Standard.

subota januar 25

MCP: Grub pokušaj manipulacije premijera Markovića

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista i predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković je juče učinio grub pokušaj manipulacije građanima proglasivši Mitropolita Amfilohija za čelnika nekog političkog pokreta, uzevši kao argument za…

304 hits

subota januar 25

Amfilohije: Nadam se da će se vlast vratiti časnom krstu

Mitropolit SPC Amfilohije poručio je kako se nada da će se crnogorska vlast, kako je rekao, izliječiti od opake bolesti - brozomore i vratiti časnom krstu.

128 hits

subota januar 25

Nuhodžić: Crna Gora je spremna da ponudi pomoć i podršku Turskoj

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uputio je telegram saučešća turskom kolegi Sulejmanu Sojluu.

201 hits

subota januar 25

Rakčević igranje rukometa zamijenio vinarstvom

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Da se poljoprivreda u Crnoj Gori sve više prepoznaje kao šansa za unosan biznis, a jednako i prilika za oživljavanje porodičnih imanja i valorizaciju potencijala ruralnih područja,pokazuje i primjer našeg…

217 hits

 
 
 
 
utorak, 14 januar 2020 16:15

Dakić: Crna Gora posvećena izradi koncepta odvraćanja i odbrane

Načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić, učestvuje na sjednici NATO Vojnog komiteta, najvišeg vojnog tijela Alijanse, koja se održava 14. i 15. januara u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dakić je, kako je navedeno, iskazao podršku daljem razvoju NATO koncepta odvraćanja i odbrane, kao i konceptu ratovanja, koji će predstavljati osnov za izradu plana procjene sadašnjih i budućih izazova Alijanse.

Načelnik Generalštaba VCG naglasio je da će Crna Gora ostati posvećena finalnoj izradi koncepta odvraćanja i odbrane, zahvalivši se na transparentnosti i konsultacijama koju je SHAPE imao sa članicama Alijanse.

Sjednicu je otvorio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je istakao posvećenost i opredijeljenost saveznika za zajedničko dijeljenje tereta i dostizanje dogovorenog nivoa izdvajanja za odbranu.

Načelnici generalštabova imali su priliku da sa Stoltenbergom diskutuju i razmjene mišljenja o prioritetnim pitanjima i izazovima sa kojima se NATO susrijeće.

Komandanti misija “Resolute Support”-Avganistan, “NMI”- Irak (Nato Mission in Iraq) i “KFOR”-Kosovo predstavili su načelnicima generalštabova izazove, procjene i planove budućeg rada u njihovim zonama odgovornosti.

''Tokom diskusije o NATO konceptu za odvraćanje i odbranu evro-atlantske oblasti i konceptu ratovanja, koji su proistekli iz nove NATO vojne strategije, postavljeni su vojni prioriteti kao i njihov pristup trenutnim i budućim prijetnjama. Sve ovo omogućiće NATO komandantima pravovremeno reagovanje u bezbjednosno promjenjivim okruženjima'', piše u saopštenju.

Na sjednici načelnici generalštabova diskutovaće o konceptu NATO odvraćanja i odbrane evro-atlanstke oblasti, operacijama, misijama i aktivnostima koje Alijansa sprovodi u svojoj zoni odgovornosti. Plan je da posljednjeg dana komiteta usvoje zaključke, definišući prioritete djelovanja u narednom periodu, najavljeno je iz tog resora.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 14 januar 2020 16:16

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.