Standard.

srijeda januar 29

Šehović: Naša djeca neće u školama biti žrtve agresivnih političkih uticaja!

S obzirom na nekoliko incidenata u vezi sa obrazovnim sistemom u prethodnim danima, gdje su se škole stavljale u politički kontekst ili bile mjesto političkih ikonografija, pa do direktnog i…

74 hits

srijeda januar 29

Nuhodžić: Odgovornost države je da štiti mir

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Mininstar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je u razgovoru za Dnevne novine da država ima odgovornost da štiti mir u kojem će se prevladati političke i ideološke razlike.

101 hits

srijeda januar 29

Eraković: Spremni smo za korona virus

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Crnogorski zdravstveni sistem i Klinički centar Crne Gore kao nosilac zdravstvenog sistema, mora biti spreman za sve izazove u svijetu, kazao je Danu direktor KCCG Jevto Eraković.

64 hits

srijeda januar 29

Vlada će doprinijeti jačanju Institucije Ombudsmana

Objavljeno u: Društvo

by Vasilj

Vlada Crne Gore razumije značaj i ulogu Institucije Zaštitnika ljudskih prava i doprinosiće njenom daljem jačanju.

35 hits

 
 
 
 
četvrtak, 16 januar 2020 08:48

CKM: Autoput da nosi naziv "21. maj"

Crnogorska kulturna mreža (CKM) uputila je inicijativu premijeru Dušku Markoviću da autoput Bar-Boljare nosi naziv "21. maj", po najznačajnijem datumu novije crnogorske istorije

.Iz CKM-a podsjećaju da je autoput prema Srbiji najznačajniji projekat od obnove nezavisnosti 2006. godine, a 21. maj je važan datum za dvije države koje povezuje, "jer su one tog dana obnovile svoju nezavisnost".

"Sigurni smo da bi građanima Republike Srbije bilo zadovoljstvo da se, kada putuju kroz našu državu, voze putem koji nosi ime po datumu kojeg je njihova država postala nezavisna", kazali su iz CKM-a.

Podsjećaju da su u više navrata Vladi Crne Gore upućivali inicijativu da Aerodrom Podgorica promijeni ime u Aerodrom 21. maj.

"Nažalost, do sada ona nije prihvaćena, niti razmatrana. Sa zadovoljstvom želimo da istaknemo da je Podgorica na našu inicijativu dobila bulevar koji nosi ime ovog važnog datuma, a nadamo se da će Pljevlja, Bijelo Polje i Petnjica u narednom period uvažiti naše inicijative da ulice u njihovim gradovima nose ime ovog velikog datuma za Crnu Goru", kazali su iz CKM-a.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 16 januar 2020 08:50

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.