Standard.

četvrtak januar 23

Belada: Crkva i 10.708 kvadrata prvo upisani na mitropolita, pa prepisani na Mitropoliju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Slučaj crkve u Rogamima, koja je ovih dana često spominjana u javnosti, primjer je šta se sve radilo sa uknjižbom crkava i manastira u Crnoj Gori. U slučaju ove crkve…

204 hits

četvrtak januar 23

Šehović: Digitalizacija je preduslov kvalitetnijeg obrazovanja

Vrijeme je da djeci ponudimo tradicionalni sadržaj na nov - njihov način, kroz digitalizaciju obrazovnog sistema, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na Svjetskom obrazovnom Forumu (EWF) koji je održan…

126 hits

četvrtak januar 23

Brajović - Picula: Evropski parlament snažno podržava proces proširenja Evropske unije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, zajedno sa potpredsjednicima Skupštine Branimirom Gvozdenovićem i Gencijem Nimanbeguom, razgovarao je danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, poslanikom Toninom Piculom, saopšteno je…

115 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 13:10

Zaposlenima na UCG plate veće 9%, od 2021. još 3

Ministarstvo prosvjete dogovorilo je sa upravom i Sindikatom Univerziteta Crne Gore povećanje zarada. tako će zaposlenima na Univerzitetu od naredne godine zarade biti uvećane za 9%, te još dodatnih 3% od 2021. na već uvećanu zaradu.

To je, kako je saopšteno, kumulativno povećanje za preko 13%. Osim toga, dogovoreno je osnivanje Fonda koji bi se odnosio na naučnostraživačku i projektnu djelatnost. 


"Isti princip povećanja zarada usaglašen je nedavno i sa predstavnicima Sindikata prosvjete Crne Gore. Nakon inicijalnog usaglašavanja, predlog izmijenjenog kolektivnog ugovora će biti upućen u dalju Vladinu proceduru", navode u saopštenju iz Ministarstva prosvjete.

Osim toga, dogovoreno je osnivanje Fonda za podršku naučnoistraživačkim i projektnim aktivnostima na Univerzitetu Crne Gore. Iznos namijenjen Fondu biće određen sporazumom koji će se svake godine potpisivati između Vlade i UCG, a njegovo funkcionisanje urediće se posebnim aktom. Fond će, dakle, većim dijelom biti usmjeren na naučnoistraživački rad, ali i objavljivanje radova, projekte i dr.

"Zadovoljan sam postignutim dogovorom. On je rezultat ozbiljnih i konstruktivnih pregovora sa upravom Univerziteta Crne Gore i predstavnicima Sindikata UCG. Univerzitet je, cijenim, jedan od najvažnijih partnera u izgradnji kvaliteta i inegriteta na nivou čitave države, te je potpuno prirodno da na tom putu ima kontinuiranu podršku i potporu Vlade Crne Gore. Naravno, na ovome se to partnerstvo ne završava, ali cijenimo da jesmo zajedno napravili značajan korak više", rekao je ministar Damir Šehović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.