Standard.

ponedjeljak decembar 16

Đukanović: Ubistvo policajca opomena da i dalje živimo u vremenu nepredvidivih bezbjednosnih izazova

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici policajca Milutina Lekovića, koji je juče ubijen na dužnosti, u kome je poručio da će Država učiniti sve da joj pomogne da…

377 hits

nedjelja decembar 15

Njujork: Brčvak i Mijač potpisali osnivački akt za Fondaciju “Dijaspora Crnoj Gori”

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Biznismeni Hajriz Hačko Brčvak (Njemačka) i Veselin Mijač (Švedska) potpisali su danas u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku akt o osnivanju Fondacije “Dijaspora Crnoj Gori”.

221 hits

nedjelja decembar 15

Ministarstvo zdravlja: U zatvorenom prostoru dozvoljena upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda

Kada su u pitanju elektronske cigarete čijom se upotrebom proizvodi duvanski dim, odnosno koje funkcionišu na bazi sagorijevanja, iste nije moguće koristiti u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana…

735 hits

nedjelja decembar 15

Podgorica: Dejana Karadžić još nije pronađena

Dejana Karadžić, koja je nestala 9. decembra, još nije pronađena, pišu crnogorski mediji.

425 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 07:17

Zatvorenik tužio Upravu policije

Osuđenik Tomo Milačić iz Podgorice tužio je Upravu policije zbog nemogućnosti da koristi zatvorske pogodnosti, gdje se nalazi zbog ubistva svoje supruge. Milačić je pravosnažno osuđen na kaznu od 14 godina zatvora, a 2015. dobio je pravo na pogodnosti koje podrazumijeva sedam dana godišnjeg odmora i četiri vikenda po tri dana godišnje. Pravo na pogodnost ipak ne koristi jer policijska procjena bezbjednosti po Milačića nije pozitivna, pišu Dnevne novine.

“S obzirom na činjenicu da sastavni dio bezbjednosne procjene i mišljenja sa terena čini mišljenje građana Gornje Veruše, da lice koje je osuđeno za krivično djelo ubistvo boravi u njihovoj sredini, obavljen je razgovor sa više mještana, koji poznaju Milačića i koji su izrazili negativan stav”, piše u izvještaju Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije.

U dokumentu se navodi da je razgovor ostvaren i sa Željkom Milačićem, koji je blizak rođak osuđenika i koji je istakao da ne zna da je neko od oštećene porodice uputio bilo kakve prijetnje. Djeca oštećene Svetlane Milačić pojavila su se pred sudom u Danilovgradu i dali iskaz.

“Mogu da kažem da me je neko iz policije, znam da je uvijek bila ista osoba jer mi se predstavio, a sad ne mogu da se sjetim njegovog imena, tri-četiri puta zvao da se izjasnim da li imam nešto protiv toga da moj otac dobije slobodne vikende i ja bih svaki put odgovorio da nije problem”, naveo je Sergej Milačić, dodajući da mu nije poznato da su njegova baba po majci i ujak ikada rekli policiji da će nauditi njegovom ocu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.