Standard.

srijeda januar 22

Selaković: Preduzećemo pravne mjere u zaštiti srpskog naroda u Crnoj Gori

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da Srbija dosta toga čini i “preduzima neke pravne instrumente”, kao i da će u narednom periodu preduzimati upravo takve akte i…

81 hits

srijeda januar 22

Za osam dana odluka: Prekid postupka ili novi dokazi u slučaju Lakićević-Đuranović

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Nada Rabrenović u narednih osam dana odlučiće da li da prekine sudski postupak protiv suspendovane profesorice Pravnog fakulteta Bojane Lakićević Đuranović ili će prihvatiti predlog Osnovnog državnog tužilaštva da…

59 hits

srijeda januar 22

Rođeno sedam beba

U porodilištu Kliničkog centra u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, saopšteno je iz KCCG.

33 hits

srijeda januar 22

Rođeno sedam beba

Objavljeno u: Društvo

utorak januar 21

Zagađen vazduh u Pljevljima, Nikšiću i Bijelom Polju

Prema posljednjim mjerenjima, prekoračenje koncentracija PM10 čestica zabilježeno je u Pljevljima, Bijelom Polju i Nikšiću, dok je u Podgorici u dozvoljenim granicama.

180 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
ponedjeljak, 09 decembar 2019 07:41

Otašević uredništvu RTCG: Ako niste montirali, recite ko vam je dao snimak

Novinar Dana Vladimir Otašević uputio je zahtjev uredništvu Radio-televizije Crne Gore od kojih je zahtijevao da kažu ko im je dostavio snimak na kojem je sakrivena činjenica da ga je 3. decembra u TC Delta ramenom odgurnuo Mladen Mijatović, piše Dan.

Budući da su iz RTCG tvrdili da su njihovi stručnjaci provjerili snimak koji su objavili i utvrdili da na njemu nije bilo intervencija, pojasnili su da su postupali u najboljoj namjeri jer nijesu imali osnova da sumnjaju da se na snimku ne vidi cijeli incident.

Međutim, odmah su se pojavili snimci sa više nadzornih kamera koji jasno pokazuju da Mijatović, koji je inače privatno obezbjeđenje kontroverznog biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, novinara udara ramenom.

Zbog toga, tvrdi Otašević, iz RTCG moraju reći ko im je dostavio snimak koji je imao jasan cilj, neistinito predstavljanje situacije kada već tvrde da ga oni nijesu montirali.

“Naknadna pamet i izgovori uredništva RTCG ne umanjuju njihovu odgovornost za neetičko i neprofesionalno izvještavanje i zlu namjeru. Za to postoje brojni dokazi. Naime, prije objavljivanja snimka moj urednik Nikola Marković više puta je u javnosti saopštio da je odgledao snimak te da se na njemu vidi kako se Mijatović nakon prvog dijela napada na mene vratio i udario me ramenom. To su objavili Televizija Vijesti i „Dan“. Uredništvu RTCG to nije bilo dovoljno da provjeri snimak koji su objavili, jer na materijalu koji su emitovali nema tog dijela”, kazao je Otašević.

RTCG, dodaje, nije u čak ni pozvao ni njega ni Nikolu Markovića prije emitovanja snimka.

“Kompletni snimak koji je danas objelodanjen potvrđuje da je u pitanju očit primjer zloupotrebe Javnog servisa, a da stvar bude gora nijesu imali ni elementarne profesionalne etike da se nakon brutalne manipulacije makar izvine. Štaviše, i dalje istrajavaju u stavu koji vrijeđa i mene i cjelokupnu javnost. Zbog toga ću se za početak obratiti Komisiji za žalbe Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije kako bih zaštitio svoja prava. RTCG je zbog brutalne neistine koju je objavila dužna da kaže ko joj je dostavio snimak, jer se ne radi o izvoru već manipulatoru čiji je cilj da obmanjuje javnost. Ukoliko ure dništvo RTCG to ne učini, svima će biti jasno da ono stoji iza montiranja snimka i zloupotrebe novinarske profesije”, naveo je Otašević.

I sam službenik MUP-a Mijatović priznao je da je prilikom incidenta u Delti došlo do fizičkog kontakta između njega i Otaševića. Mijatović se sumnjiči da je sporne prilike počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu Otaševića.

U tužilaštvu je priznao da je došlo do fizičkog kontakta koji je on izazvao, ali to nije okarakterisao kao udarac, već kao dodir.

Takođe, kazao je i da je moguće da je tokom razgovora sa Otaševićem nekoliko puta naslonio ruku na njega i dodirnuo ga, ali je tvrdio da nijednom ni je imao namjeru da ga udari.

Na objavljenom snimku jasno je da je Mijatović neprijatno gestikulirao, unoseći se Otaševiću u lice, hvatajući ga za vrat, da bi ga na kraju i udario ramenom u grudi.

Tvrde da su postupili sa dužnom pažnjom

Televizija Crne Gore i sinoć je istakla da je snimak “objavila onako kako ga je i dobila, bez ikakvih dodatnih intervencija, što je lako provjerljivo i za šta postoji više od 20 svjedoka”.

“Snimak smo objavili bez ikakvog propratnog komentara i sugestije, i bez ikakve namjere da se stvori pogrešna slika o događaju u Delti. Ponavljamo, takođe, da smo postupili sa dužnom pažnjom i da u okviru racionalne sumnje nijesmo imali razloga da vjerujemo kako snimak nije kompletan. Takođe, podsjećamo da smo istovremeno objavili i reagovanje Otaševića, u kojem se, između ostalog, navodi da postoji i snimak sa druge kamere, koji smo takođe blogovremeno objavili. Zato smatramo tendencioznim pokušaj određenih krugova da tu situaciju iskoriste za kontinuirane napade na Javni servis”, naveli su iz RTCG

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 09 decembar 2019 08:23

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.