Standard.

četvrtak oktobar 17

Pojedinac deponovao životinjski otpad od klanja na rijeci Lim, Uprava traži pomoć u pronalaženju

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Životinjski otpad na obali Lima najvjerovatnije je deponovao nesavjesni pojedinac, utvrdila je Uprava za bezbjednost hrane. Kako se navodi u saopštenju, povodom pojave veće količine živinskog otpada na obali rijeke…

26 hits

četvrtak oktobar 17

Svako sedmo dijete nevakcinisano

Ključni nalazi MIKS istraživanja Zavoda za statistiku (MONSTAT) i Unicefa, koje je rađeno 2018. godine, pokazalo je da na sjeveru vakcinu nije primilo 15 odsto djece mlađe od pet godina,…

41 hits

četvrtak oktobar 17

Svako sedmo dijete nevakcinisano

Objavljeno u: Društvo

srijeda oktobar 16

Od side preminulo 56, oboljelo 277 osoba

Prema najnovijim podacima iz registra za HIV/AIDS Instituta za javno zdravlje, od početka epidemije 1989. godine do kraja 2018. godine, u Crnoj Gori je registrovano ukupno 277 osoba inficiranih sidom,…

284 hits

srijeda oktobar 16

Maloljetnički zatvor nije u funkciji jer fali službenika

Preporuka da se za maloljetnike koji izdržavaju kaznu zatvora obezbijede prostorije koje će biti fizički odvojene od prostorija u kojima borave punoljetni zatvorenici nije ispunjena, navodi se u nedavno objavljenom…

173 hits

 
 
 
 
subota, 23 decembar 2017 08:47

Pješači 16 kilometara, u knjižici samo petice

Maturantkinja rožajske Gimnazije ,,30. septembar” Dženisa Mujević dobila je stipendiju za talente koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete, piše Pobjeda.

Osim znanjem, marljiva učenica podršku države je zaslužila i zbog istrajnosti jer nema niti jedan izostanak, a do škole putuje čak 16 kilometara svakog dana.

Na prigodnoj svečanosti, koja je organizovana u školi, direktor Gimnazije Fejzo Murić uručio je poklon Dženisi i istakao da je svrstana u red 30 najboljih srednjoškolaca u Crnoj Gori.

“Dok su izostanci sa časova veliki problem svih škola, Dženisa, koja dnevno prepješači oko 16 kilometara, putujući iz sela Balotiće, nema ni jedan neopravdani izostanak. Osim toga, u njenoj đačkoj knjižici nema drugih ocjena osim petica. Dženisa i njena sestra Semra, koja je takođe odlična učenica, prepoznate su po izuzetnom talentu, dobrom vaspitanju i smjernosti. Kada sam pisao preporuku da Dženisa dobije stipendiju, sve njene kvalitete sam uzeo u obzir i zato smo zahvalni Ministarstvu prosvjete što je prepoznalo zalaganje i požrtvovanje naše učenice”, kazao je Murić.

On je istakao da su sestre na kraju polugodišta dobile simboličnu nagradu, po knjigu.

“Gimnazija ima dosta kvalitetnih učenika sa kojima predano rade profesori i nalazi se u vrhu srednjih škola u Crnoj Gori”, kazao je ponosno Murić.

Dženisa je kazala da je presrećna što je prepoznato njeno zalaganje.

“Kada sam predala dokumenta za stipendiranje nijesam se nadala da ću je dobiti. Ipak, prepoznat je moj talenat. Veoma sam zahvalna Ministarstvu prosvjete, direktoru Fejzu Muriću, mojoj profesorici Editi, i svim profesorima koji su mi pružali podršku i pomoć i na taj način pomogli da dođem do ovog priznanja koje mi izuzetno mnogo znači”, kazala je vrijedna učenica.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.