Standard.

nedjelja maj 20

Provjerite je li vam imovina precizno upisana u katastru

Evidencijom katastra nepokretnosti pokriveno je u ovom trenutku 78 odsto teritorija Crne Gore, za 12 odsto podaci su pripremljeni i u toku je proces njihovog izlaganja na javni uvid, dva…

339 hits

subota maj 19

Švedska Savana kupuje Europoint

Švedska kompanija Savana Holding AB kupuje prvu ekološki koncipiranu zgradu u Podgorici Europoint, saznaje Pobjeda.

135 hits

subota maj 19

Ministarstvo ekonomije raspisalo Javni poziv za izgradnju solarne elektrane

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas Javni poziv za davanje u zakup zemljišta u svojini države na lokalitetu Briska gora – opština Ulcinj radi izgradnje solarne elektrane, koji će biti otvoren…

87 hits

subota maj 19

Osnovana Crnogorska mreža biznis anđela: Investiranja ostvarenih preduzetnika u nove preduzetnike

Crnogorska mreža biznis anđela (MEBAN) je, sredinom aprila, osnovana u Crnoj Gori, a prije toga je osnovana u Belgiji. Ideja za osnivanje Crnogorske mreže biznis anđela jeste potreba promocije koncepta „anđeoskog investiranja“ odnosno…

104 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 februar 2018 15:42

Objavljena nova "Crna lista": Predvode je Vektra Jakić i Montenegro airlines

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika. 

Na Crnoj listi našlo se 200 kompanija koje ukupno duguju 71.498.405 miliona eura.

Crnu listu predvode Vektra Jakić i Vektra Montenegro, koje su potpisale ugovor o reprogramu duga, ali koje i dalje državi duguje 6,8 miliona eura, odnosno 4,5 miliona eura. Tehnoput duguje 3,5 miliona eura,  a Mercur system 2,7 miliona. Obje kompanije su takođe potpisale ugovor o reprogramu duga. 

Barski Family shop RVD duguje 2,4 milion, ali nije potpisao ugovor o reprogramu. Na šetom mjestu je Old town invest group, sedmom Vuk & petrol Kotor, Fab - live Podgorica na osmom, Montenegro Royal Menadžment na devetom i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju na desetom mjestu.

Kada su u pitanju neisplaćeni porezi i doprinosi, ukupno se državi duguje 68 miliona eura. Na prvom mjestu ubjedljivo se nalazi Montenegro airlines. Nacionalna avio kompanija duguje čak 17,1 milion eura i nije obuhvaćena reprogramom. Zatim slijedi Rudnik uglja (7,7 miliona), 13-Jul Plantaže (4,3 miliona), Željeznički prevoz (3,7 miliona), Vektra Boka (2,6 miliona), Galenika (2 miliona), Željeznička infrastruktura Crne Gore (1,9 miliona), Inpek Podgorica (1,5 miliona), Održavanje željezničkih voznih sredstava (1,4 miliona), Work Finder (1,3 miliona).

Kompletne liste možete pogledati na: 
http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301764&rType=2

-http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301762&rType=2

 

 

 

 

Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom. 

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 februar 2018 16:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.