Standard.

četvrtak februar 22

Predloženo ukidanje pojedinih radnih mjesta na UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG), na čijem je čelu prof. Duško Bjelica, obavezao je menadžmente fakulteta i ostalih organizacionih jedinica Univerziteta da u roku od godinu, prije novih zapošljavanja,…

11 hits

četvrtak februar 22

Đačku užinu koristi 40 odsto učenika

Oko 40 odsto učenika podgoričkih osnovnih škola korisiti đačku užinu, a roditelji su veoma zadovoljni ovim projektom, kazali su za DN iz škole Sergije Stanić. Takođe, kako su iz Ministarstva…

12 hits

četvrtak februar 22

Platu od 550 eura primaju 404 ljekara

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je za Dan da su u Crnoj Gori u 2017. godini 404 specijalizanta i jedan broj doktora medicine mjesečno zarađivali samo 550…

12 hits

srijeda februar 21

Standard objašnjava: Otkud jevrejski simbol na crnogorskoj kapi Danila Petrovića?

"Nikola I", crnogorski grb ili četri S... Nijesu to jedini simboli koji se mogu naći na crnogorskoj kapi, a oko koje će se narod, nažalost, lako i danas zavaditi. Ipak,…

523 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

Bolest Q – groznice koja je početkom februara registrovana kod goveda na nekoliko farmi na području Nikšića nije nova pojava u Crnoj Gori i kao u svim ranijim slučajevima pod budnim je okom nadležnih veterinarskih službi.

Albulena Hadžiju iz pokreta Samoopredjeljenje izjavila je danas da je taj pokret tužio kosovskog predsjednika Hašima Tačija za izdaju, zbog potpisivanja sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom 2015. godine.

Savjet za građansku kontrolu rada policije, na današnjoj sjednici, konstatovao da su policijski službenici Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 17. februara ispred lokala "Bajice" u Podgorici tukli mladiće J. B., S. N. i M. D,  pokušali da prikriju ovaj događaj falsifikujući službenu ispravu.

Liberalna partija oštro je osudila, kako su saopštili, užasan čin napada bombama na ambasadu SAD u Podgorici.

Dužnost svake odgovorne države je da kroz očuvanje književne tradicije, stvara, jača i obogaćuje kulturni identitet vlastitog naroda, jer književnost sama po sebi predstavlja najplemenitiji odraz duha i svijesti jedne zajednice, kazao je Mihailo Marković, član Sekretarijata Foruma mladih SDP.

U toku su pretresi na 10 lokacija koje koriste osobe za koje se sumnja da su povezane sa Daliborom Jaukovićem koji je sinoć, bacio bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, nakog čega se raznio ispred nje, saznaje portal Standard iz vrha Uprave policije.

četvrtak, 22 februar 2018 17:40

Beograd: Leš žene pronađen u magacinu

Beživotno tijelo žene pronađeno je u Kumodraškoj ulici u Beogradu.

Federalna služba bezbjednosti (FSB) spriječila je teroristički napad u Sankt Peterburgu, javila je služba za medije FSB.

četvrtak, 22 februar 2018 16:41

Preminuo glumac Sreten Mitrović

Glumac Sreten Mitrović umro je juče u 62. godini u Nikšiću.

Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda i Zavoda za zapošljavanje, u saradnji sa opštinom Nikšić, su danas u prostorijama Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis, koji je ujedno bio i domaćin ovog skupa, održali seminar “Šansa za posao” u cilju pružanja nefinansijske i finansijske podrške posebnim ciljnim grupama (mladi, žene, visokoškolci, tehnološki viškovi, individualni poljoprivredni proizvođači) da riješe pitanje egzistencije, otvore nova radna mjesta sebi i drugima i time postanu ekonomski nezavisni.