Standard.

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je smanjena u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

231 hits

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak decembar 09

Nuhodžić: Nastavićemo još jače i snažnije da se borimo protiv korupcije

Svako ko se ogriješio o zakon, odgovaraće zbog toga, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

168 hits

ponedjeljak decembar 09

Otašević uredništvu RTCG: Ako niste montirali, recite ko vam je dao snimak

Novinar Dana Vladimir Otašević uputio je zahtjev uredništvu Radio-televizije Crne Gore od kojih je zahtijevao da kažu ko im je dostavio snimak na kojem je sakrivena činjenica da ga je…

270 hits

ponedjeljak decembar 09

Svaka treća majka odlagala vakcinaciju

U centralnom regionu Crne Gore najviše djece pohađa predškolsko obrazovanje, njih 60 odsto, što je iznad nacionalnog prosjeka od 53 odsto, pišu Dnevne novine.

184 hits

 
 
 
 
petak, 05 januar 2018 13:13

Noć nakon zemljotresa u Plavu: Više manjih potresa, tlo se smiruje

Noć u Plavu protekla je u znaku više potresa manjeg intenziteta, kao posljedica smirivanja tla nakon zemljotresa jačine 5.2 stepeni Rihtera koji je juče potresao Crnu Goru u 11 časova i 46 minuta, javljaju Vijesti.

 

Epicentar jučerašnjeg zemljotresa je bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od 14 kilometara, prema Sektoru za seizmologiju u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja, Mirze Medunjanina ti potresi nisu izazvali nove štete, ali jesu pojačavali strah kod građana.

On je kazao da su dvije porodice noć provele u jednom hotelu, dok je još pet-šest smješteno kod rođaka.

Prema njegovim riječima, Opštini je do jutros već pristiglo oko hiljadu zahtjeva za procjenu štete na kućama i objektima usljed jučerašnjeg najjačeg potresa.

"Radimo na tome da interventno i što hitnije, ako to bude moguće, rekonstruišemo njihove stambene objekte, kako bi se i oni što prije vratili kućama", rekao je Medunjanin za Vijesti.

Opštna Plav će, kako su nam kazali u Štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda, otvoriti dva računa za uplatu pomoći, jedan za dijasporu i drugi za građane Crne Gore.

U ovoj opštini očekuju pomoć od Vlade, a tri ministra, među kojima i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nihodžić kao i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, prisustvovaće danas sjednici opštinskog Štaba za elementarne nepogode.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.