Standard.

petak avgust 17

Marković na otvaranju Hotela Čedi: Ovo je pobjeda vizije nad opstrukcijom i neznanjem

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je večeras sa svečanog otvaranje Hotela Čedi na Luštici da projekat Luštica Bay, koji su od početka pratila snažna protivljenja sa svih strana, predstavlja potvrdu…

78 hits

petak avgust 17

Marković i Merkel: Crna Gora je spremna na veće prisustvo njemačkih kompanija

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je danas u Berlinu, na konferenciji za medije nakon zvaničnih razgovora sa saveznom kancelarkom Njemačke Angelom Merkel, poručio da dolazi vrijeme većeg povjerenja u…

18 hits

petak avgust 17

Povlašćenim proizvođačima struje naknada 7,5 miliona eura

Povlašćenim proizvođačima je, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prvih šest mjeseci ove godine isplaćeno 7,5 miliona eura, saznaje Pobjeda.

10 hits

petak avgust 17

Lovćen Grupa u prvoj polovini 2018. godine posluje stabilno

U prvoj polovini 2018. godine, Lovćen Grupa (koju čine Lovćen osiguranje AD, Lovćen životna osiguranja i Lovćen Auto), ostvarila je rast bruto fakturisane premije od 1% u odnosu na isti…

12 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 13:56

Počeli pregovori o izmjenama Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Turskom

Izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske i proširivanjem liste koncesija poljoprivrednih proizvoda, tržište poljoprivrednih proizvoda biće dodatno liberalizovano, zaključeno je tokom prve runde pregovora između dvije države, koji su u protekla dva dana održani u Podgorici. 

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Šćepanović, dok je tursku delegaciju predvodio pomoćnik generalnog direktora za EU poslove u turskom Ministarstvu ekonomije Ramazan Kisa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, osim razgovora o pristupu tržištu poljoprivrednih proizvoda, tema pregovora bila je i trgovina uslugama.

Iz Ministarstva podsjećaju da je u decembru prošle godine u Ankari održana druga sjednice Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Crne Gore i Republike Turske, na kojoj je dogovoreno da se u ovoj godini otpočnu pregovori o dodatnoj liberalizaciji. 

Naredna runda pregovora biće održana putem video konferencije u martu ove godine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.