemo ugrožavanje ljudskih prava građana – Svako ko prekorači policijska ovlašćenja biće sankcionisan

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ne toleriše i neće tolerisati ugrožavanje ljudskih prava građana i istrajno je u stavu da se ljudska prava u policijskoj službi moraju poštovati. Svi koji su prekoračili…

187 hits

 
 
 
 
srijeda, 18 septembar 2019 11:21

FOTO, VIDEO - Uhapšeni Milačić i Dajković: Policija skidala lidera Prave sa krova službenog auta, upotrijebili biber sprej i ubacili ih u maricu!

FOTO: Filip Filipović FOTO: Filip Filipović

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić i potpredsjednik stranke Vladislav Dajković uhapšeni su danas u centru Podgorice nakon što su se sukobili sa policijom, koja je pokušala da podigne njihovo stranačko vozilo, nepropisno parkirano preko pješačkog prelaza. Milačić je insistirao da mu policija kaže koji je član zakona prekršen, ističući da će im dozvoliti da obavljaju svoje službene radnje ako mu to kažu. 

Kako policija nije rekla prema kojem članu zakona postupa, Milačić se popeo na krov službenog vozila koje je već bilo prikačeno za dizalicu "pauka".

dajkooeoeoe

mikeli

Milačić je skoro pola sata bio na krovu i onemogućavao policiju da odnesu auto, čak je i održao govor koji je pripremio za današnju konferenciju za medije.

dajko

Pošto pregovori policije i Milačića nijesu uspjeli, tri policajca su se popela na vozilo, poprsakala lidera Prave biber sprejom. Nakon toga nekoliko pristalica Prave pokušalo je da se popne na vozilo da pomogne Milačiću, ali su i oni isprskani.

vode ga copy

Među onima koji su isprskani biber sprejom je i potpredsjednik Prave Vladislav Dajković. On je u jednom momentu pao na trotoar, a ljudi su mu pomagali da se podigne.

dajko1

U međuvremenu policija je savladala Milačića, koga su oborili na ulicu i stavili mu lisice.

Nakon što se Dajković podigao i on je uhapšen. Zajedno sa Milačićem, je ubačen u maricu.

milalalala

milacicic1 copy

Penjanju na vozilo prethodilo je niz verbalnih incidentata policije i Milačića koji je tvrdio "da su mu ugrožena prava", da "policija krši zakon" i da je ovo kriminalna država u kojoj policija radi protiv građana".

Policija je, sa druge strane tvrdila da je Milačić nepropisno parkirao auto na pješački prelaz i da "samo vrše svoju dužnost". Kada su ga zamolili da se udalji, Milačić je stao na sredinu ulice, blokirao saobraćaj i vikao "ajde dođite da me udaljite, ajde!".

milacicicic

milacicic

Milačić je danas trebalo da održi konferenciju za medije ispred Tužilaštva, čija je tema trebalo da bude najnoviji snimak koji je objavio odbjegli biznismen Duško Knežević.

rederere

Konferencija nije održana zbog ovog incidenta. Policija je na kraju odnijela službano vozilo Prave Crne Gore.

FOTO: Filip Filipović

Zabranjeno preuzimanje foto i video sadržaja bez odobrenja portala Standard

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 18 septembar 2019 12:53

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.