Standard.

petak oktobar 18

Pažin: Zakonito postupanje policije je temelj pravne države

Crnogorske institucije moraju iskoristiti presude Evropskog suda da nastave da unapređuju nacionalne mehanizme zaštite ljudskih prava i snažno afirmišu nultu toleranciju prema svim slučajevima zloupotrebe službenih ovlašćenja u sprovođenju zakona,…

106 hits

petak oktobar 18

Turci naoružavaju crnogorsku vojsku

Tursko Ministarstvo odbrane postaće glavni donator Vojske Crne Gore sa 16 miliona eura u sljedećih pet godina, a sredstva će biti potrošena na izradu terenskih vozila za potrebe crnogorske vojske…

197 hits

petak oktobar 18

Gradiće se nova bolnica u Pljevljima

Vlada Crne Gore podržala je inicijativu Ministarstva zdravlja o izgradnji nove bolnice u Pljevljima. Vlada je na jučerašnjoj sjednici zadužila Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija i Upravu javnih radova da u…

107 hits

petak oktobar 18

Nuhodžić: Ne tolerišemo ugrožavanje ljudskih prava građana – Svako ko prekorači policijska ovlašćenja biće sankcionisan

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ne toleriše i neće tolerisati ugrožavanje ljudskih prava građana i istrajno je u stavu da se ljudska prava u policijskoj službi moraju poštovati. Svi koji su prekoračili…

181 hits

 
 
 
 
četvrtak, 19 septembar 2019 11:22

Crna Gora među 40 najljepših zemalja svijeta

CONDÉ NAST TRAVELLER, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju. Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih. 

Oduševila ih je Crna Gora, za koju su se složili s riječima pjesnika Georgea Gordona Byrona koji ju je opisao kao "najljepši susret kopna i mora".

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora te su zainteresovanima savjetovali kako bi trebalo da požure i posjete je prije nego svi požele da tamo otputuju. 

Osim Crne Gore, na listi 40 najljepših zemalja našle su se i Hrvatska i Slovenija, prenosi Index.hr.

"Smještena između Balkana i srednje Evrope, Hrvatska je zemlja špilja, valovitih polja i bijelih šljunkovitih plaža. Najpoznatije vode u zemlji nalaze se u unutrašnjosti nacionalnog parka Plitvička jezera, sa vodoppadima, špiljama i 16 terasiranih jezera koja pokrivaju čitav spektar plavo-zelene boje", stoji uz fotografiju Plitvičkih jezera.

U nastavku su se osvrnuli na jadransku obalu i planinski dio ove zemlje.

Što se tiče Slovenije, pišu da "Slovenija slovi kao zemlja koja "ima svašta za ponuditI" - od Alpi preko jezera Bled do "prekrasnih zelenih šuma".

Osim Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švajcarska, Mauricijus, Španija, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Kipar, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.