Standard.

utorak novembar 19

Potraga za tijelom u Morači nastavljena i danas: Vodostaj Morače otežava

Potraga za osobom koja je juče ušla u rijeku Moraču kod Ruskog mosta, nastavlja se i danas, saopštio je za portal Standard komandir Službe zaštite i spasavanja Goran Janković.

333 hits

utorak novembar 19

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na…

204 hits

utorak novembar 19

Danas promjenjivo, do 21 stepen

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a najviša dnevna temperatura iznosiće 21 stepen, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

204 hits

utorak novembar 19

Danas promjenjivo, do 21 stepen

Objavljeno u: Društvo

utorak novembar 19

U Podgorici oko 250.000 stanovnika pokrivaju tri radiologa

Dom zdravlja Podgorica, koji sada zapošljava tri radiologa, ima potrebu za najmanje osam, odnosno do 10 stručnjaka iz ove oblasti, ali taj kadar je na nivou primarne zdravstvene zaštite deficitiran.

207 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
utorak, 19 decembar 2017 10:29

Na plivanje i zimi: Naredne godine Podgorica dobija zatvoreni bazen

Volite ljeto i plivanje, ali žalite što nemate gdje nakon ljeta da nastavite da uživate u ovoj aktivnosti? E pa, zahvaljući projektima kompanije “Sportski objekti” od naredne godine moći ćete da uživate svakog dana u plivanju na bazenima u Podgorici. Da dobro ste pročitali, jer će natkriveni vaterpolo, kao i nekadašnji olimpijski bazen biti pušteni u rad.

 

Pred izmakom 2017. godine, red je da se sublimiraju rezultati, a njima se i te kako mogu ponositi u “Sportskim objektima”.

 “U 2017. izgrađena je kompletna hidro-izolacija krova velike dvorane SC “Morača” sa zaštitom utega i pilona. Takođe, izgrađen je novi evakuacioni izlaz na Istočnoj tribini Gradskog stadiona. Započeti su radovi na rekonstrukciji dijela SC “Morača” (dvorana sa dva bazena i pratećim sadržajima) u multifunkcionalnu dvoranu, a u završnoj fazi su radovi na natkrivanju vaterpolo bazena”, kazali su u toj kompaniji.

Kako bi držali korak za evropskim standardima Sportski objekti su tokom ove ogdine nabavili i odgovarajuću sportsku opremu.

“Nabavljena je mašina za održavanje terena na Gradskom stadionu, zatim novi mobilni električni lift za invalide na bazenu, automatski čistač komercijalnih bazena, kao i profesionalni ring za boks, kik boks i ultima-fight. Moramo naglasiti das mo nabavili  i sistem za distribuciju sistema video signala u SC “Morača”, te ugradili dodatne djelove za postojeći “Stramatel” semafor u dvorani sportskog centra”, istakli su u Sportskim objektima.

U sportskim objektima, kojima ova kompanija gazduje, održano je 80 međunarodnih utakmica, 45 utakmica u nacionalnom prvenstvu, a sportisti Glavnog grada održali su 4.500 sati treninga.

“Ponosni smo što su sve utakmice organizovane u skladu i po pravilima međunarodnih sportskih asocijacija za određene sportske discipline i da su “Sportski objekti” u punom kapacitetu odgovorili svim postavljenim zahtjevima i standardima, a sve utakmice su od nadležnih delegate, medija i  publike ocijenjene sa najvećom ocjenom”, dodali su u toj kompaniji.

SC Morača

“Sportski objekti” imaće pune ruke posla i u 2018. godini. Ipak, to je za njih, kako dodaju, motiv više, kako bi svim sportisitima obezbijedili uslove za treniranje.

“U SC Morača tokom naredne godine biće održano 4.999 sati treninga i više od 100 utakmica i sportskih drugih manifestacija na nacionalnom i domaćem nivou. Planiran je početak rada natkrivenog vaterpolo bazena i ponovno puštanje u rad olimpijskog bazena”, kazali su u “Sportskim objektima”.

Pored pomenutih projekata u planu je i izrada projekta fotometrije sportske rasvjete na vaterpolo bazenu, te nabavka gumiranih toplih podova za svlačionice.

“Biće ugrađena eloksirana bravarija za tople hodnike, kao i termotehnička instalacija u velikoj svlačionici na olimpijskom bazenu”, tvrde u ovoj kompaniji.

Fudbalski tereni

Na fudbalskim terenima, kojim gazduju Sportski objekti, planirano je održavanje 35 utakmica na domaćem i mđunarodnom nivou, kao i 60 treninga.

“U 2018. biće izgrađena i hidroizolacije na krovu upravne zgrade”, ističu oni.

Strelište Ljubović

U sklopu Sportskih objekata nalazi se i strelište “Ljubović”. Tokom naredne godine, naš na ovom mjestu biće održano čak 30 takmičenja u streljačkom sportu.

“Planirano je i 1.300 sati treninga u vazdušnoj i malokalibarskoj pucaoni. Kada je u pitanju infrastrukturam, biće izgrađena hidroizolacija na krovnom dijelu strelišta, a u planu je i izrada i revizija projekta video nadzora streljani”, zaključili su u Sportskim objektima.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 19 decembar 2017 10:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.