Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

58 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

91 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

23 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

22 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Suđenje nekadašnjim čelnicima Telekoma Crna Gora, Olegu Obradoviću i Miodrag Ivanović, odgođeno je danas u Višem sudu za 22 jul. Punomoćnik Telekoma, advokat Velibor Marković, kazao je da u pogledu na izjavu o pridruživanju ili nepridruživanju o krivičnom gonjenju okrivljenih zadržava pravo da se naknadno izjasni. Sutkinja Evica Durutović naložila je da se na narednom pretresu pojavi ovlašćeni predstavnik oštećenog, koji je dobro upoznat sa poslovanjem Telekoma, i koji će biti dobro pripremljen i stoga moći da odgovara na sva postavljena pitanja.

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

Izložbu „Kreativna Crna Gora“, koja je u maju postavljena u Udruženju likovnih umjetnika Crne Gore, sinoć je obišao ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Tom prilikom, on je razgovarao sa 11 autora koji su dobili podršku na prvom konkursu u okviru programa "Kreativna Crna Gora", koju realizuje Ministarstvo kulture.

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku infrastrukturu (2015-2020) još 2015. godine, a na osnovu procesa mapiranja istraživačke infrastrukture iz 2013. godine, koji čini njen sastavni dio.

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a oba memoranduma imaju za cilj podsticanje mobilnosti omladine kroz pružanje informacija i podršku talentovanim srednjoškolacima i studentima.

Budvanin A.B. (33) uhapšen je juče zbog sumnje da je preksinoć pucao na svog zeta D.B. (35), saznaje Standard. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je došao u kuću svoje sestre u kojoj živi sa mužem, i u pravcu zeta, navodno, pucao dva puta. D.B je tom prilikom, kako saznajemo, zadobio povrede u predjelu noge i transportovan je u kotorsku bolnicu.

Viši sud u Podgorici prihvatio danas je prihvatio sporazum o priznanju krivice između bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića i Specijalnog državnog tužilaštva. Đurđić je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, te novčanom kaznom od 2.000 eura, a 200 eura mora uplatili u humanitarne svrhe, tačnije Kliničkom centru.

srijeda, 12 jun 2019 15:20

Oboren pješak kod Capital plaze

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila kod "Capital plaze" povrijeđen je pješak, potvrđeno je Standardu iz OKC-a. Prema nezvaničnim informacijama, na pješaka je naletio reno klio.

Policija još uvijek identifikikovala osobe koje su juče ubile Cetinjanina Bogdana - Boba Milića i ranile trojicu njegovih sugrađana. Potraga za maskiranim napadačima je u toku, a na Cetinju su i jutros primjetne pojačane policijske patrole i helikopter koji od sinoć nadlijeće ovo područje. Policija od sinoć vrši pojačane kontrole na ulazu i izlazu iz grada, piše Cetinjski list.

Suđenja lideru Pokreta za Promjene (PzP) Nebojši Medojeviću za stvaranje kriminalne organizacije koja se navodno bavila pranjem novca, nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu saslušanjem svjedoka Marijane M. Babović, Dijane Šćepanović, Vladana Raičevića, Ivice Draškovića, Janka Gajića, Jovana Gajića i Biljane Genić. Svi oni, osim Šćepanović koja je iskoristila zakonsko pravo da ne svjedoči jer joj je okrivljeni Željko Šćepanović muž, ostali su pri izjavi datoj u tužilaštvu.