Standard.

četvrtak decembar 12

Banjević: Radićemo na optimizaciji radnika i usklađivanju zarada u Montenegro Airlines-u

Da će biti otpuštanja u Montenegro Airlinesu potvrdio je direktor te kompanije Živko Banjević. 

141 hits

četvrtak decembar 12

Nurković: Ne vidim razlog da SD ne podrži ulaganje u Montenegro Airlines iako su se protivili davanju Aerodroma u zakup

Notorna je laž i bolesna tendencija, neutemeljenih stručnjaka koji tvrde da će država platiti 32 miliona eura duga nacionalnog avio prevoznika prema Aerodromima i da će taj novac ostati koncesionaru,…

314 hits

srijeda decembar 11

Nagrada Ministarstva nauke drugu godinu zaredom uručena kompaniji M:tel

Godišnja nagrada Ministarstva nauke, odnosno strateško partnerstvo i grant od 50 hiljada eura uručeni su danas direktoru kompanije M:tel Vladimiru Lučiću, na svečanom prijemu u Vili Gorica.

325 hits

srijeda decembar 11

Dug Montenegro Airlinesa od 85 miliona biće "prebijen", a 32 miliona Aerodromima moraju biti isplaćena do kraja naredne godine

Vlada Crne Gore objelodanila je na koji način će uložiti 155 miliona eura u Montenegro Airlines. U predlogu zakona, koji je po skraćenoj proceduri dostavljen Skupštini, jasno je naznačeno koji…

489 hits

 
 
 
 
petak, 16 februar 2018 18:25

„Zimska škola“ izazvala veliko interesovanje u Pljevljima, prisustvovalo oko 300 proizvođača

Projekat „Zimske škole“ koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja za proizvođače hrane na malim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima izazvao je danas veliko interensovanje poljoprivrednika iz Pljevalja. Radionici je prisustvovalo oko 300 proizvođača koji su imali priliku da se bolje informišu i edukuju o uslovima za proizvodnju, preradu i stavljanje na tržište hrane proizvedene na svojim gazdinstvima. 

"Zimska škola, kao projekat Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ima za cilj da sve proizvođače koji proizvode male količine proizvoda na svojim gazdinstvima, edukuju i obuči o uslovima potrebnima da se ispune propisani zahtjevi bezbjednosti hrane, kao i da im se pomogne da unaprijede ponudu i nastup na tržištu, posebno kroz turističku potrošnju", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Prva „Zimska škola“, podsjećaju, održana je na Žabljaku početkom februara. 

"Za održavanje naredne radionice, Pljevlja su izabrana i zbog velikog broja proizvođača sira iz ove opštine koji su registrovani u Upravi za bezbjednost hrane, ali i zbog tradicije proizvodnje ovog proizvoda koji je zaštitom oznake porijekla brendiran, čime doprinosi razvoju poljoprivrednih potencijala pljevaljskog kraja i mogućnostima za turističku valorizaciju", navodi se u saopštenju.

4

Pedstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprave za bezbjednost hrane i savjetodavnih službi pojasnili su poljoprivrednim proizvođačima, između ostalog, koje uslove treba da ispune u primarnoj proizvodnji proizvoda biljnog i životinjskog porijekla, kao u uslovi za objekte i opremu u kojima se proizvodi hrana da bi njihovi proizvodi bili zdravstveno bezbjedni i kao takvi stavljeni na tržište.

Takođe, upućeni su na neophodne zahtjeve za deklarisanje i označavanje takvih proizvoda kao uslov za stavljanje na tržište, ukazujući na kapacitet sve veće turističke tražnje za ovim proizvodima. 

Zimska škola je, kako navode, bila vrlo interaktivna, jer su poljoprivredni proizvođači imali veliki broj pitanja na navedene teme na koja su dobili odgovore. 

"Očekujemo da će projekat Zimske škole, kroz koji su proizvođači sa Žabljaka i Pljevalja upoznati i sa ostalim mogućnostima, kroz mjere podrške iz ovogodišnjeg Agrobudžeta, a koje idu u pravcu veće i kvalitetnije podrške malim poljoprivrednim proizvođačima, doprinijeti da dalje unapređuju proizvodnju tradicionalnih proizvoda koji imaju sve veću potražnju u turističkim objektima i trgovačkim lancima", kazali su iz ovog resora.

21

Prema njihovim riječima, Zimska škola ima cilj da se sačuvaju svi proizvođači tradicionalne hrane na poljoprivrednim gazdinstvima u Crnoj Gori, koji predstavljaju male proizvođačke pogone u kojima su zaposleni  članovi porodica. 

Projekat će biti nastavljen i u drugim gradovima Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.