Standard.

subota mart 23

Imam Muamer Kozica za Standard: Vjera mi daje snagu i upozorava da ne budem nadmen i ohol

U današnje vrijeme mladim ljudima moramo pružati znanje o islamu, da ih bodrimo da budu uzorni i moralni građani, koji su na korist kako svojoj zajednici, tako i cijelom društvu,…

52 hits

subota mart 23

Lučić: Od Superstar TV pravimo srpski HBO!

Direktor m:tela Vladimir Lučić nakon premijere nove serije najavio da će kanal TV Superstar biti “srpski HBO”!

58 hits

subota mart 23

Organizatori protesta poručili: Na okupljanje bez stranačkih i nacionalnih obilježja

Organizatori protesta pod sloganom "97.000 – Odupri se!" poručili su građanima da na večerašnje okupljanje dođu bez stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja.

21 hits

subota mart 23

Emocionalno nasilje najizraženije, centrima stigle čak 754 prijave

Centri za socijalni rad lani su zabilježili 804 prijave slučajeva nasilja u prodici u kojima su žrtve bile žene, 228 u kojima su bili muškarci i 67 stare osobe, piše…

23 hits

 
 
 
 

Ako je suditi po ljekovima koji se u našoj zemlji najviše konzumiraju, Crnogorci imaju dosta problema sa stresom. Iako se preporučuje da se što više šeta i boravi u prirodi, izgleda da nas borba za egzistenciju i "brzi" način života toliko okupiraju, da zaboravljamo na sopstveno zdravlje. Prema podacima koje smo dobili iz Fonda za zdravstveno osiguranje, u apotekama tokom 2018. godine najviše su se kupovali Presalol, Rapten Duo i Ranitidin - ljekovi za visoki pritisak, dijabetes, čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu.

Nastavno osoblje JU "Policijska Akademija“ saopštilo je da stupa u jednosatni štrajk upozorenja, počev od ponedjeljka, 25. marta. Poručuju kako će okupljanja biti mirna i bez ometanja procesa rada, do konačnog ispunjenja zahtjeva.

nedjelja, 24 mart 2019 10:05

Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori su povoljni uslovi za saobraćaj na putevima, a na dionicama duž klisura i usijeka ima sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Sin bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Miloš, ili neko ko nevjerovatno liči na njega, sinoć je snimljen u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić”, gdje je pratio polufinalni meč ABA lige Crvena zvezda – Partizan.

U kotorskom naselju Škaralji table sa nazivi dvije ulice ispiani ćirilicom zamrljani su crvenom bojom. Kako se vidi na fotografijijama koje je Anteni M poslijedio čitalac iz Kotora radi se o ulicama Ivo Brkanović i Mali Banat. Ovaj vandalski čin izazvao je negodovanje građana Kotora, posebno stanovnika koji žive u ovim dvjema ulicama.

nedjelja, 24 mart 2019 09:05

Danas sunačno i veoma toplo

U našoj zemlji danas sunčano i veoma toplo, dok se u toku jutra na sjeveru očekuje maglovito, ponegdje i sa slabim mrazem.

Crna Gora je u 2018. godini potrošila 71 milion eura na odbranu (85 miliona dolara) što je 1,55 odsto crnogorskog BDP-a, navodi se u izvještaju NATO za 2018. godine koji je prošle nedjelje predstavljen u Briselu, piše Pobjeda.

Danas se navršilo 20 godina od početka NATO intervencije u bivšoj SRJ koja je imala kodno ime “Operacija saveznička sila ili “Milosrdni anđeo”. Ovoj operaciji, u kojoj je učestvovalo 19 država članica NATO prethodila je odluka Slobodana Miloševića da se na brutalan način razračuna sa Albancima na Kosovu i po cijenu sukoba sa najjačim savezom na svijetu “jednom za svagda riješi kosovsko pitanje”. Nijesu pomogli brojni diplomatski pritisci niti upozorenja, “veliki vožd nije htio da zaustavi oružane akcije vojnih i paravojnih formacija na teritoriji južne srpske pokrajine i problem riješi dijalogom. Lideri NATO zemalja odlučili su da ga silom natjeraju na to i bez odluke Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija pokrenuli vazdušne udare na SRJ, piše Pobjeda.