Standard.

nedjelja oktobar 20

Ulicu i drogu zamijenila fakultetom i sportom

Marija Zogović, prva je djevojka koja je ušla i izašla iz Centra za tretman zavisnica na Kakarickoj gori. Uspjela je da izađe iz paklenog lavirinta i petnaestogodišnju "aktivnu fazu“ zamijeni…

215 hits

nedjelja oktobar 20

Evo do kada će trajati miholjsko ljeto

Već 15 dana u Crnoj Gori je tzv. miholjsko ljeto koje karakteriše stabilno vrijeme, neuobičajeno visoke temperature za ovaj period godine i deficit padavina.

115 hits

nedjelja oktobar 20

Povoljni uslovi za vožnju, evo gdje su radovi

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelimazbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

38 hits

subota oktobar 19

Pljevlja: Prihodovaće do 3 miliona eura od ekološke naknade

Pljevlja će od naredne godine prihodovati do tri miliona eura po osnovu ekološke naknade, koju će najveći zagađivači uplaćivati u lokalni budžet. Taj novac, kako je za TVCG kazao prvi…

157 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
utorak, 19 decembar 2017 10:29

Na plivanje i zimi: Naredne godine Podgorica dobija zatvoreni bazen

Volite ljeto i plivanje, ali žalite što nemate gdje nakon ljeta da nastavite da uživate u ovoj aktivnosti? E pa, zahvaljući projektima kompanije “Sportski objekti” od naredne godine moći ćete da uživate svakog dana u plivanju na bazenima u Podgorici. Da dobro ste pročitali, jer će natkriveni vaterpolo, kao i nekadašnji olimpijski bazen biti pušteni u rad.

 

Pred izmakom 2017. godine, red je da se sublimiraju rezultati, a njima se i te kako mogu ponositi u “Sportskim objektima”.

 “U 2017. izgrađena je kompletna hidro-izolacija krova velike dvorane SC “Morača” sa zaštitom utega i pilona. Takođe, izgrađen je novi evakuacioni izlaz na Istočnoj tribini Gradskog stadiona. Započeti su radovi na rekonstrukciji dijela SC “Morača” (dvorana sa dva bazena i pratećim sadržajima) u multifunkcionalnu dvoranu, a u završnoj fazi su radovi na natkrivanju vaterpolo bazena”, kazali su u toj kompaniji.

Kako bi držali korak za evropskim standardima Sportski objekti su tokom ove ogdine nabavili i odgovarajuću sportsku opremu.

“Nabavljena je mašina za održavanje terena na Gradskom stadionu, zatim novi mobilni električni lift za invalide na bazenu, automatski čistač komercijalnih bazena, kao i profesionalni ring za boks, kik boks i ultima-fight. Moramo naglasiti das mo nabavili  i sistem za distribuciju sistema video signala u SC “Morača”, te ugradili dodatne djelove za postojeći “Stramatel” semafor u dvorani sportskog centra”, istakli su u Sportskim objektima.

U sportskim objektima, kojima ova kompanija gazduje, održano je 80 međunarodnih utakmica, 45 utakmica u nacionalnom prvenstvu, a sportisti Glavnog grada održali su 4.500 sati treninga.

“Ponosni smo što su sve utakmice organizovane u skladu i po pravilima međunarodnih sportskih asocijacija za određene sportske discipline i da su “Sportski objekti” u punom kapacitetu odgovorili svim postavljenim zahtjevima i standardima, a sve utakmice su od nadležnih delegate, medija i  publike ocijenjene sa najvećom ocjenom”, dodali su u toj kompaniji.

SC Morača

“Sportski objekti” imaće pune ruke posla i u 2018. godini. Ipak, to je za njih, kako dodaju, motiv više, kako bi svim sportisitima obezbijedili uslove za treniranje.

“U SC Morača tokom naredne godine biće održano 4.999 sati treninga i više od 100 utakmica i sportskih drugih manifestacija na nacionalnom i domaćem nivou. Planiran je početak rada natkrivenog vaterpolo bazena i ponovno puštanje u rad olimpijskog bazena”, kazali su u “Sportskim objektima”.

Pored pomenutih projekata u planu je i izrada projekta fotometrije sportske rasvjete na vaterpolo bazenu, te nabavka gumiranih toplih podova za svlačionice.

“Biće ugrađena eloksirana bravarija za tople hodnike, kao i termotehnička instalacija u velikoj svlačionici na olimpijskom bazenu”, tvrde u ovoj kompaniji.

Fudbalski tereni

Na fudbalskim terenima, kojim gazduju Sportski objekti, planirano je održavanje 35 utakmica na domaćem i mđunarodnom nivou, kao i 60 treninga.

“U 2018. biće izgrađena i hidroizolacije na krovu upravne zgrade”, ističu oni.

Strelište Ljubović

U sklopu Sportskih objekata nalazi se i strelište “Ljubović”. Tokom naredne godine, naš na ovom mjestu biće održano čak 30 takmičenja u streljačkom sportu.

“Planirano je i 1.300 sati treninga u vazdušnoj i malokalibarskoj pucaoni. Kada je u pitanju infrastrukturam, biće izgrađena hidroizolacija na krovnom dijelu strelišta, a u planu je i izrada i revizija projekta video nadzora streljani”, zaključili su u Sportskim objektima.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 19 decembar 2017 10:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.