Standard.

četvrtak decembar 12

Papa Franjo: Zakon neće biti potvrđen bez saglasnosti svih vjerskih zajednica

Zakon o vjerskim slobodama mora da bude donesen po demokratskim principima, da ga prihvate sve vjerske zajednice, kazao je papa Franjo, prenosi sajt Mitropolije.

81 hits

četvrtak decembar 12

Nuhodžić nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić danas je novčano nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina koji su pružali pomoć stanovništvu Albanije nakon zemljotresa i pokazali da je…

44 hits

četvrtak decembar 12

Rakočević: Odlazak ljudi moguće spriječiti ako se poprave uslovi rada

Proces radnih migracija nije sam po sebi negativna karakteristika tržišta rada, već se mobilnost radne snage podstiče i radi obezbjeđenja radnika za poslodavce na čitavoj teritoriji Crne Gore. Radne migracije…

149 hits

četvrtak decembar 12

KCCG traži još 18 miliona za plate i opremu

Klinički centar Crne Gore (KCCG) tražio je od Fonda za zdravstveno osiguranje povećanje budžeta za čak 18.000.000, odnosno ukupno 85.000.000 eura za 2020. godinu, saopšteno je Danu iz te ustanove.

88 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 08 novembar 2019 07:19

Poglavar CPC Mihailo za Standard: Lajović da objasni ko mu je dao odežde mitropolita

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo kazao je da je diskutabilno hirotonisanje sveštenika podgorićko-dukljanske eparhije Lava Lajovića, kao i da on treba prije svega da objasni "ko mu je dao odežde mitropolita".

"Ne bih o tome previše pričao, samo bih upitao Lajovića ko mu je dao odežde mitropolita, to neka objasni. On ima pravo da ide gdje god hoće, ali bi mu bilo bolje da dođe i javi ko mu je to dao", rekao je Mihailo u kratkoj izjavi za Standard.

Sveštenik podgoričko-dukljanske eparhije Lav Lajović postao je vladika nakon hirotonije koja je obavljena u pondeljak u Italiji. On je kazao da je u životu svakog sveštenika vladičanska hirotonija izuzetna čast i privilegija ali za njega je to "odgovornost i sveta obaveza".

Podsjećamo, Lajović je u martu prošle godine isključen iz Crnogorske pravoslavne crkve.

mihailolav

U CPC-u su tada kazali da je razlog zbog kojeg su isključili Lajovića jer je on, i poslije opomene i ukora nadležnoga arhijereja, nastavio rad koji je u protivnosti sa svetim kanonima, crkvenim pravilima i ustavom Crnogorske pravoslavne crkve.

“Davao je sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i dovodio u zabludu vjerni narod. Vrijeđao je Arhijereja, klir i vjernike, pravio spletke i pokušavao da dovede do podjele među vjernicima i okrene ih protiv viših crkvenih vlasti”, tvrde u CPC.

Lajović je na to odgovorio da "ne može da shvati kome je u interesu da se ovo čini u sred izborne kampanje da se dušmani Crnogorske pravoslavne crkve i Crne Gore naslađuju i koriste za svoje političke igre”.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno petak, 08 novembar 2019 09:44

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.