Standard.

nedjelja decembar 08

Orlandić: Rušimo rekorde, 200.000 putnika više nego prošle godine

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Aerodromi Crne Gore na današnji dan bilježe 200.000 putnika više nego u istom periodu rekordne prošle godine, što predstavlja odličan poslovni rezultat, ocijenio je izvršni direktor kompanije Danilo Orlandić.

120 hits

subota decembar 07

CRNO NA BIJELO: Idete iz Crne Gore? Ovo su troškovi života u Njemačkoj

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Njemačka je za državljane zemalja Zapadnog Balkana omiljena adresa za bolji život. Međutim, život u Njemačkoj i nije tako jeftin. Samo za stan mjesečno izdvajate trećinu svoje plate. Koliki su…

960 hits

nedjelja decembar 08

Biljana Jakić: Državna pomoć MA biće izazov u pregovorima

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Slučaj državne pomići Montenegro Airlinesu nije bio uslov za otvaranje Poglavlja 8, ali će to svakako biti izazov u pregovorima sa EU, kazala je za TVCG Biljana Jakić, generalna direktorica…

147 hits

subota decembar 07

Čanović: Od 51.000 podnijetih, obrađeno više od 33.000 zahtjeva za legalizaciju

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

U onim opštinama u kojima je i zvanično evidentiran najveći broj bespravnih objekata podnijet je najveći broj zahtjeva za legalizaciju, kaže za Vikend novine Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

384 hits

 
 
 
 
subota, 17 februar 2018 13:39

Kopaonik biznis forum od 4. do 7. marta

Jedan od najvećih regionalnih biznis događaja, Kopaonik biznis forum, biće održan od 4. do 7. marta u hotelu „Grand“, na Kopaoniku. Tema  jubilarnog 25. foruma je „Šta nakon fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost mjerama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?“.Za forum je već prijavljeno oko 1.000 učesnika.

Svake godine Kopaonik biznis forum okupi veliki broj ekonomista, političara, diplomata i privrednika, koji tokom tri dana razgovaraju o najvećim ekonomskim izazovima u narednom periodu. Jedan od panela biće posvećen pitanjima infrastrukture i povezanosti, a na ovom panelu učestvovaće i Branimir Gvozdenović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Na popularnom„srpskom Davou“ najavljeno je i učešće predstavnika najvažnijih globalnih ekonomskih institucija, kao što su: Linda Van Gelder, direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan  i Piter Sanfy, zamjenik direktora za ekonomiju i politiku zemalja pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Pored njih, po prvi put na Kopaonik biznis forumu učestvuju  Pol Tomsen, direktor kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda za Evropu i Šarlot Ruh, direktor EBRD-a za Centralnu i Istočnu Evropu.

Kopaonik biznis forum organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije,u partnerstvu sa kompanijom Mastercard i pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Srbije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.