Standard.

nedjelja septembar 22

Ministarstvo zdravlja za Standard: Za 10 godina broj narkomana u Crnoj Gori dupliran

Narkomanja u Crnoj Gori je u porastu, a u odnosu na 2008. godinu procenat osoba koje su probale neku vrstu ilegalnih droga do 2019. godine je duplo veći, kazali su…

241 hits

nedjelja septembar 22

"Zemljotresi se očekuju i narednih dana"

Nakon dva jača zemljotresa, koji su juče nakon 16 sati pogodili Albaniju, a veoma snažno se osjetili i u Crnoj Gori, Zavod za seizmologiju registrovao je više od 60 zemljotresa…

328 hits

nedjelja septembar 22

Dijete ne smije imati gori standard od roditelja

Prilikom određivanja visine alimentacije sud se vodi time da potrebe djeteta budu zadovoljene jer je interes djece uvijek na prvom mjestu, a tek onda se sagledava kakve su mogućnosti one…

183 hits

nedjelja septembar 22

Zarade u zdravstvu od 450 do 1.400 eura

Prosječna plata doktora medicine u crnogorskom zdravstvu (koeficijent 8,25) sa prekovremenim radom u avgustu iznosila je 674,63 eura. Od tog iznosa je, prema podacima Fonda za zdravstveno osiguranje, za redovan…

171 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

petak, 20 septembar 2019 08:41

Pažljivo vozite i poštujte signalizaciju

U Crnoj Gori, na putevima gdje se izvode radovi, važi promijenjen režim saobraćaja, zbog čega je pored pažljivije vožnje neophodno i poštovanje signalizacije.

petak, 20 septembar 2019 08:21

Uništavanja viškova naoružanja neće biti

Poligon za potrebe Vojske Crne Gore koji će biti izgrađen na Sinjajevini biće isključivo korišćen za vježbe i na njemu nije planirano bilo kakvo uništavanje viškova naoružanja. To se navodi u dokumentu usvojenom na sjednici Vlade kojim je precizirana namjena poligona.

petak, 20 septembar 2019 08:14

Danas pretežno sunčano, do 27 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom do 27 stepeni.

Predsjednik opštine Plav Mirsad Bajraktarović, poslije 18 dana nakon što đaci s Murine zbog ukidanja prevoza ne idu na nastavu u škole u Andrijevicu i Berane, došao je da razgovara sa njihovim roditeljima, piše Dan.

Američke vlasti saopštile su da su protjerale dvojicu kubanskih diplomata pri Ujedinjenim nacijama, optuženih za “aktivnosti koje narušavaju američku nacionalnu bezbjednost”.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore razmatraće u ponedjeljak zahtjev Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih zakona, ali će ovaj klub prihvatiti mjesto samo ukoliko Demokrate ostanu bez jednog člana Odbora.

petak, 20 septembar 2019 07:30

Bijelo Polje: Sud kaznio pijane vozače

Predsjednik bjelopoljskog Suda za prekršaje Alija Beganović izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 20 dana Đ-P. (50) iz Podgorice zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2,32 promila u krvi.

Sindikati zdravstva, doktora medicine i prosvjete ohrabreni su uvjeravanjima predsjednika Vlade Duška Markovića da će Vlada inicirati razgovore na temu povećanja zarada u zdravstvu i prosvjeti i ocjenjuju da takav korak može biti uvod u dugo očekivane promjene.

Atmosfera u Crnoj Gori uoči sedmog Montenegro prajda, koji se održava u subotu, daleko je mirnija, negativne reakcije uglavnom izostaju, a sam događaj poprima karakteristike promotivne manifestacije, u cilju podrške zaštiti prava LGBTIq osoba, saopštila je Dnevnim novinama v.d. ombudsmana Zdenka Perović.