Standard.

nedjelja oktobar 20

Ulicu i drogu zamijenila fakultetom i sportom

Marija Zogović, prva je djevojka koja je ušla i izašla iz Centra za tretman zavisnica na Kakarickoj gori. Uspjela je da izađe iz paklenog lavirinta i petnaestogodišnju "aktivnu fazu“ zamijeni…

225 hits

nedjelja oktobar 20

Evo do kada će trajati miholjsko ljeto

Već 15 dana u Crnoj Gori je tzv. miholjsko ljeto koje karakteriše stabilno vrijeme, neuobičajeno visoke temperature za ovaj period godine i deficit padavina.

120 hits

nedjelja oktobar 20

Povoljni uslovi za vožnju, evo gdje su radovi

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelimazbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

44 hits

subota oktobar 19

Pljevlja: Prihodovaće do 3 miliona eura od ekološke naknade

Pljevlja će od naredne godine prihodovati do tri miliona eura po osnovu ekološke naknade, koju će najveći zagađivači uplaćivati u lokalni budžet. Taj novac, kako je za TVCG kazao prvi…

161 hits

 
 
 
 
petak, 22 decembar 2017 10:10

Milorad Popović dobitnik Povelje „Ivan Crnojević“

Književnik Milorad Popović, ovogodišnji je dobitnik Povelje „Ivan Crnojević“ koju dodjeljuje Gradonačelnik Prijestonice za izuzetan doprinos razvoju i promociji grada u različitim oblastima. Povelja će Popoviću biti uručena na svečanosti povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje – 4. januara.

Milorad Popović je dobitnik Njegoševe nagrade za književnost za 2017. godinu, za roman „Čovjek bez lica“. Popović je rođen 1957.godine u Lipi Cuckoj. Objavio je do sada sedam knjiga poezije: „Sa trga glodara“ (1981), „So Jude“ (1982), „Nema više klađenja“ (1985), „Red se polako zavodi“ (1987), „Cetinjski ljetopis“ (1991), „Nesigurna zemlja“ (2005) i „Raskršća“ (2008), te knjige eseja: „Mali narod i nacionalizam“ (1997), „Crnogorsko pitanje“ (1999), „Podijeljena nacija“ (2010) i „Njegoševo nasljeđe“ (2013). Dobitnik je više nagrada za književnost. Njegov prvi roman "Karnera" (2013) dobio je nagradu Meša Selimović za 2013. godinu. Popović ima status istaknutoga kulturnog stvaraoca Crne Gore.

I ove godine, u svijetlu obilježavanja 4. januara, biće dodijeljeno i priznanje grada i to Službi zaštite i spašavanja, čiji su se pripadnici, više od dva mjeseca u ekstremnim uslovima, danonoćno borili sa velikim brojem požara koji su bili aktivni na teritoriji prijestonice.

Povelju „Ivan Crnojević“ od 2006. godine, od kada je ustanovljeno priznanje, dobili su akademik dr Dušan J. Martinović, dr Novak Jovanović, slikar i karikaturista Luka Lagator, esejista i publicista Pavle Đonović, slikar Miodrag – Dado Đurić, reditelj Branislav Mićunović, umjetnik Dimitrije Popović, Fudbalski klub „Lovćen“, Rastislav Vrbenski, Dejan Savićević i publicista Marko Špadijer.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.