Standard.

petak novembar 22

Komunalna policija oduzela taksi legitimaciju: Djed vozio taksi na unukovu licencu

Komunalna inspekcija oduzela je od preduzetnika taksi legitimaciju i vratila je Sekretarijatu za saobraćaj jer je tokom kontrole utvrđeno da vozač ima preko 67 godina pa ne ispunjava zakonske uslove…

173 hits

petak novembar 22

Jelovac: Reforma je pogubna za znanje i zaposlenje studenata

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilo Jelovac kazao je za Dan da novi model studiranja ni nakon dvije godine od početka primjene nije usklađen za propisima iz oblasti obrazovanja…

197 hits

petak novembar 22

Zbog pušenja u javnom prostoru izdato 34.000 novčanih kazni

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770…

260 hits

petak novembar 22

Zbog odrona put Mojkovac - Đurđevića Tara zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz smanjenu vidljivost zbog magle kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića…

190 hits

 
 
 
 
petak, 22 novembar 2019 22:50

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u većem dijelu zemlje uglavnom suvo.

Klinički centar Crne Gore (KCCG) i Dom zdravlja Podgorica (DZP) zajedničkim aktivnostima obilježili su danas Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Psihijatri i psiholozi dvije zdravstvene ustanove su danas u Poliklinici KCCG su kratkim prezentacijama objašnjavali zainteresovanim građanima važnost prepoznavanja i sprječavanja bilo kojeg vida nasilja i dijelili propagandni i edukativni materijal koji se odnosi na prepoznavanje, prijavu i sprječavanje nasilja. 

Da su čestitost i lijepo vaspitanje vrednije od bilo kojeg materijalnog dobra dokazao je petnaestogodišnji Ognjen Sekulić, učenik prvog razreda Srednje medicinske škole, koji je prije dva dana, na autobuskom stajalištu u blizini nekadašnje Tarine garaže, pronašao i vratio torbu sa dokumentima i novcem sugrađanki Vanji Jeftović, piše Dan. 

Odbrana predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici predala je danas dopunu krivične prijave protiv Vlatka Rašovića, Đorđa Đurđića i više drugih NN izvršilaca – pripadnika policije, saopšteno je iz Atlas grupe.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz smanjenu vidljivost zbog magle kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje obustavljen.

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770 pregleda i zbog utvrđenih nepravilnosti izdale prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 33.900 eura, pišu Dnevne novine.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilo Jelovac kazao je za Dan da novi model studiranja ni nakon dvije godine od početka primjene nije usklađen za propisima iz oblasti obrazovanja i rada, zbog čega može izazvati kontraefekat koji bi bio poguban po studente, kvalitet nastave, nezaposlenost i organizaciju predavanja.