Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Čelebić gradi hotel visoke kategorije u Mojkovcu

Kompanija Čelebić iz Podgorice kupila je zemljište od privatnih vlasnika pored Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu i planira da tu izgradi hotel visoke kategorije, potvrdio je Dnevnim novinama predsjednik Opštine…

291 hits

nedjelja oktobar 20

Istraživanje nafte i gasa: Platformi u našem dijelu Jadrana neće biti ni za tri godine

Imajući u vidu planiranu dinamiku obrade podataka dobijenih iz istražne bušotine, eventualne platforme u crnogorskim teritorijalnim vodama neće biti instalirane makar još naredne tri godine, saopštno je portalu Standrard iz…

520 hits

nedjelja oktobar 20

(FOTO) Ispred prodavnica pusto: "Čak i Lida stavila ključ u bravu"

Današnja nedjelja prva je neradna za sve zaposlene u trgovinama. Inspekcija je još ranije upozorila da se zakon mora poštovati, pa stoga nije ni čudo što su građani danas mogli…

1910 hits

nedjelja oktobar 20

Isplata garantovanih depozita biće brža

Fond za zaštitu depozita će od januara 2021. garantovani depozit morati da isplati u roku od deset radnih dana, umjesto sadašnjih 15. Ulaskom u EU garantovani depozit će biti 100,…

454 hits

 
 
 
 

Cilj makroprudencione mjere koju je donijela Centralna banka nije ograničavanje rasta gotovinskih kredita, već njihovo održivo odobravanje, kako ne bi došlo do potencijalnog sistemskog rizika koji bi doprinio rastu nekvalitetnih kredita.

Osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje sa područja filijale Podgorice od juče novac po osnovu refundacije putnih troškova, ljekova i medicinskih sredstava, medicinskotehničkih pomagala i sredstva mogu da podignu na šalteru bilo koje poslovnice Crnogorske komercijalne banke, a ova banka pacijente o uplati obavještava porukom na mobilnom telefonu, kazao je Pobjedi direktor Fonda Sead Čirgić.

Prva neradna nedelja u prodavnicama, marketima i ostalim trgovinama izazvala je, blago rečeno, konfuziju kod crnogorskih gađana - kako kod prodavaca tako i kod mušterija. Ispred prodavnica pustoš, a u radnjama na benziskim pumpama nepregledni redovi. Veliki dio radnika koji je juče radio na trafikama, pumpama, štandovima i gdje sve ne, osjeća se diskriminisano. Pored toga, stiče se utisak da ni radnici u trgovinama, iako zadovoljni, nijesu previše oduševljeni neradnom nedeljom, jer su, kako kažu, "i do sada imali barem jedan slobodan dan u sedmici".

ponedjeljak, 21 oktobar 2019 07:23

Čelebić gradi hotel visoke kategorije u Mojkovcu

Kompanija Čelebić iz Podgorice kupila je zemljište od privatnih vlasnika pored Hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu i planira da tu izgradi hotel visoke kategorije, potvrdio je Dnevnim novinama predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

Građane je danas dočekala slika na koju nismo navikli - zatvorene trgovine pa čak i one na koje smo se uvijek oslanjali kad ništa nije radilo kao što je čuvena “Lida”.

nedjelja, 20 oktobar 2019 09:35

Isplata garantovanih depozita biće brža

Fond za zaštitu depozita će od januara 2021. garantovani depozit morati da isplati u roku od deset radnih dana, umjesto sadašnjih 15. Ulaskom u EU garantovani depozit će biti 100, umjesto dosadašnjih 50 hiljada eura.

Današnja nedjelja prva je neradna za sve zaposlene u trgovinama. Inspekcija je još ranije upozorila da se zakon mora poštovati, pa stoga nije ni čudo što su građani danas mogli da vide scene koje se ne pamte decenijama - ispred porodavnica je pusto.