Standard.

nedjelja januar 19

Jak zemljotres ponovo pogodio Albaniju, osjetio se i u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihteru pogodio je danas Albaniju.

581 hits

nedjelja januar 19

Igor Prenkić doplivao prvi do krsta, klicalo se Srbiji i Kosovu, pjevalo "Milo lopove" i "Ne damo svetinje"

Tradicionalno plivanje za časni krst, povodom praznika Bogojavljanje, održano je na ušću Ribnice u Moraču u Podgorici. Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije osveštao je vodu, u koju je zaplivalo više od 100…

539 hits

nedjelja januar 19

2000 studenata znanje steklo vani

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Oko 2.000 studenata, nastavnog i administrativnog osoblja u sklopu odlazne mobilnosti boravilo je na fakultetima u inostranstvu, u periodu od 2015. do 2019. godine, rekla je za Pobjedu šefica nacionalne…

103 hits

nedjelja januar 19

Kiša i "gospodin sjever" pročisitiće vazduh

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Kiša, kao i vjetar koji nas očekuje tokom noći i sjutra biće popraviće kvalitet vazduha, kazao je klimatolog Dragan Burić.

141 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 09 decembar 2019 20:55

Vujošević posthumno na listi za nagradu "19. decembar"

Žiri za dodjelu nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, na večerašnjoj sjednici, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, utvrdio je listu od 12 kandidata za ovu prestižnu nagradu. Na listi predloženih kandidata se posthumno našao Darko Vujošević zbog nesvakidašnjeg herojskog čina - žrtvovanja života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

Među pretedentima na nagradu "19. decembar" su i Mihailo Vukmirović, kardiolog, načelnik Odjeljenja za pejsmejkere i elektrofiziologiju srca Centra za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore, Zlatko V. Zlatičanin, pisac, pjesnik i esejista, Vukota Jašović, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Podgorica, Nedžad Lekić, vlasnik restorana ″Pod volat″, Milan Minjo Perić, muzički autor i tekstopisac, Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Biljana Stojkanović, profesorica fizike u JU Osnovna škola ″Sutjeska″, kompanija "Bemax" D.O.O.Podgorica, Srednja elektrotehnička škola "Vaso Aligrudić", Udruženje boraca NOR-a i antifašista Glavnog grada Podgorica i Šahovski klub Budućnost, za ostvarene rezultate u oblasti razvoja crnogorskog šaha.

Gradonačelnik Vuković je rekao da žiri čine ljudi koji su istaknuti pojedinci u našem društvenom, političkom, kulturnom i naučnom životu.

- Vrlo mi je drago što je u pitanju respektabilan skup biran tako da sa jedne strane daje kredibilnost i legitimnost svake odluke koja će biti donijeta. Sa druge strane siguran sam da ćemo imati podršku šire društvene zajednice onome što će biti vaši prijedlozi za dobijanje nagrade 19. decembar. Kao što imate priliku da vidite i ove godine ćete biti na „slatkim mukama“ jer je puno kvalitetnih prijedloga iz različitih oblasti - kazao je Vuković obraćajuči se članovima žirija za dodjelu priznanja povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice.

On je tom prilikom saopštio da ove godine imamo svojevrstan kuriozitet jer je predloženo da se posthumno dodijeli najveće gradsko priznanje pokojnom Darku Vujoševiću, čovjeku koji je izgubio život pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

- To je bila inicijativa gradske uprave, odnosno mojih zamjenika i mene lično, smatrajući da je to način da se vrati barem djelić duga koji ostaje za tim čovjekom i njegovom žrtvom za njegov vanredno humani čin - istakao je Vuković.

Gradonačelnik Podgorice se zahvalio članovima žirija što su njegov dio jer je dodjela prestižne nagrade, kako je zaključio, važna stvar za Glavni grad.

Imena dobitnika Nagrade biće objavljena na sajtu Glavnog grada i u medijima uoči 19. decembra, praznika Glavnog grada, a Odluku o dodjeli nagrade saopštiće predsjednik žirija na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorice.

Izvor: Pobjeda

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.