Standard.

nedjelja novembar 17

Šundić: Članovi Savjeta zaštićeni „kao bijeli medvjedi“

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Savjet Radio Televizije Crne Gore koji „vedri i oblači“ u ovoj kući, smjenjuje i postavlja menadžment i kome uprava „podnosi račune“  nevjerovatno je – nikome ne odgovara, samim tim ne…

48 hits

nedjelja novembar 17

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

Objavljeno u: Društvo

by Samir

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića…

32 hits

subota novembar 16

Bogdanović učestvuje na 40. Generalnoj konferenciji UNESCO

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Generalna konferencija UNESCO, 40. po redu, održaće se u Parizu od 12-27. novembra  a delegaciju Crne Gore predvodi ministar kulture i predsjednik Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Aleksandar Bogdanović.

212 hits

subota novembar 16

Vojinović: Dubina Biogradskog jezera od 12 do šest metara

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Država će uraditi sve da u mjeri mogućeg očuva Biogradsko jezero, čija dubina u sušnom periodu iznosi svega šest metara, kazala je generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu Ivana Vojinović..…

235 hits

 
 
 
 
četvrtak, 18 januar 2018 11:47

U VCG 54 nova vojnika

Ministarstvo odbrane potpisalo je ugovor sa 54 nova vojnika i vojnikinje koji su primljeni u Vojsku Crne Gore na godinu dana, po konkursu raspisanom početkom prošlog novembra.    

Državni sekretar Slobodan Filipović kazao je da su odabrali častan poziv, a da se od njih očekuje da na isti način  nose i uniformu Vojske Crne Gore.

„Biti vojnik Vojske Crne Gore predstavlja privilegiju. Crnogorski vojnik danas je veoma cijenjen i poštovan u međunarodnom okruženju, u misijama i operacijama u Maliju, Zapadnoj Sahari i Avganistanu, ali je i prisutan svuda gdje je potrebna i neophodna podrška crnogorskim građanima“, naglasio je Filipović. 

On je obećao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore voditi računa o novoprimljenim vojnicima, te da će im se pružiti perspektiva napredovanja u Vojsci.

„Crnoj Gori trebaju dobri i časni vojnici, koji će dostojno nositi unifomu Vojske Crne Gore“, zaključio je Filipović. 

Novi vojnici i vojnikinje izabrani su kao najbolji među oko 200 kandidata koji su se javili na konkurs, drugi koji je Ministarstvo odbrane raspisalo u pola godine. 

Vojska Crne Gore je tako u kratkom roku obogaćena sa 106 novih mladih vojnika i vojnikinja po ugovoru čime se, kako je naglasio Filipović, ispunjavaju planovi Ministarstva o podmlađivanju njenih redova.  

Najbolji na posljednjem konkursu bili su Novak Otašević i Jelena Ivković.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.