Standard.

nedjelja april 21

Đukanović osudio napade na Šri Lanki: Ovo je udar na slobodu religije

Predsjednik Milo Đukanović najoštrije je osudio napad na crkve i hotele u Šri Lanki.

14 hits

nedjelja april 21

Tattoo majstor za Standard: Žene u Crnoj Gori su "zaluđenije" od muškaraca tetoviranjem

Predrasude prema tetoviranju očigledno su postale prošlost, te je činjenica da sve više mladih ljudi trajno oslikava svoje tijelo. Ipak, iako su nekada tetovaže vezivane samo za žestoke momke, danas…

21 hits

nedjelja april 21

Crnogorski terapeuti obučeni za sprovođenje Bobath metode u rehabilitaciji

Dvadeset fizioterapeuta i jedan logoped uspješno su završili obuku neurorazvojnog Bobath koncepta za rad sa djecom i odraslima koji se prvi put održao u Crnoj Gori.

16 hits

nedjelja april 21

Danas je Uskrs, najveći hrišćanski praznik

Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne i brojne manje crkve, danas proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobjedu života nad smrću.

19 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Nikšićanka Tea Amidović učenica je trećeg razreda Gimnazije “Stojan Cerović”, čiji je spekar interesovanja evoluirao i proširivao se uporedo sa procesom odrastanja i obrazovnim razvojem. Ova talentovana i svestrana mlada djevojka, koja je jedna od učesnica ankete i istraživanja portala Standard o položaju i ulozi žena u crnogorskom društvu, samouvjereno korača ka svom cilju - sebe vidi kao uspješnu studentkinju medicine. Kako nam je ispričala, još od osnovne škole fokusirana je na izučavanje prirodnih nauka, posebno na hemiju i biologiju, a sve to potiče iz opšteg entuzijazma za učenjem i čitanjem o različitim temama iz različitih oblasti.

Muslimani u čitavom svijetu večeras obilježavaju jednu od četiri odabrane mubarek noći Lejletu-l-berat. Ona se se prema islamskoj tradiciji smatra noći brisanja grijeha.

U Beogradu se danas od 18 sati održava miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije", na kome se obratio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je zamolio Srbe koji su pješice došli sa KiM, kako bi prisustvovali skupu, da se popnu na binu, stanu pored njega i zatražio od okupljenih da ih pozdrave aplauzom, prenosi Telegraf. 

Baranin Zijad Nurković (24), koji je označen kao član organizovane barske kriminalne grupe bliske Alanu Kožaru, ubijen je sinoć u Malagi, saznaje Standard. Prema informacijama našeg portala, nepoznati počinilac mu je prišao i pucao u glavu, pred očima njegove supruge i djeteta. Kako saznajemo, brutalna egzekucija u tom španskom gradu dogodila se sinoć, ali je Baranin, nakon što je upucan davao znake života. On se nalazio na aparatima, ali je danas izdahnuo.

D. K. osuđen je na 17 godina zatvora zbog podvođenja i silovanja dvanaestogodišnje pastorke dok je njegova nevjenčana supruga i majka djevojčice R. M. zbog podvođenja i pomaganja silovanja osuđena na petnaestogodišnju robiju.

U glavnom gradu Srbije u 18 sati održava se miting u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, na kome će se obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Pored njega, na skupu će govoriti još nekoliko političara, a planirana su i tri kraća koncerta za posjetioce, kojih bi, kako najavljuju iz SNS, moglo da bude oko 100.000.

Beskućnik iz Sidneja ponovo je u društvu svog ljubimca pacova koji je nestao ranije ovog mjeseca. Pedesetdevetogodišnji Ckris poznata je osoba u ovom australijskom gradu i niko ga nije mogao zamisliti bez Lusi koja je uvijek bila u kutiji pored njega. Ali jednog dana njegova prijateljica je nestala kada je otišao do toaleta.

Kolašinska polcija uhapsila je B.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva falsifikovanja isprave i prikrivanje.

Podgorica će 2. juna ove godine biti domaćin boks meč spektakla e našeg proslavljenog profesionalnog boksera Predraga Peđe Radoševića koji će biti organizovan na Trgu nezavisnosi. Pokrovitelj ove manifestacije je Glavni grad Podgorica.

Tacunoriju Ivamuri prijeti deset godina zatvora nakon što je otkriveno da je učenike učio kako da prave MDMA na času hemije, prenosi “Gardijan”. Ovaj 61-ogodišnjak priznao je da je učenike učio kako da naprave ekstazi, rekavši kako je želio da dodatno unaprijedi njihovo znanje.