Standard.

nedjelja januar 26

Mihailo: Grb, zastavu, himnu i slavu Crne Gore pronijeli ste širom Evrope

Mitropolit CPC Mihailo čestitao je vaterpolistima osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

252 hits

nedjelja januar 26

(FOTO - VIDEO) Održane litije širom Crne Gore: U Podgorici molitveni hod predvodio Amfilohije

Litije povodom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, održavane su i danas u više gradova u Crnoj Gori. U Podgorici je litiju predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a kretala se…

207 hits

nedjelja januar 26

Đukanović čestitao vaterpolistima: Crna Gora je ponosna na vas, vratili ste naš trofejni sport na najsjajnije staze

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom sjajnog uspjeha naših vaterpolista i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, uputio je najsrdačnije čestitke vaterpolistima i cijelom timu.

65 hits

nedjelja januar 26

Marković: Crna Gora slavi i diči se svojom Reprezentacijom

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je vaterpolo reprezentaciji Crne Gore na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

60 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 10:42

Disciplinski postupak protiv četiri tehničara zbog skandala u bolnici u Dobroti

Uprava Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor ustanovila da je sporna fotografija pacijenta sa dvije nage osobe nastala na Sudskom odjeljenju, zbog čega je pokrenut disciplinski postupak protiv sva četiri smjenska medicinska tehničara koji rade na ovom odjeljenju, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Na osnovu interne istrage nije ustanovljen tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju, zbog čega je pokrenut disciplinski postupak protiv sva četiri smjenska medicinska tehničara koji rade na ovom odjeljenju. Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije - Odjeljenja bezbjednosti Kotor", saopšteno je iz Specijalne bolnice za psihijatriju.

Zbog nepoštovanja odredbi Ugovora koji bolnica ima sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje i uočenih propusta u radu njenih službenika, ustanova je sporazumno potpisala raskid Ugovora sa ovom firmom.

"Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak "trećih lica" na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video nadzora sa instaliranih 16 kamera. Službenici firme će biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja", istakli su iz bolnice.

Uprava bolnice je, kako dodaju, cijelo vrijeme u intenzivnoj komunikaciji sa ovlaštenim službenim licima Odjeljenja bezbjednosti Kotor u cilju pružanja svih relevatnih informacija koje bi službenicima Uprave policije bile neophodne za dalje vođenje istrage.

"Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor je zdravstvena ustanova koja pruža usluge liječenja i rehabilitacije lica sa mentalnim problemima. Od formiranja Sudskog odjeljenja u bolnici kroz brojna obraćanja nadležnim organima i kroz sredstva javnog informisanja ukazivano je da zaposleno osoblje bolnice može biti odgovorno jedino za liječenje, dok bezbjednosne mjere i dio koji se odnosi na čuvanje mora biti u nadležnosti drugih organa", objasnili su u bolnici.

Iz tog razloga, kako se kaže u saopštenju, Uprava bolnice se obratila Ministarstvu zdravlja sa zahtjevom za iniciranje hitnog sastanka sa svim relevantnim subjektima koji učestvuju u procesu izricanja i realizacije bezbjednosne mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja.

"Cilj ovog sastanka bi bio iznalaženje mogućnosti za angažman ovlašćenih lica državnih službi koji bi bili angažovani na poslovima obezbjeđenja Sudskog odjeljenja, do izgradnje zatvorske bolnice u Spužu, kao najoptimalnije mogućeg rješenja", zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.