Standard.

subota februar 17

Crnu Goru u Lisabonu predstavlja Vanja Radovanović!

Crnu Goru će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati Vanja Radovanović sa pjesmom "Inje". Tako su odlučili građani koji su našeg kandidata birali glasanjem putem SMS-a.

92 hits

nedjelja februar 18

Bogdanović o dešavanjima u Muzeju: Niko neće biti aboliran, dostavićemo MUP-u rezultate saslušanja

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović kazao je da će insistirati na utvrđivanu tačnog stanja u vezi sa nestankom velikog broja predmeta u Narodnom muzeju, ali i u drugim muzejskim ustanovama čiji…

27 hits

subota februar 17

NVO se pridružile globalnoj akciji: "Sloboda za Ahed Tamimi"

Predstavnici nevladinih organizacija će sjutra u 11 časova na Trgu Republike organizovati performans u cilju podrške sedamnaestogodišnjoj djevojčici Ahed Tamimi. Djevojčici prijeti dugogodišnja kazna jer se suprostavila izraelskom vojniku braneći…

457 hits

subota februar 17

"Milijarda ustaje": Podgorica plesala protiv nasilja

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici i ove godine se plesalo u okviru globalne kampanja protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Milijarda ustaje".

11 hits

 
 
 
 
utorak, 30 januar 2018 17:19

Ozvaničena saradnja: Crna Gora se sprema za poglavlje životne sredine i klimatskih promjena

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i konsultant za zaštitu životne sredine prilikom pristupnog procesa zemalja pregovarača Evropskoj uniji Helmut Bloh, potpisali su danas Pismo o namjerama kojim je ozvaničena buduća saradnja.

Ilustracija Ilustracija

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, ovakav model se uspostavlja radi jačanja dugoročne saradnje i uključivanja svih zainteresovanih subjekata vezano za proces pregovaranja sa Evropskom Komisijom, odnosno u nastupajućem procesu otvaranja Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Bloh posjeduje višedecenijsko iskustvo u kreiranju legislative Evropske komisije, posebno iz oblasti upravljanja i zaštite voda, nakon čega je u toj oblasti bio konsultant za 14 zemalja koje su pristupale Evropskoj uniji.

„Veliko iskustvo Bloha smatram dragocjenim i nadam se da ćemo njegove savjete, znanje i komunikaciju iskoristiti na najbolji mogući način - na opšte dobro i građana i prirode“, kazao je nakon potpisivanja Radulović.

Bloh je naglasio da je njegova namjera da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, odnosno rješavanju pitanja voda, očuvanju ravnoteže i ekološke stabilnosti prirode, kao i racionalnom korišćenju prirodnih resursa.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.