Standard.

srijeda februar 21

Za jedan stan u Podgorici dobijate dva u Nikšiću

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori prošle godine je iznosila 1.124 eura, najskuplji kvadrat prodavao se u Budvi za 1.283, a najjeftiniji u Nikšiću za 550…

28 hits

srijeda februar 21

Uz podršku EU, Crna Gora jača kapacitete za borbu protiv nelegalnog ribolova

Crna Gora će u oblasti ribarstva imati podršku Evropske komisije, ne samo u dijelu usklađivanja sa Zajedničkom ribarskom politikom EU i podizanja konkuretnosti sektora ribarstva, već i u dijelu podizanja kapaciteta u suočavanju sa zajedničkim izazovima kakvi su sve vrste nelegalnog ribolova, poruka je sa dvodnevne međunarodne radionice na temu  nelegalnog, neprijavljenog i neregulisanog ribolova (IUU ribolov), koja je održana u Podgorici, u organizaciji Instrumenta za tehničku pomoć (TAIEX)  i Evropske komisije.

8 hits

srijeda februar 21

Raspisan javni poziv za podršku u oblastima prerađivačke industrije

Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF), raspisalo je Javni poziv za učešće u Programu podrške za modernizaciju prerađivačke industrije 2018-2020, u 2018. godini, koji će biti otvoren do…

11 hits

utorak februar 20

Poslodavci sakrili 22,3 miliona eura doprinosa

Poreski inspektori su u prošloj godini kroz 1.369 kontrola tačnosti obračunavanja, prijavljivanja i plaćanja poreza i doprinosa na zarade zaposlenih utvrdili da nije plaćeno još blizu 22,3 miliona eura, rečeno…

13 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 februar 2018 15:42

Objavljena nova "Crna lista": Predvode je Vektra Jakić i Montenegro airlines

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika. 

Na Crnoj listi našlo se 200 kompanija koje ukupno duguju 71.498.405 miliona eura.

Crnu listu predvode Vektra Jakić i Vektra Montenegro, koje su potpisale ugovor o reprogramu duga, ali koje i dalje državi duguje 6,8 miliona eura, odnosno 4,5 miliona eura. Tehnoput duguje 3,5 miliona eura,  a Mercur system 2,7 miliona. Obje kompanije su takođe potpisale ugovor o reprogramu duga. 

Barski Family shop RVD duguje 2,4 milion, ali nije potpisao ugovor o reprogramu. Na šetom mjestu je Old town invest group, sedmom Vuk & petrol Kotor, Fab - live Podgorica na osmom, Montenegro Royal Menadžment na devetom i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju na desetom mjestu.

Kada su u pitanju neisplaćeni porezi i doprinosi, ukupno se državi duguje 68 miliona eura. Na prvom mjestu ubjedljivo se nalazi Montenegro airlines. Nacionalna avio kompanija duguje čak 17,1 milion eura i nije obuhvaćena reprogramom. Zatim slijedi Rudnik uglja (7,7 miliona), 13-Jul Plantaže (4,3 miliona), Željeznički prevoz (3,7 miliona), Vektra Boka (2,6 miliona), Galenika (2 miliona), Željeznička infrastruktura Crne Gore (1,9 miliona), Inpek Podgorica (1,5 miliona), Održavanje željezničkih voznih sredstava (1,4 miliona), Work Finder (1,3 miliona).

Kompletne liste možete pogledati na: 
http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301764&rType=2

-http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301762&rType=2

 

 

 

 

Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom. 

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 februar 2018 16:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.