Standard.

utorak novembar 12

Za šesnaest mjeseci legalizovano 734 objekta

Po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata dosad su legalizovana 734 nelegalno sagrađena objekta, a od 51.000 podnijetih zahtjeva obrađena su 33.144, saopštio je juče sekretar Ministarstva održivog razvoja…

69 hits

utorak novembar 12

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima uz smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu…

60 hits

utorak novembar 12

Danas promjenljivo, mjestimično kiša

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa kišom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

57 hits

utorak novembar 12

Alarmantno: Puši preko 200.000 građana

Oko 35,4 odsto stanovnika u Crnoj Gori su pušači, dok se broj mladih od 13 do 15 godina koji konzumiraju duvanske proizvode udvostručio, podaci su Instituta zajavno zdravlje, piše Dan.

88 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
nedjelja, 14 januar 2018 20:18

Baba pokojne djevojčice za Standard: Jelena nije umrla od gladi, prestanite s lažima i ostavite nas da ožalimo dijete

Dvogodišnja djevojčica iz Podgorice, Jelena Bogavac nije umrla od gladi, kako se moglo čuti u dijelu javnosti. To, u prvom razgovoru za medije od smrti djeteta za portal Standard poručuje njena baba, Dragica Bakić.

„Nije tačno da je umrla od gladi. Ja još nijesam čula da je neko umro od gladi, pa nije ni ona. Ja molim da ova bruka, sramota i laži prestanu. Blati se familija. Ne daju nam da ožalimo dijete. Molimo sve da nas ostave na miru, samo stvaraju veći jed među njima u familiji Bogavac“, kaže Dragica.

Na pitanje kako se Jelena osjećala u danima pred smrt 10. januara, i da li se golema tragedija ikako mogla naslutiti, ona kaže:

„Bila je malo od virusa prehlađena kao svako dijete. Gledala je vatromete, nalaganje badnjaka, pucale su petarde tih dana... Veče pred smrt, njena majka, a moja kćerka Marijana mi se požalila da je ‘Jelena imala umrijeti’ jer ju je dva puta hvatalo gušenje. Pomislila sam da se dijete prepalo od vatrometa, nalaganja badnjaka, pa se prepala u snu.  Bila je vesela, igrala se. Izjutra se probudila oko četiri sata i pošla u toalet. Kad se vratila pomazila je i poljubila majku i rekla joj da ide da spava. Nakon toga je umrla... To je božija volja“, priča nam Dragica.

Ona je potvrdila da je Jelena imala dijabetes.

„To je ustanovljeno poslije rođenja.  Ali, nije bio toliki dijabetičar da bi primala insulin. Ona nikad nije primala insulin. Ona je bila živahno dijete, nije imala mira, uvijek je bila u pokretu. Bila je miljenica“, naglašava Dragica.

Definitivan uzrok smrti pokazaće obdukcija koju je naložilo Više državno tužilaštvo.

„Još nije nalaz stigao, a nama odgovara da se i ta muka u ovoj velikoj muci završi“, dodaje ona.

Dragica kaže i da porodica ne misli, kako se pominje u javnosti, da je za Jeleninu smrt kriv Centar za spcijalni rad ili ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

„Ne. Niko nije kriv. Tako je  bog sudio. Što je kriv ministar?“, kaže Dragica.

I dok se odrasli bore s tugom, moraju ostati prisebni zbog dvije Jelenine sestre koje imaju devet, odnosno 11 godina.

„Ja sam im objasnila da im je sestra među anđelima. Da je ona tužna ako su one tužne. One to još ne vjeruju. Nijesu bile na sahrani. Sad će Centar za socijalni rad da ih vodi na Ivanova korita, da malo budu sa djecom“, kaže njihova baka.

Jeleninoj sahrani prisustvovali su i njima nepoznati i poznati ljudi. Najviše pažnje skrenuo je dolazak predsjednika DPS-a i bivšeg premijera Mila Đukanovića.

„Od sveg srca mu hvala što je došao. Nemam riječi, u tu muku kad sam ga viđela, stvarno mi je bilo milo’“, navodi ona.

Što se tiče stanja u kući Bogavac, Dragica objašnjava da sada imaju struje.

Ona je posebno istakla pomoć Marine Medojević iz Banke hrane.

Za svaki slučaj, portal Standard podsjeća da je za sve ljude dobre volje, da je žiro račun za pomoć ovoj porodici otvoren kod Societe generale banke, broj 550-0100400472240-31 na ime Marijane Bogavac.

Jelena je umrla u srijedu 10. januara, a sahranjena je dva dana kasnije na groblju u Zagoriču.

Milica Minić

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 14 januar 2018 20:46

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.