Standard.

utorak januar 28

Eraković: Ne očekujemo da će se virus pojaviti u CG, ali smo spremni

Crnogorski zdravstveni sistem mora biti spreman za sve izazove, kazao je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

42 hits

utorak januar 28

MUP: Podaci građana će biti zaštićeni kao u Evropskoj uniji

Zaštita ličnih podataka je jedno od osnovnih ljudskih prava, poručuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

51 hits

ponedjeljak januar 27

"Većina radnika CRBC je iz oblasti žarišta virusa, do daljnjeg ne smiju iz Kine u Crnu Goru"

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je danas da su preduzete sve mjere zaštite u Crnoj Gori od moguće pojave korona virusa.

258 hits

ponedjeljak januar 27

Amfilohije: Oni koji donose bezbožne zakone da završe kao Porošenko

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Mitropolit Amfilohije poručio je danas da je njegova molitva da oni koji su donijeli bezbožne zakone završe kao Petro Porošenko u Ukrajini.

261 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 06 decembar 2019 15:40

Na žiro račun Crvenog krsta do sada uplaćeno 90 453 eura za pomoć Albaniji

Crveni krst Crne Gore je danas uputio pomoć za stanovnike Albanije pogođene nedavnim zemljotresom.

Pomoć je dopremljena u kolektivne centre u Liježu i Draču.

 Tako je za stanovnike kolektivnog centra u Liježu opredijeljena pomoć u vidu garderobe za odrasle i djecu, setova za bebe i donjeg veša, dok je za stanovnike u kolektivnim centrima u Draču poslato 40 kreveta, 40 dušeka, 270 ćebadi i 20 prekrivača.

"Navedenu donaciju smo realizovali u saradnji i komunikaciji sa kolegama iz Crvenog krsta Albanije koji su nam sugerisali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju. Pomoć smo opredijelili prvenstveno iz sopstvenih resursa, a u Albaniju smo uputili i pomoć koja je prikupljena u prethodnom periodu od strane drugih subjekata i dopremljena u naš magacin. Svakako ćemo i dalje pratiti razvoj sitaucije, biti u kontaktu sa kolegama iz Albanije i reagovati u skladu sa njihovim potrebama", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseva je objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije. On iznosi tri miliona CHF (švajcarskih franaka) i potreban je Crvenom krstu Albanije da pruži direktnu podršku za 10000 osoba za period od godinu dana, kao i za podršku za dodatnih 50000 osoba kroz brojne aktivnosti zasnovane na potrebama zajednice.

"Zato podsjećamo da je najpotrebnije i najefikasnije podršku pružiti putem finansijskih donacija i mi za sada ne organizujemo prikupljanje drugih vidova pomoći. Do sada je na račun Crvenog krsta Crne Gore uplaćeno 90 453,21 euro od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata i mi im se na tome zahvaljujemo. Akcija i dalje traje i pozivamo sve koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos, a to do sada nisu učinili, da se uključe. Broj žiro računa na koji se može izvršiti uplata je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Crvenom krstu Albanije, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu",  naveli su iz Crvenog krsta.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.