Standard.

ponedjeljak novembar 19

"Bez keša se ipak može": Za godinu u Crnoj Gori platnim karticama plaćeno 653 miliona eura

Da Skandinvci preferiraju platne kartice u odnosu na plaćanje gotovinom, opšte je poznato. Međutim, i u Crnoj Gori, gdje je keš bio dominantno sredstvo plaćanja, sada se situacija mijenja. Kako…

34 hits

ponedjeljak novembar 19

Rano jutros počelo istraživanje nafte i gasa u Jadranskom moru

3D seizmičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 4, 5, 9 i 10 počelo je danas u ranim jutarnjim časovima i trajaće, ako sve bude po planu i vremenski uslovi to…

30 hits

ponedjeljak novembar 19

Kroz reprogram do sada prihodovano 42 miliona eura, zbog nepoštovanja Zakona ukinuto preko 1.200 rješenja o plaćanju duga u ratama

Prema evidenciji uplata obaveza kroz reprogram poreskog duga do sada je prihodovano je ukupno 41.991.995 eura, pri čemu je 24.254.793 eura naplaćeno tokom 2017. godine, a 17.737.201 tokom 2018. godine.

14 hits

ponedjeljak novembar 19

Cijene nafte u padu već šest nedjelja zaredom

Na svjetskim tržištima šestu nedjelju zaredom cijene nafte su pale, skliznuvši na najniži nivo u više mjeseci, jer se investitori plaše da će zbog usporavanja rasta globalne privrede oslabiti potražnja…

10 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 februar 2018 15:42

Objavljena nova "Crna lista": Predvode je Vektra Jakić i Montenegro airlines

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika. 

Na Crnoj listi našlo se 200 kompanija koje ukupno duguju 71.498.405 miliona eura.

Crnu listu predvode Vektra Jakić i Vektra Montenegro, koje su potpisale ugovor o reprogramu duga, ali koje i dalje državi duguje 6,8 miliona eura, odnosno 4,5 miliona eura. Tehnoput duguje 3,5 miliona eura,  a Mercur system 2,7 miliona. Obje kompanije su takođe potpisale ugovor o reprogramu duga. 

Barski Family shop RVD duguje 2,4 milion, ali nije potpisao ugovor o reprogramu. Na šetom mjestu je Old town invest group, sedmom Vuk & petrol Kotor, Fab - live Podgorica na osmom, Montenegro Royal Menadžment na devetom i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju na desetom mjestu.

Kada su u pitanju neisplaćeni porezi i doprinosi, ukupno se državi duguje 68 miliona eura. Na prvom mjestu ubjedljivo se nalazi Montenegro airlines. Nacionalna avio kompanija duguje čak 17,1 milion eura i nije obuhvaćena reprogramom. Zatim slijedi Rudnik uglja (7,7 miliona), 13-Jul Plantaže (4,3 miliona), Željeznički prevoz (3,7 miliona), Vektra Boka (2,6 miliona), Galenika (2 miliona), Željeznička infrastruktura Crne Gore (1,9 miliona), Inpek Podgorica (1,5 miliona), Održavanje željezničkih voznih sredstava (1,4 miliona), Work Finder (1,3 miliona).

Kompletne liste možete pogledati na: 
http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301764&rType=2

-http://www.poreskauprava.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=301762&rType=2

 

 

 

 

Treba naglasiti da su, u cilju transparentnog izvještavanja javnosti o stanju poreskog duga i najvećim poreskim dužnicima, uprkos činjenici da se poreskim obveznicima kojima je odobren reprogram rok dospijeća poreskih obaveza pomjera u zavisnosti od broja rata, odnosno vremenskog perioda, u kojem će se obaveze prema donijetim rješenjima izmirivati, imena istih obuhvaćena Crnom listom. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 februar 2018 16:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.