Standard.

petak januar 24

Bogdanović: Zakonom niko ništa nikome ne otima

Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije zakon protiv bilo koga i nijednom vjerniku ili posjetiocu tih sakralnih objekata neće biti uskraćena prava koja ima danas, poručio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

153 hits

petak januar 24

Jokić: Redovnim pregledima spriječiti karcinom grlića materice

U Crnoj Gori su porazne stope obolijevanja i umiranja od karcinoma grlića materice, jer se pacijentkinje javljaju kasno, kada je bolest uznapredovala, zbog čega je neophodno da žene dolaze na…

108 hits

četvrtak januar 23

Održane litije širom države, Perović poručio: Nama nema molitve bez Cetinjana, niti ima njima Crne Gore bez nas

Litije povodom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, održavane su i večeras širom Crne Gore. 

762 hits

 
 
 
 
Lejla

Lejla

U zemljotresu jačine 6,5 stepeni po Rihteru koji je danas pogodio istočni turski grad Elazig, poginulo je 14 osoba, a povrijeđeno je preko 300, posljednji su podaci turskih vlasti.

Četvorica napadača za kojima grčka policija i dalje traga u nedjelju popodne ispalili su 24 hitaca u Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, a samo tri nisu pogodila žrtve. Grčki mediji su prenijeli da je je riječ o napadačima u dvadesetim godinama, dok je jedan stariji i ima oko 45.

Nespremnost jedne vjerske zajednice da prihvati da je Crna Gora suverena država i da je potrebno da organizuje svoje djelovanje u pravnim okvirima Crne Gore ne može biti motiv za manipulaciju vezanu za imovinu, niti za podsticanje atmosfere haosa, potpomognuto instrukcijama vjerskih i političkih adresa van granica ove države, saopšteno je na večerašnjoj sjednici Opštinskog odbora DPS Bar. 

Inspektorka Poreske uprave područne jedinice Podgorica Nevenka Đurović, koja je sa još sedam osoba uhapšena u četvrtak u nastavku akcije ,,Klap“ zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije čiji su članovi zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava oštetila državni budžet za 3.500.000 eura, puštena je da se brani sa slobode, potvrdio je portalu Standard njen advokat Novak Ražnatović.

petak, 24 januar 2020 20:54

Korona virus stigao u Evropu

Dvije osobe zaražene su korona virusom u Francuskoj, potvrdio je tamošnji ministar za AFP.

Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je u južnom regionu, primorska oblast – stanice se nalaze u Baru i Kotoru, kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta.

petak, 24 januar 2020 23:00

Ovim podznacima 2020. donosi novac

Iako se mnogi plaše prestupne godine koja se ovog puta poklapa i sa numerološkim brojem četiri koji je ekvivalent planeti Saturn, važno je naglasiti da će pojedini astrološki podznaci zadovoljno trljati ruke jer će im svemir biti naklonjen za uvećanje imetka, a evo i koji su to astro srećnici.

Britanski premijer Boris Džonson potpisao je britanski sporazum o razlazu sa Evropskom unijom nakon što su dva zvaničnika iz Brisela ranije učinila to na ceremoniji iza zatvorenih vrata, prenosi AFP.

Litije se politizuju protiv Crne Gore, zaključeno je na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima kojoj je prisustvovao zamjenik predsjednika partije i premijer Crne Gore Duško Marković.

Ovo je španski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krompira.