Standard.

četvrtak februar 22

Državna preduzeća duguju 29 miliona za doprinose

Stotinu firmi koje su na crnoj listi Poreske uprave (PU) za doprinose na plate duguju 68 miliona eura, od čega se na državne firme odnosi oko 29 miliona eura, piše…

9 hits

četvrtak februar 22

Montenegro Airlines predstavlja svoju ponudu na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines predstavlja se na 40. Međunarodnom sajmu turizma "IFT 2018", koji se održava od danas 22. do 25. februara u Beogradu.

8 hits

četvrtak februar 22

Šta nam sve banke naplaćuju: Blokada računa 15, opomena tri eura

Banke građanima naplaćuju na desetine stavki pod nazivom tarife za fizička lica, među kojima su i opomene koje im šalju za izmirenje neke obaveze. Cijena opomene se kreće od dva…

62 hits

srijeda februar 21

Proizvođači iz Rožaja i Petnjice posebno zainteresovani za dalje unapređenje stočarske proizvodnje

Za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Rožaje i Petnjica danas je održana prezentacija Agrobudžeta, odnosno mjera podrške koje će imati na raspolaganju iz tokom ove godine. 

11 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 13:56

Počeli pregovori o izmjenama Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Turskom

Izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske i proširivanjem liste koncesija poljoprivrednih proizvoda, tržište poljoprivrednih proizvoda biće dodatno liberalizovano, zaključeno je tokom prve runde pregovora između dvije države, koji su u protekla dva dana održani u Podgorici. 

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Šćepanović, dok je tursku delegaciju predvodio pomoćnik generalnog direktora za EU poslove u turskom Ministarstvu ekonomije Ramazan Kisa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, osim razgovora o pristupu tržištu poljoprivrednih proizvoda, tema pregovora bila je i trgovina uslugama.

Iz Ministarstva podsjećaju da je u decembru prošle godine u Ankari održana druga sjednice Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske, na kojoj je dogovoreno da se u ovoj godini otpočnu pregovori o dodatnoj liberalizaciji. 

Naredna runda pregovora biće održana putem video konferencije u martu ove godine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.