Standard.

ponedjeljak decembar 16

Đukanović: Ubistvo policajca opomena da i dalje živimo u vremenu nepredvidivih bezbjednosnih izazova

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici policajca Milutina Lekovića, koji je juče ubijen na dužnosti, u kome je poručio da će Država učiniti sve da joj pomogne da…

562 hits

nedjelja decembar 15

Njujork: Brčvak i Mijač potpisali osnivački akt za Fondaciju “Dijaspora Crnoj Gori”

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Biznismeni Hajriz Hačko Brčvak (Njemačka) i Veselin Mijač (Švedska) potpisali su danas u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku akt o osnivanju Fondacije “Dijaspora Crnoj Gori”.

261 hits

nedjelja decembar 15

Ministarstvo zdravlja: U zatvorenom prostoru dozvoljena upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda

Kada su u pitanju elektronske cigarete čijom se upotrebom proizvodi duvanski dim, odnosno koje funkcionišu na bazi sagorijevanja, iste nije moguće koristiti u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana…

830 hits

nedjelja decembar 15

Podgorica: Dejana Karadžić još nije pronađena

Dejana Karadžić, koja je nestala 9. decembra, još nije pronađena, pišu crnogorski mediji.

473 hits

 
 
 
 
subota, 16 novembar 2019 12:32

Bogdanović učestvuje na 40. Generalnoj konferenciji UNESCO

Generalna konferencija UNESCO, 40. po redu, održaće se u Parizu od 12-27. novembra  a delegaciju Crne Gore predvodi ministar kulture i predsjednik Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Aleksandar Bogdanović.

Ministar Bogdanović će učestvocati u radu plenarne sesije 18. novembra, kao i narednog dana,  tokom sastanka ministara kulture.

"Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine i na njoj se utvrđuju politike i osnovni pravci rada Organizacije za naredne dvije godine, razmatraju se i usvajaju dvogodišnji programi i budžet, analiziraju se mehanizmi saradnje i uspostavljanja i poštovanja međunarodnih standarda, kao i druga važna pitanja i odluke iz nadležnosti Organizacije.

Na Konferenciji učešće uzimaju predstavnici država članica, posmatrači iz država koje nijesu
članice, kao i predstavnici međuvladinih i nevladinih organizacija. Tokom 40. Generalne konferencije održaće se izbori za važna međuvladina tijela, u skladu sa redovnom procedurom Organizacije", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Cjelopkupan rad Konferencije će pratiti Stalna delegacija Crne Gore pri UNESCO, i to: stalni predstavnik/ambasador Ivan Ivanišević sa predstavnicima Stalne delegacije, dok će generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milica Nikolić, učestvuje u radu Konferencije od 14 - 19. novembra 2019. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.