Standard.

nedjelja decembar 08

Orlandić: Rušimo rekorde, 200.000 putnika više nego prošle godine

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Aerodromi Crne Gore na današnji dan bilježe 200.000 putnika više nego u istom periodu rekordne prošle godine, što predstavlja odličan poslovni rezultat, ocijenio je izvršni direktor kompanije Danilo Orlandić.

122 hits

subota decembar 07

CRNO NA BIJELO: Idete iz Crne Gore? Ovo su troškovi života u Njemačkoj

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Njemačka je za državljane zemalja Zapadnog Balkana omiljena adresa za bolji život. Međutim, život u Njemačkoj i nije tako jeftin. Samo za stan mjesečno izdvajate trećinu svoje plate. Koliki su…

968 hits

nedjelja decembar 08

Biljana Jakić: Državna pomoć MA biće izazov u pregovorima

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Slučaj državne pomići Montenegro Airlinesu nije bio uslov za otvaranje Poglavlja 8, ali će to svakako biti izazov u pregovorima sa EU, kazala je za TVCG Biljana Jakić, generalna direktorica…

149 hits

subota decembar 07

Čanović: Od 51.000 podnijetih, obrađeno više od 33.000 zahtjeva za legalizaciju

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

U onim opštinama u kojima je i zvanično evidentiran najveći broj bespravnih objekata podnijet je najveći broj zahtjeva za legalizaciju, kaže za Vikend novine Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

386 hits

 
 
 
 
nedjelja, 18 februar 2018 15:48

Simović: Povezanost poljoprivrede, turizma i trgovine je interes sva tri sektora

Povezanost sektora poljoprivrede, turizma i trgovine je ključ napretka za sva tri sektora, a ujedno, to je važna pretpostavka za otvaranje novih radnih mjesta i ukupan razvoj crnogorske ekonomije, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljprivrede Milutin Simović gostujući na Radiju Crne Gore.

Simović je kazao da navedenim oblastima treba dodati i segment – ulogu građanina kao potrošača i njegove pozicije i razumijevanja važnosti i doprinosa ovakvom pristupu, ističući da u tom četvorouglu ima posla i prostora za sve segmente.

"Proizvođač – da podigne nivo proizvodnje, kako bi obezbijedio kontinuitet ponude, da obezbijedi traženi kvalitet i cjenovnu konkurentnost. Takvih u Crnoj Gori ima značajan broj. Sektor trgovine – da obezbijedi sve elemente fer trgovine, unutar sebe i prema proizvođačima. Ova tema zaokuplja pažnju država regiona i EU", kazao je Simović.

Kako dodaje, neke države EU su već donijele zakone o fer trgovin.

"Čuli smo nedavno i riječi evropskog komesara za poljoprivredu, gospodina Hogana, koji je saopštio da aktuelna reforma Zajedničke poljoprivredne politike treba da obezbijedi da farmeri zarađuju više od trgovaca – što sada nije slučaj. Sektor turizma – će povećati atraktivnost, prepoznatljivost svoje ponude oslanjajući se više na svoju proizvodnju, a ovakav zajednički pristup sva tri sektora, uključujući i potrošače, je najbolja garancija obezbjeđenja više novih, sigurnih i kvalitetnih radnih mjesta. To je put za konkurentnije proizvođače, kao i potrošača sa većom kupovnom moći", ocijenio je Simović koji je danas bio gost emisije "Nedjeljom o selu i poljoprivredi", kako bi poljoprivrednim proizvođačima predstavio mogućnosti podrške kroz ovogodišnji Agrobudžet.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.