Standard.

subota januar 18

VIDEO: Spužani ugostili Metodija, pa zapjevali: "Od glave Zete do grada Spuža, krvavi lanac vojske se pruža"

Učesnici litije u Spužu, prekuječe su nakon šetnje svratili u obližnji ugostiteljski objekat gdje su i zapjevali. Ne bi ništa bilo čudno, da nisu zapjevali guslarsku pjesmu "Od glave Zete…

687 hits

subota januar 18

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Automobil završio na ostrvu

Na Bulevaru Džordža Vašingtona, u blizini Tološke šume, dogodila se neobična saobraćajna nezgoda, objavljeno je Instagram profilu Podgoričkog vremeplova.

158 hits

petak januar 17

VDT: Bez samostalnog Državnog tužilaštva ne možemo govoriti o vladavini prava

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Povodom Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu koji je Skupštini Crne Gore podnio Raško Konjević, poslanik Socijaldemokratske partije Crne Gore, proširena Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva i…

264 hits

petak januar 17

Šehović dobitnicama "Oktoiha": Heroji našeg doba, imaće po čemu da vas pamte

“Vi, nastavnici, ste spona između prošlog i budućeg. Preplet među različitostima. Most među razdvojenima. Veza među rastavljenima. Vi mlade učite gradivu, ali ništa manje ni otvorenosti, toleranciji, poštovanju i objektivnosti.…

305 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Misica Dijana Milojković preminula je 22. jula 2019. godine nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću, a 21. januara ove godine se navršava šest mjeseci od njenog odlaska na vječni počinak.

Pitanja vjere i identiteta duboko su vezana za ljudska prava i moraju se rješavati na miran i konstruktivan način, kazala je u razgovoru za Novu M britanska ambasadorka Alison Kemp. Napominje da nasilju i podsticanju na to nema mjesta u demokratiji. Kemp navodi da ambasada pomno prati sva desavanja u Crnoj Gori na svim poljima.

Košarkaš Nikola Mirotić, porijeklom iz Crne Gore, ponovo je svojom humanošću zadivio Balkan.

Iako je nakon uloge u filmu “Top Gun” dobila status jedne od najtraženijih holivudskih glumica Kelly McGillis danas živi daleko od svjetala reflektora, a može se slobodno reći i to da je gotovo pa neprepoznatljiva. Naime, slavna glumica se danas posvetila pozorištu, te nema želju da se vrati u Hollywood. 

Bijonse je pokrenula saradnju svog modnog brenda Ivy Park s poznatim njemačkim sportskim brendom, a o kolekciji već danima svi pričaju.

Na Bulevaru Džordža Vašingtona, u blizini Tološke šume, dogodila se neobična saobraćajna nezgoda, objavljeno je Instagram profilu Podgoričkog vremeplova.

Učesnici litije u Spužu, prekuječe su nakon šetnje svratili u obližnji ugostiteljski objekat gdje su i zapjevali. Ne bi ništa bilo čudno, da nisu zapjevali guslarsku pjesmu "Od glave Zete do grada Spuža", u kojoj se poziva na ubijanje Turaka.

Ambasada Crne Gore u Republici Srbiji oštro demantuje tvrdnje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića u tekstu objavljenom u pojedinim medijima u kojem se navodi da je "konzul Crne Gore Vuk Rakočević opservirao skup" u Beogradu.

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Vladimir Radulović je ocijenio  da je najvažnija dimenzija Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja činjenica da se njime Crna Gora definiše i konstituiše kao slobodno, otvoreno i pluralističko društvo u smislu prava i obaveza vjerskih zajednica i vjernika. 

Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri su već najavili da prijedlog Zakona o izboru poslanika i odbornika, kao i set medijskih zakona treba da posluže za obnavljanje dijaloga vlasti i opozicije, ocijenio je Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.