Standard.

petak avgust 17

Marković na otvaranju Hotela Čedi: Ovo je pobjeda vizije nad opstrukcijom i neznanjem

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je večeras sa svečanog otvaranje Hotela Čedi na Luštici da projekat Luštica Bay, koji su od početka pratila snažna protivljenja sa svih strana, predstavlja potvrdu…

78 hits

petak avgust 17

Marković i Merkel: Crna Gora je spremna na veće prisustvo njemačkih kompanija

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je danas u Berlinu, na konferenciji za medije nakon zvaničnih razgovora sa saveznom kancelarkom Njemačke Angelom Merkel, poručio da dolazi vrijeme većeg povjerenja u…

18 hits

petak avgust 17

Povlašćenim proizvođačima struje naknada 7,5 miliona eura

Povlašćenim proizvođačima je, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prvih šest mjeseci ove godine isplaćeno 7,5 miliona eura, saznaje Pobjeda.

10 hits

petak avgust 17

Lovćen Grupa u prvoj polovini 2018. godine posluje stabilno

U prvoj polovini 2018. godine, Lovćen Grupa (koju čine Lovćen osiguranje AD, Lovćen životna osiguranja i Lovćen Auto), ostvarila je rast bruto fakturisane premije od 1% u odnosu na isti…

12 hits

 
 
 
 

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je večeras sa svečanog otvaranje Hotela Čedi na Luštici da projekat Luštica Bay, koji su od početka pratila snažna protivljenja sa svih strana, predstavlja potvrdu vizije nadopstrukcijom i neznanjem, dodao da Vlada nastavlja podršku projektima koji unapređuju Crnu Goru te da to očekuje i od opština i poručio da je valorizacija naših aerodroma prioritet svih prioriteta.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je danas u Berlinu, na konferenciji za medije nakon zvaničnih razgovora sa saveznom kancelarkom Njemačke Angelom Merkel, poručio da dolazi vrijeme većeg povjerenja u naš ekonomski prostor, poslovni ambijent i veći nivo vladavine prava koji je neophodan za njemačke investitiore i njemačke kompanije.

U prvoj polovini 2018. godine, Lovćen Grupa (koju čine Lovćen osiguranje AD, Lovćen životna osiguranja i Lovćen Auto), ostvarila je rast bruto fakturisane premije od 1% u odnosu na isti period prethodne godine.

Povlašćenim proizvođačima je, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prvih šest mjeseci ove godine isplaćeno 7,5 miliona eura, saznaje Pobjeda.

Novi zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, o čijem će se nacrtu javna rasprava povesti u septembru, sve su prilike da je dizajniran kao još jedna biznis barijera. Radi se, naime, o zakonu koji propisuje da se fiskalne kase zamijene kompjuterima i da Poreska uprava odobri svaku transakciju prije nego što bude sprovedena.

Konzorcijum vlasnika osporiće pred Privrednim sudom uvođenje stečaja u Meljine Kompleks d.o.o. Razloga ima više, a osnovni je da predstavnik Konzorcijuma vlasnika nije pozvan na ročište na kojem se odlučivalo o predlogu za uvođenje stečaja, te da je direktorica bolnice dr Olivera Elez takav predlog dala bez prethodne komunikacije sa vlasnicima. Zbog toga će biti pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti direktorice bolnice, saopšteno je iz Atlas grupe.

Na crnogorskim aerodromima Tivat i Podgorica od početka godine do 12. avgusta, opsluženo je rekordnih milion i po putnika, što je 170 hiljada više nego lani, kazao je za Pink M direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić. Politička stabilnost, ulazak u NATO, te dobra promocija Crne Gore kao turističke destinacije, razlozi su ovih impozantnih rezultata, objašnjava Orlandić. On očekuje da će do kraje godine prema trenutnim projekcijma biti prevezeno dva i po miliona putnika.

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura, saznaju Dnevne novine.