Standard.

nedjelja oktobar 20

Ulicu i drogu zamijenila fakultetom i sportom

Marija Zogović, prva je djevojka koja je ušla i izašla iz Centra za tretman zavisnica na Kakarickoj gori. Uspjela je da izađe iz paklenog lavirinta i petnaestogodišnju "aktivnu fazu“ zamijeni…

207 hits

nedjelja oktobar 20

Evo do kada će trajati miholjsko ljeto

Već 15 dana u Crnoj Gori je tzv. miholjsko ljeto koje karakteriše stabilno vrijeme, neuobičajeno visoke temperature za ovaj period godine i deficit padavina.

113 hits

nedjelja oktobar 20

Povoljni uslovi za vožnju, evo gdje su radovi

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelimazbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

35 hits

subota oktobar 19

Pljevlja: Prihodovaće do 3 miliona eura od ekološke naknade

Pljevlja će od naredne godine prihodovati do tri miliona eura po osnovu ekološke naknade, koju će najveći zagađivači uplaćivati u lokalni budžet. Taj novac, kako je za TVCG kazao prvi…

155 hits

 
 
 
 
petak, 22 decembar 2017 06:41

Stijepović: Očekuje nas 130 miliona eura kapitalnih investicija

Odbornici Glavnog grada, sa 31 glasom za i deset protiv, usvojili su Predlog odluke o budžetu za 2018. godinu, koji je planiran u iznosu od 60,7 miliona eura, što je za šest odsto više u odnosu na prošlogodišnji budžet.

 

Na tekuću budžetsku potrošnju budžeta Glavnog grada opredijeljena su 32,3 miliona eura, na otplatu duga 3,6 miliona eura, dok je kapitalni budžet 24,8 miliona eura.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović pohvalio je rad gradskih preduzeća, navodeći da je uspješno završena još jedna godina.

On je istakao da očekuje još intenzivniji rad i pojačanu investicionu aktivnost preduzeća, te da Glavni grad očekuje 130 miliona eura kapitalnih investicija koje se nalaze u pripremnoj ili fazi realizacije.

Sekretar Sekretarijata za finansije u Glavnom gradu Miomir Jakšić je istakao da je Odluka o budžetu urađena na bazi fiskalne strategije Vlade Crne Gore, smjernica Ministarstva finansija, kao i zahtjeva potrošačkih jedinica i realne procjene budžetskih prihoda i rashoda.

"Osnovni cilj budžetske politike je uspostavljanje održivog sistema finansija gdje će se iz ostvarenih prihoda pokriti svi tekući rashodi i obezbijediti sredstva za kapitalne investicije. Kod prihodne strane predviđeno je povećanje naplate svih vrsta prihoda, povećanje sopstvenih prihoda kroz veći obuhvat poreskih obaveznika, dok je na rashodnoj strani predviđena racionalizacija svih vidova potrošnje, uredno izmirivanje svih obaveza, kao i realizacija planiranih kapitalnih projekata", kazao je Jakšić.

Odbornica DF-a Branka Bošnjak tvrdi da je izvještaj preslikan kao i prošlih godina.

"Više od 50 odsto stavki se ponavlja svake godine i to postaje degutantno. Ne planira se kako treba ili su to nerealna obećanja. Zašto bi ostala stavka jednokratne socijalne pomoći i osnovano sumnjam da je to stavka sa kojom se vrlo lako manipuliše, jer se ne radi o malom iznosu 240.000 eura. Biraće se kome će se dati i zbog toga tražim pravilnik koji su to kriterijumi za dodjelu socijalne pomoći", kazala je Bošnjak, navodeći da nije primijetila da Glavni grad brine o mladima, s obzirom na ulaganja od 10.000 eura, a za borce 50.000 eura, iako je prošlo 70 godina od rata.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.