Standard.

petak januar 17

VDT: Bez samostalnog Državnog tužilaštva ne možemo govoriti o vladavini prava

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Povodom Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu koji je Skupštini Crne Gore podnio Raško Konjević, poslanik Socijaldemokratske partije Crne Gore, proširena Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva i…

210 hits

petak januar 17

Šehović dobitnicama "Oktoiha": Heroji našeg doba, imaće po čemu da vas pamte

“Vi, nastavnici, ste spona između prošlog i budućeg. Preplet među različitostima. Most među razdvojenima. Veza među rastavljenima. Vi mlade učite gradivu, ali ništa manje ni otvorenosti, toleranciji, poštovanju i objektivnosti.…

251 hits

petak januar 17

KCCG saopštio: Aparat za magnetnu u kvaru, molimo pacijente za razumijevanje i strpljenje

Klinički centar Crne Gore (KCCG) saopštio je da aparat za magnetnu rezonacu nije u funkciji, te da ovlašćeni serviser radi na otklanjanju kvara.

254 hits

petak januar 17

Stanković - Liu Jin: Zaključiti Memorandum o saradnji između tužilaštava Crne Gore i Kine

V.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković razgovarao je u kineskoj rezidenciji u Podgorici sa ambasadorom NR Kine Liu Jinom, saopšteno je iz Tužilaštva.

225 hits

 
 
 
 
utorak, 10 decembar 2019 12:49

Delija za Standard: Vrhovnom Sudu smo ukazali na njihov značaj u suzbijanju dječjih ugovorenih brakova

Delija za Standard: Vrhovnom Sudu smo ukazali na njihov značaj u suzbijanju dječjih ugovorenih brakova Foto: Standard

Na međunarodni dan ljudskih prava sa simboličnom porukom "IMAM 11" pripadnici romske i egipćanse populacije su institucijama poslali poruku da ne vide i da samo ćute kako se životi RAE djevojčica uništavaju, kazala je za Portal Standard izvršna direktorica nevladine organizacije Centar za romske inicijative Fana Delija.

 

"Ujedno smo htjeli da Vrhovnom Sudu ukažemo na njihov važan značaj u suzbijanju dječjih ugovorenih brakova. Još uvjek nemamo nikakvih pomaka, samim tim ne smijemo da dozvolimo da se majka jedanaestogodišnjakinje pomiri sa tim da joj društvo odnosno sistem ne može pomoći što šalje poruku romskoj i egipcćanskoj zajednici da je za je crnogorsko društvo dječji ugovoren brak prihvatljiv", rekla je ona.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.