Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

32 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

12 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

15 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

30 hits

 
 
 
 
petak, 05 januar 2018 13:13

Noć nakon zemljotresa u Plavu: Više manjih potresa, tlo se smiruje

Noć u Plavu protekla je u znaku više potresa manjeg intenziteta, kao posljedica smirivanja tla nakon zemljotresa jačine 5.2 stepeni Rihtera koji je juče potresao Crnu Goru u 11 časova i 46 minuta, javljaju Vijesti.

 

Epicentar jučerašnjeg zemljotresa je bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od 14 kilometara, prema Sektoru za seizmologiju u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja, Mirze Medunjanina ti potresi nisu izazvali nove štete, ali jesu pojačavali strah kod građana.

On je kazao da su dvije porodice noć provele u jednom hotelu, dok je još pet-šest smješteno kod rođaka.

Prema njegovim riječima, Opštini je do jutros već pristiglo oko hiljadu zahtjeva za procjenu štete na kućama i objektima usljed jučerašnjeg najjačeg potresa.

"Radimo na tome da interventno i što hitnije, ako to bude moguće, rekonstruišemo njihove stambene objekte, kako bi se i oni što prije vratili kućama", rekao je Medunjanin za Vijesti.

Opštna Plav će, kako su nam kazali u Štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda, otvoriti dva računa za uplatu pomoći, jedan za dijasporu i drugi za građane Crne Gore.

U ovoj opštini očekuju pomoć od Vlade, a tri ministra, među kojima i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nihodžić kao i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, prisustvovaće danas sjednici opštinskog Štaba za elementarne nepogode.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.