Standard.

nedjelja oktobar 20

Ulicu i drogu zamijenila fakultetom i sportom

Marija Zogović, prva je djevojka koja je ušla i izašla iz Centra za tretman zavisnica na Kakarickoj gori. Uspjela je da izađe iz paklenog lavirinta i petnaestogodišnju "aktivnu fazu“ zamijeni…

246 hits

nedjelja oktobar 20

Evo do kada će trajati miholjsko ljeto

Već 15 dana u Crnoj Gori je tzv. miholjsko ljeto koje karakteriše stabilno vrijeme, neuobičajeno visoke temperature za ovaj period godine i deficit padavina.

127 hits

nedjelja oktobar 20

Povoljni uslovi za vožnju, evo gdje su radovi

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelimazbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

49 hits

subota oktobar 19

Pljevlja: Prihodovaće do 3 miliona eura od ekološke naknade

Pljevlja će od naredne godine prihodovati do tri miliona eura po osnovu ekološke naknade, koju će najveći zagađivači uplaćivati u lokalni budžet. Taj novac, kako je za TVCG kazao prvi…

165 hits

 
 
 
 
subota, 23 decembar 2017 10:30

Autobus postaje luksuz: Cijena karte 90 centi?

Autobuski prevoznici počeli su pregovore oko povećanja cijene autobuske karte u gradskom i prigradskom prevozu. Prema najavama karta bi na gradskim linijama koštala 90 umjesto 70 centi, piše Dan.

Da su u toku pregovori saopštio je Danilo Pejović, vlasnik prevoza "Montenegro prevoz Pejović".

Pejović navodi da razmišlja da od prvog januara cijena autobuske karte u gradskom prevozu bude 90 centi. Cijena gradskog prevoza za sada je 70 centi, a posljednji put ona je promijenjena 2015. godine.

"Razmišljam da od 1. januara naredne godine podignem cijene voznih i mjesečnih karata u gradsakom i prigradskom prevozu. Poskupljenje je prouzrokovano zbog nekoliko razloga a najvažniji je taj da je Ministarstvo finansija od 1. avgusta ove godine donijelo novi pravilnik za dobijanje povraćaja akciza na gorivo. Za svaki litar goriva koji smo potrošili dobijali smo povraćaj 0,181 euro po litru, a po novom pravilniku dobijamo sedam odsto na prijavljeni pazar. Zbog novog pravilnika Ministarstva finansija o vraćanju akcize na gorivo mi smo oštećeni za dvije trećine sredstava", rekao je Pejović.

Prema njegovim riječima, to značajno utiče na poslovanje i zato su nerentabilni.

"Ako ne povećam cijene prevoza neću moći finansijski da ispratim poslovanje", kazao je Pejović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.