Standard.

subota mart 17

Saobraćajni prsten oko Podgorice do kraja 2018.

U glavnom gradu se trenutno odvijaju radovi na izgradnji dvije veoma bitne saobraćajnice i putnim pravcima koji će doprinijeti rasterećenju saobraćaja na magistralnim putevima Podgorica - Petrovac i Podgorica -…

73 hits

subota mart 17

URA: Poljoprivrednici iz Zete i Malesije - kolateralna šteta neodgovorne vlasti

Projekat IPARD II kroz koji poljoprivrednici mogu da apliciraju za podršku za svoja poljoprivredna gazdinstva zaobilazi poljoprivredne proizvođače gradskih opština Golubovci i Tuzi, uprkos tome što je to područje najveća…

5 hits

petak mart 16

Baka Ivanka iz Kurila: Mene mogu da spasu čunom, a đe ću s kokoškama i traktorom? Hoću li njih na…

"Ne izuvajte se, svakako će poplava brzo to da opere". Tom duhovitom dosjetkom ekipu Standarda je dočekala baka Ivanka Radinović rođena Bauković, u domu koji se nalazi u zetskom selu…

2550 hits

petak mart 16

Direktor Direktorata za vanredne situacije: Pratimo situaciju, nema razloga za brigu

Obilna kiša već je donijela probleme pojedinim mještanima Zete, Rijeke Crnojevića i Virpazara, a u Direktoratu za vanredne situacije kažu da je situacija za sada pod kontrolom i vjeruju da…

37 hits

 
 
 
 
Milica Minić

Milica Minić

Svi optuženi u slučaju pokušaja ubistva zatvorenika Radojice Zekovića 20. maja 2017. godine na današnjem ročištu u Višem sudu u Podgorici, odbili su da se izjasne u vezi sa dokazima u tom predmetu.

"Ne izuvajte se, svakako će poplava brzo to da opere". Tom duhovitom dosjetkom ekipu Standarda je dočekala baka Ivanka Radinović rođena Bauković, u domu koji se nalazi u zetskom selu Kurilo, aludirajući na poplave koje se ovih dana očekuju u dolini Zete. A, ona živi tik uz ovu rijeku koja će, prema najavama, do nedjelje divljati.

Šveđanka UIa Ostergen se može pohvaliti nogama dugačkim 101,6 centimetara, uspješnom karijerom modela i bildera. Zahvaljujući nesvakidašnjem izgledu stekla je i veliki broj pratilaca na Instagramu.

Pas Kratu se na nedavno održanoj izložbi "Crufts" u Birmingemu izdvojio od ostalih pasa, ne zbog uspjeha, već zbog nezgode.

Nakon 13 godina braka sin Donalda Trampa, njegov imenjak Donald Mlađi i njegova supruga Vanesa odlučili su da se razvedu, piše Boston Globe.

Građanski pokret URA osnovan je u cilju da bude most kojim će premostiti veliku prepreku podjela u društvu a svakim svojim potezom od osnivanja do danas činimo i činićemo sve što je u našoj moći da taj most bude izgrađen u potpunosti, kazali su iz pokreta URA u Bijelom Polju povodom tri godine od nastanka ove partije.

Novi pješački most srušio se u blizini Međunarodnog univerziteta na Floridi, a prema navodima policije, "nekoliko osoba je stradalo".

Niđe pod kapom nebeskom nikome ne može pasti na pamet da prepiše sve državno sakralno nasljeđe okupatorskoj ustanovi, ispostavi kolonijalne svijesti. To je suštinska poruka pisma akademika prof. dr Milorada Nikčevića koje je pročitano na skupu AMANET u Podgorici kojom se traži vraćanje crkava, manastira i sve nepokretne imovine Crnoj Gori.

AMANET. Tom snažnom riječju se vodi grupa istaknutih pojedinaca Crne Gore i njene dijaspore koja peticijom zahtijeva da se ponište svi nezakoniti upisi Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim manastirima i crkvama i da se vrate u vlasništvo državi Crnoj Gori. Sa skupa u Podgorici kom je prisustvovalo više stotina ljudi, naglašeno je da je peticija građanska inicijativa, a ne politička manipulacija neke partije. Ona je borba kojom se dovršava obnova crnogorske nezavisnosti 2006. godine. Peticija, takođe, nije zahtjev da se crkve daju Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi na upravljanje, mada mnogi od njih intimno to žele, već da se vrate Crnoj Gori koja je bila vlasnik svih manastira i crkava prije 1918. godine kada je neustavno ukinuta i crnogorska država i crkva.

Navijači Crne Gore "Ultra CG" nastavljaju da drže lekcije solidarnosti.