Standard.

ponedjeljak decembar 16

Đukanović: Ubistvo policajca opomena da i dalje živimo u vremenu nepredvidivih bezbjednosnih izazova

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici policajca Milutina Lekovića, koji je juče ubijen na dužnosti, u kome je poručio da će Država učiniti sve da joj pomogne da…

556 hits

nedjelja decembar 15

Njujork: Brčvak i Mijač potpisali osnivački akt za Fondaciju “Dijaspora Crnoj Gori”

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Biznismeni Hajriz Hačko Brčvak (Njemačka) i Veselin Mijač (Švedska) potpisali su danas u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku akt o osnivanju Fondacije “Dijaspora Crnoj Gori”.

259 hits

nedjelja decembar 15

Ministarstvo zdravlja: U zatvorenom prostoru dozvoljena upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda

Kada su u pitanju elektronske cigarete čijom se upotrebom proizvodi duvanski dim, odnosno koje funkcionišu na bazi sagorijevanja, iste nije moguće koristiti u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana…

827 hits

nedjelja decembar 15

Podgorica: Dejana Karadžić još nije pronađena

Dejana Karadžić, koja je nestala 9. decembra, još nije pronađena, pišu crnogorski mediji.

470 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 22 novembar 2019 07:37

Komunalna policija oduzela taksi legitimaciju: Djed vozio taksi na unukovu licencu

Komunalna inspekcija oduzela je od preduzetnika taksi legitimaciju i vratila je Sekretarijatu za saobraćaj jer je tokom kontrole utvrđeno da vozač ima preko 67 godina pa ne ispunjava zakonske uslove da obavlja taksi prevoz, piše Dan.

Načelnik Komunalne inspekcije Branislav Radusinović kaže da Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju propisuje da osoba mlađa od 18 i starija od 67 godina ne može obavljati taksi prevoz.

Tokom kontrole je utvrđeno da ovaj preduzetnik kod sebe ima licencu koja se vodi na ime njegovog unuka. Preduzetnik je zbog prekršaja kažnjen 50 eura i automobil isključen na dva dana. Kada prvi put napravi prekršaj vozila isključujemo na dva dana, ukoliko drugi put ponovi prekršaj vozilo se isključuje na sedam dana, na 15 dana vozilo je van saobraćaja ukoliko treći put ponovi prekršaj, a ukoliko i četvrti put ponovi prekršaj vozilo će biti isključeno na mjesec dana”, naveo je Radusinović.

Radusinović navodi da svakodnevno kontrolišu da li taksisti poštuju Odluku o taksi prevozu.

“Od kada je stupila na snagu odluka o taksi prevozu, mi smo za dva mjeseca izvršili 300 inspekcijskih pregleda i iz saobraćaja isključili 30 taksi vozila. Kontrolom je utvrđeno da 27 vozača nije posjedovalo taksi legitimaciju, a da tri vozača nijesu imala ovjeren cjenovnik. Svi oni isključeni su iz saobraćaja na 48 sati. Tokom kontrola u prethodnom periodu ustanovljeno je da većina taksista nema taksi legitimaciju zbog čega smo i pojačali inspekcijski pregled u ovoj oblasti. Taksi legitimacija je kao lična karta. Za dva mjeseca napisali smo i 62 prekršajna naloga, od kojih je jedan na 1.200 a drugi na 500 eura. Obje kazne napisane su taksi firmi Kvin zato što vozač nije imao originalan izvod iz licence za auto kojim se obavlja taksi prevoz”, naveo je Radusinović.

Načelnik Komunalne inspekcije navodi da nijesu imali napada na komunalne inspektore jer tokom kontrole taksista sa njima ide i policajac.

“Svakodnevno je sa nama pripadnik saobraćajne policije kako po pitanju kontrole taksi prevoza ali i nepropisnog parkiranja vozila po gradu”, navodi načelnik Komunalne inspekcije.

Radusinović kaže da su u prethodnom periodu kontrolisali gradski i prigradski prevoz.

“Imali smo prijava za autobusku liniju ka Zeti i za autobusku liniju 10 to od Sekretarijata za saobraćaj ali kontrolom nijesmo našli nepravilnost”, rekao je Radusinović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.