Standard.

subota jun 23

Francuski stručnjak za ekologiju za Standard: Budućnost Crne Gore su električni automobili

Crna Gora je na pravom putu kada je u pitanju usvajanje svih ekoloških standarda koje traži Evropska unije, kazao je za Standard francuski stručnjak za ekologiju i predsjednik kompanije OASIIS …

40 hits

subota jun 23

VIDEO - Zavirite u Vjeternik, najduži i najkompleksniji tunel na auto-putu Bar-Boljare

Radovi na probijanju Vjeternika, najdužeg i najkompleksnijeg tunela na budućem auto-putu privode se kraju. Radi se u tri smjene, a proboj se očekuje za desetak dana.

459 hits

subota jun 23

Nastavak saradnje na uspostavljanju One Stop Shop centara u Crnoj Gori

Objavljeno u: Ekonomija

by zeljka

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović je kazala da je otvaranje One stop shop centara u Crnoj Gori jedna od najznačajnijih aktivnosti Ministarstva na planu unapređenja javnih usluga po principu sve usluge…

10 hits

subota jun 23

Jovetić: Želimo kvalitetnije usluge za naše građane i privredu

Objavljeno u: Ekonomija

by zeljka

Osnivanjem Ministarstva javne uprave potvrđeno je opredjeljenje Vlade Crne Gore da reforma javne uprave bude jedan od prioriteta, kazao je državni sekretar Ministarstva javne uprave, Goran Jovetić. On učestvovao , u okviru…

8 hits

 
 
 
 

Kompanija „Europlast International GMBH“ iz Njemačke, isporučiće Aerodromima Crne Gore novih šest samohodnih stepenica za ukrcaj i isrkcaj putnika iz aviona, ukupne vrijednosti 840.950 eura sa PDV-om, piše portal BokaNews.

Turistički poslenici ovu sezonu dočekali su spremno, a prema najavama biće jedna od najboljih u posljednjih 30 godina, kaže za Pink M predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela Splendid, Žarko Radulović. Turisti u našu zemlju stižu iz cijelog svijeta, kaže Radulović, a velikoj zainteresovanosti za naše primorje doprinijelo je i to što je Crna Gora sada članica NATO-a, pa je svakako sigurnija destinacija. Radulović kaže i da je ponuda svake godine sve bolja, te da su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou. Ono što, međutim, može negativno uticati na sezonu kao i na prihode jeste nedostatak radne snage, potcrtava Radulović.

U nastavku akcije kontrole prodaje meda stavljeno je van prometa dodatnih 63,5 kg meda i 21,8 l maslinovog ulja. Ovu količinu zaplijenjenili su inspektori Uprave za bezbjednost hrane Ministarstva poljoprivrede tokom jučerašnje kontrole na nekim od lokacijagdje se u privremenim objektima, navodno, nude domaći proizvodi.

Radovi na probijanju Vjeternika, najdužeg i najkompleksnijeg tunela na budućem auto-putu privode se kraju. Radi se u tri smjene, a proboj se očekuje za desetak dana.

Crna Gora je na pravom putu kada je u pitanju usvajanje svih ekoloških standarda koje traži Evropska unije, kazao je za Standard francuski stručnjak za ekologiju i predsjednik kompanije OASIIS  Frederik Frusta. On je naglasio da su budućnost Crne Gore električni automobili, koji bi se, prema njegovom mišljenju, mogli čak i proizvoditi kod nas.

Osnivanjem Ministarstva javne uprave potvrđeno je opredjeljenje Vlade Crne Gore da reforma javne uprave bude jedan od prioriteta, kazao je državni sekretar Ministarstva javne uprave, Goran Jovetić. On učestvovao , u okviru UN Foruma za javne usluge, koji se održava u Marakešu, na panelu na temu „Pružanje usluga – aktivnosti Zapadnog Balkana“.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović je kazala da je otvaranje One stop shop centara u Crnoj Gori jedna od najznačajnijih aktivnosti Ministarstva na planu unapređenja javnih usluga po principu sve usluge na jednom mjestu. Ona je to navela u okviru UN Foruma za javne usluge u Marakešu, gdje se sastala se sa predsjednikom Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije pod predsjednikom Azerbejdžanske Republike (ASAN), Ulvi Mehdijevim.

U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutno boravi oko 67 hiljada turista ili osam odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), pišu Vikend novine.