Standard.

srijeda novembar 20

Slučaj odbjegle tinejdžerke uzdrmao javnost: "Kad zataji porodica i društvo, dijete traži utjehu u zabludi, lažnoj slobodi i kriminalu"

Crnogorsku javnost prije samo nekoliko dana uzdramala je vijest da policija tri dana traga za dvanaestogodišnjom djevojčicom. Srećom, djevojčica je pronađena živa i zdrava, ali je sjutra javnost dočekao javni…

180 hits

srijeda novembar 20

Suhih poručio: Sačekati sa poskupljenjem vode

Izjednačavanje cijena vode između fizičkih i pravnih lica sada bi imalo više negativnih nego pozitivnih efekata i podržavam stav Glavnog grada da malo treba sačekati sa tim, ocijenio je Đorđe…

58 hits

srijeda novembar 20

Dajbabska gora markirana suvomeđom i časnom trpezom

Srpska pravoslavna crkva na vrhu Dajbabske gore u Podgorici, iznad Manastira Dajbabe, sazidala je dva postolja, svojevrsni oltar, gdje njihovo sveštenstvo povremeno služi i taj prostor oivičila suvomeđom, odnosno, stiče…

53 hits

srijeda novembar 20

Eskpertima protiv falsifikovanih diploma

Ministarstvo prosvjete predložilo je izmjenu Zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava kojom namjeravaju da promijene kriterijume izdavanje diploma i angažuju eksperte koji će davati mišljenje o ispravi stečenoj u inostranstvu,…

64 hits

 
 
 
 
subota, 09 novembar 2019 08:30

U planu više nema biciklističkih staza

Strateški plan petogodišnjeg razvoja Podgorice ne predviđa dalji razvoj biciklističke infrastrukture, pa dosadašnje aktivnosti gube smisao i svode se na izuzetak, a ne pravilo u vođenju saobraćajne politike, ocjenjuju iz NVO Biciklo.me u sugestijama koje su dostavili na nacrt dokumenta.

Oni ukazuju da dokument biciklističke staze tretira kao prostor za rekreaciju, piše Dan.

Iz Biciklo.me napominju da je razvoj biciklističke infrastrukture započet 2015. godine i realizuje se promjenljivom dinamikom, u prvom redu zbog nedogovarajućeg planiranja, projektovanja i izvođenja.

"Jedan od koridora planiranih još prije 2015. godine i dalje nije započet, što dovodi u pitanje kontinuiranu posvećenost Glavnog grada poboljšavanju uslova za razvoj biciklističkog saobraćaja uslova koji su nam, ako pogledamo stanje na podgoričkim ulicama, prijeko potrebni", ocijenili su iz NVO Biciklo.me.

Iz ove NVO ukazuju da strateški plan stoji u koliziji sa Planom održive urbane mobilnosti. Iz NVO navode da Glavni grad nije ispunio obavezu da na bulevaru u Donjoj Gorici izgradi biciklističku stazu, a očekuju da je neće dobiti ni Ulica Vojislavljevića nakon rekonstrukcije.

U primjedbama su naznačili da u gradu ne postoji adekvatna signalizacija koja bi vozačima motornih vozila skrenula pažnju na prisustvo biciklista na kolovozu, a time i na potrebu da voze oprezno.

Osvrnuli su se i na probleme javnog prevoza, ukazujući da problemi u ovoj oblasti sežu dalje od nepostojanja jedinstvene karte, te da dominantnu ulogu u prevoznika preuzimaju taksi vozila.

Iz NVO Biciklo.me navode da u gradu nema dovoljno pješačkih staza i trotorau gotovo svim djelovima grada, prigradskih naselja i sela, osim užeg centra.

Posljednji put izmijenjeno subota, 09 novembar 2019 08:38

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.