Standard.

nedjelja januar 19

Jak zemljotres ponovo pogodio Albaniju, osjetio se i u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihteru pogodio je danas Albaniju.

869 hits

nedjelja januar 19

Igor Prenkić doplivao prvi do krsta, klicalo se Srbiji i Kosovu, pjevalo "Milo lopove" i "Ne damo svetinje"

Tradicionalno plivanje za časni krst, povodom praznika Bogojavljanje, održano je na ušću Ribnice u Moraču u Podgorici. Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije osveštao je vodu, u koju je zaplivalo više od 100…

779 hits

nedjelja januar 19

2000 studenata znanje steklo vani

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Oko 2.000 studenata, nastavnog i administrativnog osoblja u sklopu odlazne mobilnosti boravilo je na fakultetima u inostranstvu, u periodu od 2015. do 2019. godine, rekla je za Pobjedu šefica nacionalne…

218 hits

nedjelja januar 19

Kiša i "gospodin sjever" pročisitiće vazduh

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Kiša, kao i vjetar koji nas očekuje tokom noći i sjutra biće popraviće kvalitet vazduha, kazao je klimatolog Dragan Burić.

260 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
ponedjeljak, 02 decembar 2019 20:43

Zaključak Savjeta: Policajac nedostojan posla, kompromitovao policiju

Policajac M.Z. koji je osuđen na dva i po mjeseca zatvora zbog zlostavljanja maloljetnog B.V. u Podgorici, ozbiljno je kompromitovao policiju i nije dostojan za dalje obavljanje policijskih poslova, zaključio je Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je o tom slučaju diskutovao na sjednici 25. novembra, na kojoj je učestvovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, generalni direktor Direktorata za nadzor Danilo Ćupić i načelnik Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije MUP Crne Gore Milan Adžić.

"Savjet je ocijenio da je policijski službenik M.Z. ozbiljno kompromitovao policiju i da nije dostojan za dalje obavljanje policijskih poslova", navodi se u saopštenju.

Savjet je, kako se dodaje, zabrinut saznanjem i mogućnošću da je taj primjer ostao nepoznat unutar policijske organizaciju imajući u vidu činjenicu da rukovodstvo Uprave policije preduzima veoma ozbiljne napore da se unaprijedi odgovornost i blagovremeno zabilježi svako nedolično i neprihvatljivo postupanje.

U Savjetu sumnjaju da M.Z. nije saopštio istinu pred svojim pretpostavljenima i da je namjeravao da prikrije događaj.

Kako navode, zbog čega je potrebno provjeriti službenu dokumentaciju koja se odnosi na konkretni događaj od 28. oktobra i vjerodostojnost tadašnjih iskaza imenovanog policijskog službenika.

Iz Savjeta su kazali da su prošle godine registrovali nekoliko pojedinačnih primjera priznanja policijskih službenika da su zlostavljali građane.

"To je dodatno produbilo krizu disciplinskog sistema unutar MUP-a i kapacitete starješina policije i unutrašnje kontrole policije da objektivno i blagovremeno utvrde osnovanost upotrebe sredstava prinude i prekoračenje ovlašćenja", rekli su iz Savjeta.

To, dodaju, govori i o nedostatku moralne hrabrosti kod policijskih službenika da u okviru mehanzimama policije i MUP-a priznaju prekoračenja ovlašćenja.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.