Standard.

četvrtak februar 21

Akcionari tvrde: Jedna domaća banka želi da dokapitulizuje Atlas banku

Predstavnici kompanija u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, koje su većinski akcionari Atlas banke, obratili su se pismom predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću, ministru finansija Darku Radunoviću, guverneru CBCG Radoju Žugiću…

62 hits

četvrtak februar 21

Novi detalji o gradnji auto-puta: Preko Tološa se gradi most dužine 1,5 kilometar

Pored prioritetne trase auto-puta, čija je gradnja u toku, uveliko se radi na izdradi neophodne dokumentacije i za preostale dionice. Velikih građevinskih poduhvata biće i na ostalim dionicima, a jedan…

202 hits

četvrtak februar 21

Radulović: Regionalnom saradnjom do konkurentnosti na svjetskom tržištu

Ukoliko Crna Gora i zemlje regiona žele da budu konkurentne ostatku svijeta i privuku turiste iz mnogoljudnih zemalja, moraju imati zajedničku ponudu i promociju na tim tržištima, ocijenio je ministar…

35 hits

četvrtak februar 21

Tri pitanja, tri odgovora: Kako je Duško Knežević pokušao da prevari državu

"Atlas banka se u kontinuitetu od 2015. godine nalazi pod mjerama i intenzivnim monitoringom Centralne banke. U periodu od 2015. prema banci je propisano pet mjera u formi Rješenja, koje…

102 hits

 
 
 
 
subota, 23 februar 2019 07:52

Jednog zaposlenog ima 53 odsto kompanija

Novim zakonom o privrednim društvima, čijeje usvajanje planirano za drugi kvartal, ostvaren je veliki napredak koji će preduzećima omogućiti da postanu ravnopravni učesnici na evropskom tržištu, ocijenjeno je najučerašnjem okruglom stolu u Privrednoj komori.

Rezultati drugog istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju, koje je u februaru realizovano na brodu Ramform Titan za potrebe grčke kompanije Energean, biće poznati u četvrtom kvartalu, tačnije krajem ove godine, saopšteno je Vikend novinama u Upravi za ugljovodonike.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalao je javni poziv za zakup 25 lokacija javnih kupališta na Jazu, Mogrenu, Brijegu od Budve i plaži na ostrvu Sveti Nikola. Početna cijena kupališta, bez PDV-a, kreće se od oko 1.700 eura do 27.000 eura, piše Pobjeda.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 41. Međunarodnom sajmu turizma „IFT 2019“. Sajam se od 21. do 24. februara održava u Beogradu.

Guverner Centralne banke, Radoje Žugić, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda za Crnu Goru. Posjeta MMF-a, upriličena je povodom primopredaje dužnosti šefa Misije MMF-a za Crnu Goru sa Martina Petrija na Srikanta Seshadrija.

Crna Gora ima podsticajan investicioni ambijent, a sve veći priliv direktnih stranih investicija i uvećan Kapitalni budžet čine dobar ambijent za poslovanje banaka, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom NLB banke, predvođenom predsjednikom Odbora direktora NLB u Crnoj Gori Arčibaldom Kremšerom.

Kao rezultat prvog javnog poziva za bespovratnu podršku investicijama u preradi kroz IPARD Program, biće podržan 21 projekat sa ukupnim iznosom investicija većim od 12,5 miliona eura, saopštio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, ocjenjujući da je početak korišćenja sredstava iz velikog IPARD-a - početak velikog investicionog zamaha u crnogorskoj poljoprivredi.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ove godine opredijelilo je veću podršku sektoru pčelarstva. Unapređena je i podrška za mlade pčelare početnike.