Standard.

subota februar 16

Premijer otvorio Ski centar Kolašin 1600: Danas svjedočimo da riječi i obećanja kad je u pitanju razvoj pretvaramo u djela

Predsjednik Vlade Duško Marković, poručio je danas na svečanom otvaranju Ski centru Kolašin 1600 da će ovaj projekat i kao i ostalo što Vlada radi  kada  je u pitanju zimski turizam i skijaški…

40 hits

subota februar 16

Svečanost na skijalištu Kolašin 1600: U nekoliko godina od šuma i livada do prestižnog ski centra

Novi crnogorski Ski centar Kolašin 1600, na mjestu na kojem su prije samo nekoliko godina bile šume i livade, primjer je uspješne valorizacije potencijala, materijalizacija politike Vlade Crne Gore i…

34 hits

subota februar 16

Naknada za ribarsku kućicu od 228 do 3.500 eura

Vlasnici montažnih ribarskih kućica na rijeci Bojani plaćaće godišnje od 228 do 3.500 eura koliko iznosi naknada za objekte površine do 35, odnosno 100 kvadrata.

30 hits

subota februar 16

U toku završni radovi u tunelima na auto-putu Bar-Boljare

U toku su završni radovi u tunelima duž cijele prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, na koje vremenski uslovi trenutno imaju minimalni uticaj. Najintenzivniji radovi realizuju se na prvoj i drugoj sekciji,…

56 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 februar 2018 15:42

Objavljena nova "Crna lista": Predvode je Vektra Jakić i Montenegro airlines

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika. 

Na Crnoj listi našlo se 200 kompanija koje ukupno duguju 71.498.405 miliona eura.

Crnu listu predvode Vektra Jakić i Vektra Montenegro, koje su potpisale ugovor o reprogramu duga, ali koje i dalje državi duguje 6,8 miliona eura, odnosno 4,5 miliona eura. Tehnoput duguje 3,5 miliona eura,  a Mercur system 2,7 miliona. Obje kompanije su takođe potpisale ugovor o reprogramu duga. 

Barski Family shop RVD duguje 2,4 milion, ali nije potpisao ugovor o reprogramu. Na šetom mjestu je Old town invest group, sedmom Vuk & petrol Kotor, Fab - live Podgorica na osmom, Montenegro Royal Menadžment na devetom i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju na desetom mjestu.

Kada su u pitanju neisplaćeni porezi i doprinosi, ukupno se državi duguje 68 miliona eura. Na prvom mjestu ubjedljivo se nalazi Montenegro airlines. Nacionalna avio kompanija duguje čak 17,1 milion eura i nije obuhvaćena reprogramom. Zatim slijedi Rudnik uglja (7,7 miliona), 13-Jul Plantaže (4,3 miliona), Željeznički prevoz (3,7 miliona), Vektra Boka (2,6 miliona), Galenika (2 miliona), Željeznička infrastruktura Crne Gore (1,9 miliona), Inpek Podgorica (1,5 miliona), Održavanje željezničkih voznih sredstava (1,4 miliona), Work Finder (1,3 miliona).

Kompletne liste možete pogledati na: 
http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301764&rType=2

-http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301762&rType=2

 

 

 

 

Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 februar 2018 16:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.