Standard.

petak novembar 22

Komunalna policija oduzela taksi legitimaciju: Djed vozio taksi na unukovu licencu

Komunalna inspekcija oduzela je od preduzetnika taksi legitimaciju i vratila je Sekretarijatu za saobraćaj jer je tokom kontrole utvrđeno da vozač ima preko 67 godina pa ne ispunjava zakonske uslove…

170 hits

petak novembar 22

Jelovac: Reforma je pogubna za znanje i zaposlenje studenata

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilo Jelovac kazao je za Dan da novi model studiranja ni nakon dvije godine od početka primjene nije usklađen za propisima iz oblasti obrazovanja…

167 hits

petak novembar 22

Zbog pušenja u javnom prostoru izdato 34.000 novčanih kazni

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770…

226 hits

petak novembar 22

Zbog odrona put Mojkovac - Đurđevića Tara zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz smanjenu vidljivost zbog magle kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića…

160 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 07:19

Poglavar CPC Mihailo za Standard: Lajović da objasni ko mu je dao odežde mitropolita

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo kazao je da je diskutabilno hirotonisanje sveštenika podgorićko-dukljanske eparhije Lava Lajovića, kao i da on treba prije svega da objasni "ko mu je dao odežde mitropolita".

"Ne bih o tome previše pričao, samo bih upitao Lajovića ko mu je dao odežde mitropolita, to neka objasni. On ima pravo da ide gdje god hoće, ali bi mu bilo bolje da dođe i javi ko mu je to dao", rekao je Mihailo u kratkoj izjavi za Standard.

Sveštenik podgoričko-dukljanske eparhije Lav Lajović postao je vladika nakon hirotonije koja je obavljena u pondeljak u Italiji. On je kazao da je u životu svakog sveštenika vladičanska hirotonija izuzetna čast i privilegija ali za njega je to "odgovornost i sveta obaveza".

Podsjećamo, Lajović je u martu prošle godine isključen iz Crnogorske pravoslavne crkve.

mihailolav

U CPC-u su tada kazali da je razlog zbog kojeg su isključili Lajovića jer je on, i poslije opomene i ukora nadležnoga arhijereja, nastavio rad koji je u protivnosti sa svetim kanonima, crkvenim pravilima i ustavom Crnogorske pravoslavne crkve.

“Davao je sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i dovodio u zabludu vjerni narod. Vrijeđao je Arhijereja, klir i vjernike, pravio spletke i pokušavao da dovede do podjele među vjernicima i okrene ih protiv viših crkvenih vlasti”, tvrde u CPC.

Lajović je na to odgovorio da "ne može da shvati kome je u interesu da se ovo čini u sred izborne kampanje da se dušmani Crnogorske pravoslavne crkve i Crne Gore naslađuju i koriste za svoje političke igre”.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno petak, 08 novembar 2019 09:44

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.